Μητσοτάκης: Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για 800.000 Έλληνες με κόστος ένα δισ. ετησίως

mitsotakis_institouto_karanalis

Ο αρχηγός της ΝΔ παρουσίασε το κοινωνικό πρόγραμμα του κόμματός του σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής με θέμα «Η μάχη κατά της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού»

Την καθιέρωση Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος για 800.000 πολίτες
εξήγγειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής με θέμα «Η μάχη κατά της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού».

Για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, όπως προβλέπεται στο Κυβερνητικό Πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η επόμενη κυβέρνηση σχεδιάζει να διαθέσει ένα δισεκατομμύριο ευρώ ετησίως αντί των 760 εκατομμυρίων που διατίθενται σήμερα.

«Στόχος μας είναι το 0,5% του ΑΕΠ να διατίθεται για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι το μέτρο αυτό θα συνδυαστεί με οικονομικές πρωτοβουλίες, όπως η χορήγηση μικρών δανείων, μέτρο που εφαρμόστηκε με μεγάλη επιτυχία στην Γαλλία.

Εκεί, ανέφερε, κατόρθωσαν να κινητοποιήσουν ανθρώπους που είχαν βρεθεί στο περιθώριο, και παρόλα αυτά δημιούργησαν πολύ γρήγορα οικογενειακές ή προσωπικές, μικρές επιχειρήσεις.

Ελαστικότερα κριτήρια για το επίδομα ανεργίας

Επίσης στην ίδια εκδήλωση ο αρχηγός της ΝΔ ανακοίνωσε ότι τα κριτήρια για την απονομή επιδόματος ανεργίας θα γίνουν ελαστικότερα, ώστε να μεγαλώσει ο αριθμός των δικαιούχων. Εξήγησε ότι με βάση τα στοιχεία του 2017 μόλις 12 στους 100 ανέργους λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας και πρόσθεσε: «Εμείς έχουμε προβλέψει 200 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον σε ετήσια βάση για να καλύψουμε αύξηση του αριθμού των δικαιούχων με τα ελαστικότερα κριτήρια».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι οι προγραμματικές προτάσεις του κόμματος του κινούνται προς τρεις κατευθύνσεις: την αντιμετώπιση της «σχετικής φτώχειας», την ανακούφιση από την «ακραία φτώχεια» και το χτύπημα του κοινωνικού αποκλεισμού.

mitsotakis_ekdilwsikaramanlis1


Σχέδιο της ΝΔ για ρυθμό ανάπτυξης 4% για την περίοδο 2019-2021

Η «σχετική φτώχεια», ανέφερε, θα βρει απάντηση μόνο αν η ανάπτυξη τραβήξει όσο γίνεται περισσότερους πολίτες πάνω από το ετήσιο όριο της φτώχειας που είναι σήμερα τα 4.500 ευρώ. Έτσι, το κατώφλι της φτώχειας σταδιακά θα ανέβει για να προσεγγίσει τα προ κρίσης επίπεδα.

Και αν οι εκλογές γίνουν φέτος, η κυβέρνηση της Ν.Δ έχει ήδη επεξεργαστεί το σχέδιο που μπορεί να πετύχει ρυθμούς ανάπτυξης της τάξεως του 4% για την περίοδο 2019-2021. Αυτό μεταφράζεται σε 600.000 νέες θέσεις εργασίας και μείωση της ανεργίας κατά 7 μονάδες σε σχέση με το 2017.

«Να προσφέρουμε στους πολίτες ευκαιρίες»

Η ανάσχεση της «σχετικής φτώχειας», συνέχισε, μπορεί να γίνει μόνον με ανάπτυξη και νέες δουλειές. Κανένα σύστημα κοινωνικής προστασίας, ακόμα και το πιο προηγμένο, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ουσιαστικά τη φτώχεια όσο η οικονομία υπολειτουργεί και όταν οι θέσεις απασχόλησης που δημιουργούνται είναι επισφαλείς ή αντιστοιχούν σε μισθούς που δεν επαρκούν ούτε για τα στοιχειώδη.

«Θέλουμε να αποφύγουμε μια ανάκαμψη χωρίς δουλειές ή με ωρομίσθιους που θα έχουν χαμηλότατες απολαβές, όπως οι σημερινές», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας ότι «το πρόγραμμα της Ν.Δ. είναι πολύ καλά μελετημένο και κοστολογημένο. Και έχει διαμορφωθεί για όλους τους Έλληνες. Κανείς δεν θα μείνει πίσω».

«Εμείς δεν θέλουμε πολίτες-πελάτες εξαρτημένους από την κρατική ελεημοσύνη. Ούτε πολίτες παγιδευμένους στη φτώχεια», συμπλήρωσε, καταλήγοντας: «Τα επιδόματα, υπό προϋποθέσεις είναι απαραίτητα αλλά ακόμα πιο σημαντικό είναι να προσφέρουμε στους πολίτες ευκαιρίες».

mitsotakis_ekdilwsikaramanlis

ΣΧΟΛΙΑ (116)

Jerry

Ψήφος εκεί που πονά τα λαμόγια που οδήγησαν την κατάσταση εδώ. Η Ελλαδα έχει πληγεί σε όλα τα μέτωπα, κυριότερο πλήγμα ειναι ότι έχασε 700.000 νέους στο εξωτερικο. Ενα πενιχρό επίδομα σε αυτούς που μείνανε δεν αλλάζει τίποτα. Η χωρα χρειάζεται να αρχίσει παράγει και επενδύσεις να ανοίξουν δουλειές, και όχι αερολογίες.

