Στέλνουν δυνάμεις από όλη την Ελλάδα για την επίσκεψη Τσίπρα στη Λέσβο

lesboskini2

Τα μέτρα θυμίζουν την επίσκεψη Πάπα στο νησί - Στη Λέσβο άνδρες της ΕΥΠ, της Αντιτρομοκρατικής και της Ασφάλειας, ενισχύσεις και από Θεσσαλονίκη, Λήμνο, Χίο - Για «υποτιθέμενες κινητοποιήσεις» μιλά ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγας

Σε ένα πραγματικό «φρούριο» μετατρέπεται η Λέσβος, λίγες ώρες πριν από την άφιξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο νησί όπου την Πέμπτη θα μιλήσει στο 14ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα μέτρα που λαμβάνονται για την προστασία του κ. Τσίπρα είχαν προηγούμενο μόνο τον Απρίλιο του 2016 όταν ο Πάπας είχε επισκεφτεί το νησί!

Για την προστασία του Αλέξη Τσίπρα (και) από τις διαδηλώσεις έχουν επιστρατευθεί δυνάμεις από όλη την Ελλάδα και από σχεδόν όλες τις υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα από την Αθήνα έχουν μεταβεί επτά διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ δυνάμεις έχουν φτάσει στη Μυτιλήνη και από τη Θεσσαλονίκη, τη Λήμνο, τη Χιο κ.α.

Στο νησί έχει μεταβεί, επίσης, κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής με ειδικά οχήματα της υπηρεσίας, άνδρες της κρατικής ασφάλειας και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και ομάδα του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Λόγω Τουρκίας, δε, και προκειμένου να προστατευθούν οι επικοινωνίες του πρωθυπουργού στο νησί έχει μεταβεί και κλιμάκιο της ΕΛΑΣ που ασχολείται με τις τηλεπικοινωνίες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε ετοιμότητα θα είναι και το ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παρά την πρωτοφανή σε μέγεθος κινητοποίηση, από την ΕΛΑΣ υποστηρίζουν ότι τα παραπάνω εντάσσονται στα συνήθη μέτρα που λαμβάνονται σε όλες τις επισκέψεις του πρωθυπουργού.

Στις εργασίες του αναπτυξιακού συνεδρίου δεν θα συμμετέχουν ούτε οι επαγγελματικοί, ούτε οι επιστημονικοί φορείς αλλά ούτε και ο δήμος Σάμου.

«Δεν μπορεί να μιλάμε για την ανάπτυξη όταν η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για τα νησιά του Αιγαίου που να στηρίζει εν τοις πράγμασι την ανάπτυξη αυτή. Μας αυξάνουν το το ΦΠΑ και εφαρμόζουν και το τέλος διαμονής» είπε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Ευάγγελος Μυρσινιάς

Ο κ. Μυρσινιάς αναφέρθηκε και στο προσφυγικό λέγοντας ότι «δεν υπάρχει πρόθεση αποσυμφόρησης του νησιού από τοιν υπερβάλλοντα αριθμό μεταναστών και προσφύγων» ενώ ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει ένα συλλαλητήριο την ώρα της ομιλίας του πρωθυπουργού την Πέμπτη.

Ο κ. Ρήγας, αναφερόμενος, όπως χαρακτηριστικά είπε στις «υποτιθέμενες κινητοποιήσεις», για την επίσκεψη του πρωθυπουργό στη Λέσβο, είπε ότι «εκείνοι που αντιδρούν αδικούν τους εαυτού τους». 

«Αδικούν τους εαυτούς τους όταν έχουν την δυνατότητα να συζητήσουν για την ανάπτυξη της Λέσβου. Αδικούν και την κοινωνία. Ας το σκεφτούν καλά τις επόμενες ώρες», ανάφερε. 

Ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για μεμονωμένες αντιδράσεις και όπως είπε τις προηγούμενες ημέρες έγιναν συναντήσει με φορείς. 

Σχολιάζοντας τα μέτρα ασφαλείας ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο νησί, είπε ότι ισχύουν ότι μέτρα είχαν ισχύσει και σε προηγούμενα συνέδρια που ήταν ο πρωθυπουργός και υπουργοί. 

Απεργία στη Χίο

Απεργία και κλείσιμο των καταστημάτων και επιχειρήσεων όλης της Χίου, την Πέμπτη, 3 Μαΐου, συγκέντρωση στην πλατεία Βουνακίου της πόλης στις 11 το πρωί της ίδιας μέρας και μετάβαση εκπροσώπων των φορέων της Χίου στη Μυτιλήνη για συμμετοχή στο συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της 3ης Μαΐου, αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Χίου.

Η απόφαση ελήφθη με την ευκαιρία της πραγματοποίησης του 14ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου βορείου Αιγαίου, παρουσία του πρωθυπουργού στη Μυτιλήνη, «και διαβλέποντας ότι δεν υπάρχει πρόθεση» ανταπόκρισης στα δύο κυρίαρχα αιτήματα των δύο νησιών: τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, και άμεση αποσυμφόρησή τους από τον μεγάλο αριθμό μεταναστών και προσφύγων.

Το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα βρεθεί αύριο, Πέμπτη 3 Μαΐου, στη Λήμνο και εν συνεχεία στη Λέσβο. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Λήμνο, ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Δημαρχείο στη Μύρινα, όπου θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο, Δημήτρη Μαρινάκη και φορείς της πόλης. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην 130η Σμηναρχία Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στις 12:00 ο Πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Αγρόκτημα του Παλημνιακού Ταμείου στο Λιβαδοχώρι Λήμνου.

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τη Λέσβο, στο πλαίσιο των εργασιών του 14ου Περιφερειακού Συνεδρίου "Στο Πλευρό των Νησιών – Στο Ύψος των Ανθρώπων" για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση των Νησιών του Βορείου Αιγαίου.

18:00 Σύσκεψη με τους Υπουργούς που συμμετέχουν στο 14ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

19:30 Κεντρική ομιλία του Πρωθυπουργού στο 14ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, « Στο Πλευρό των Νησιών – Στο Ύψος των Ανθρώπων», στο Αίθριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου.

ΣΧΟΛΙΑ (122)

Καρανικας ο Κομμισσάριος

Θα εισηγηθώ να εκκενωθεί το νησί για να μη χρειάζονται τα ΜΑΤ να προστατεύουν τον Αλέξη και τα Συντρόφια. Να στείλουν στα Γκουλάγκ τους ιθαγενείς και να μπορεί να κάνει άνετα τη βόλτα του στο νησί το Σοβιέτ.

Σταλινοτσολιάς

Σκυμμένο το κεφάλι Γραικύλοι

Η φασιστερα κυβερνα απο φρουρουμενα υπογεια

Εκλογες τωρα, η κοινωνια ειναι καζανι που βραζει και αν δε βρει διεξοδο θα ξεχυθει στην Εκαλη και θα μαζεψει ολους τους Αριστερους Κροισους για να τους παει στο Γουδι

Αγύριγο κεφάλι .

Εσείς οι ΝΑΖΙδες και φασίσται _____που υβρίζετε , θα πρέπει να εντρέπεσθε δι΄ αυτά τα οποία γράφετε . Ο λαοπρόβλητος ηγέτης μας ____ΘΑ ΤΥΧΕΙ παλαικής υποδοχής από_____ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ τόσο της Λέσβου όσο και της ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ !

Νίκος

Πως το εννοούν να αποσυμφορηθεί το νησί τους; Να απελαθούν όσοι δεν έχουν δικαίωμα ασύλου ή απλά να μεταφερθούν όλοι στην ηπειρωτική Ελλάδα. Ρε καμμία λύπηση, Σύριζα μέχρι να πουν μπιρ αλλάχ τα κομμούνια!

EΠΕ

Στη γραμμή και παλαμάκια ρυθμικά σαν τη Β. Κορέα. Φέρνει το Νόμπελ

Γιατί έτσι μας αρέσει.

Είμαστε αριστεροί και πουλάμε ιδεολογία μόνο για τους άλλους. Θέλουμε τους μετανάστες, αλλά όχι στα δικά μας σπίτια. Δεν θέλουμε την αστυνομία για τον πολίτη, αλλά τη θέλουμε να φυλάει το δικό μας κωλαράκι.

kk

Μυτιληνιοί στείλτε τον στην Τουρκία, εύκολο είναι, μια κλωτσιά δρόμος απέναντι είναι, αφού δεν έχει σύνορα η θάλασσα ούτε που θα καταλάβει αν είναι πρωθυπουργός εδώ ή εκεί, μάλλον θα του αρέσει εκεί περισσότερο γιατί με πολλή χαρά φόρεσε το κασκόλ με την ημισέληνο, με την ημισέληνο έσφαζαν τους Ελληνες οι μεμέτηδες, τόση χαρά άντε γκιτ μπορντά πέστε του

flik

Αυτό το κοπρόσκυλο είναι ο λαοφιλής πρωθυπουργός που θα έσκιζε τα μνημόνια, θα καταργούσε τα μνημόνια κλπ. Γιατί χρειάζεται τέτοια μέτρα ασφαλείας αφού είναι αγαπητός στο λαό;

ΚΛ

τόσο πολύ τρέμει για την πάρτη του; πώς την έχει δει πλανητάρχης; δεν κυβερνά μόνος κυβερνούν μαζί με τους ανέλ, ούτε μονάρχης να ήταν χαχα, να του δώσουν και λιμουζίνα να πετάει απο μέσα στον λαό σοκολάτες

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mesologgi-ereunes-ena

Οι βατραχάνθρωποι της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού (Μ.Υ.Α Λ/Σ), μετά απά «σάρωμα» ημερών στη θαλάσσια περιοχή της Καβουρότρυπας, κατάφεραν να εντοπίσουν το πτώμα του άτυχου πιλότου, Παναγιώτη Κεφαλά