ΓΕΟ

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ? ΑΥΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ . ΚΥΡΙΑΚΟ ΕΔΩ ΜΑΣ ΤΑ ΧΑΛΑΣΕΣ . ΦΤΙΑΞΕ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ . ΟΠΟΙΟΝ ΤΟΝ ΚΑΛΟΥΝΕ ΣΕ ΔΟΥΛΕΙΑ 2 ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΚΟΒΕΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ . ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΙ ΑΝΩ ΤΩΝ 40-45 ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ 20ΧΡΟΝΑ ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ+ ΤΟ ΧΑΡΤΖΗΛΙΚΙ

Οτι και να ψηφισεις το ΠΑΣΟΚ κυβερναει

Μονο ψηφο σε Τζημερο για πραγματικα Ευρωπαικη και φιλελευθερη κατευθυνση. Οποιος επιμενει ΝΔ ειναι βολεμενο κομματοσκυλο σε ΔΕΚΟ, ΜΚΟ, Τραπεζα και περιμενει προαγωγη οταν βγει ο Κουλης.

etsi

μοιραστε λεφτα,τσαμπα ειναι.δεν θελει λεει σχεσεις πελατιακες αλλα αυτα που λεει ειναι για πελατιακες σχεσεις.ψηφιστε μας και θα παρετε.τελικα ολα 'αλλαζουν' και ολα ιδια μενουν στο τελος

Αντί να βοηθήσει τους Έλληνες τάζει μισθό στους γυφτους

Αυτά τα λεφτά ας τα έδινε για το δεύτερο η τρίτο παιδί αντί να τα δώσει σε Ελληνοποιημενους Πακιστανούς και γυφτους. Ήμαρτον ότι και να ψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ θα μας βγει.

Μου μάθατε και τον Hayek

ψευτοοικονομολογοι της πλάκας. Τρομάρα σας... Χαχαχαχα... Ο Hayek αναφέρει και για την ανάγκη δημιουργίας πολλών κεντρικών τραπεζών που θα ανταγωνιζονται μεταξύ τους και θα εκδίδει η κάθε μια το δικό της νόμισμα. Για παράδειγμα στην Ελλάδα θα μπορούσαμε να είχαμε 3 κεντρικές τράπεζες που θα εκδίδουν ευρώ, φοίνικα και δραχμή. Ότι σας συμφέρει λέτε για τον Hayek.

Hayek

Πόσο Τζήμερος... Απο 'εκεί που είμαστε Πασοκισταν θες να καταργήσουμε και τις κεντρικες τράπεζες με διαφορά μια εκλογική νυχτα δρόμο. Λαϊκιστής σαν τον Τσίπρα, με ένα νόμο και ένα άρθρο... Δεν μου λες ευρωπαϊστής δεν είσαι; Δεν ξέρεις ότι και να θέλαμε η αρμοδιότητα της Κεντρικής Τράπεζας ανήκει πλέον στην ΕΚΤ οπότε και να θέλαμε δεν καταργείται; Αφήστε τις βλακείες και τους λαϊκισμούς λοιπόν και μη στηρίζετε τους κομμουνιστές.

Για ποιους;;;;

Αυτούς που θα ελληνοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ;;; Επίσης μιλάμε για 1250€ τον χρόνο, δηλαδή 100€ τον μήνα περίπου...

Μπλε Πασοκ

Ορκιζεται οτι δεν θα απολυσει κανενα δημοσιοκηφηνα και οτι θα δινει μισθο σε αγαμες θυγατερες, γυφτους, λαθρο. Ειναι εναντιον των στρατιωτικων εξοπλισμων και ζητα «επιθεση φιλιας» στη Τουρκια. Ποιο αριστερος και απο τον Τσιπρα ειναι ο Κουλης. Μονο Τζημερο ψηφιζουμε

ε

ορκιζεται οτι θα επανεξετασει τις συνταξεις 15ΕΤΙΑΣ ΟΚ ???????? τωρα συνηλθες ????

Μπλε Καρανίκας μήπως;

Σώθηκες εσυ δηλαδή, που θα επανεξετάσει συνταξιούχους 35 χρόνων. Με ποιο κόμμα ομωσ βγήκαν στη σύνταξη; Η ΝΔ είναι η δεξιά συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.

και

δεν μας ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ καταλαβες ΚΑΡΑΚΑΞΑ 15ΕΤΙΑΣ ????

Α.ΠΕΡΑΜΑ

Ψαρευει ψηφους στα ΘΟΛΑ .......... αφου ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΑΤΕ ΟΛΟΙ σας την ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ ............... _____ Μια βολτιτσα στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ αγορα θα σου κανει καλο !! ποσοι Ελληνες εργαζονται ΠΟΣΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ?????? _______ ΔΙΩΞΤΕ 50.000 ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ χωρις οικογενεια ?????!!!__________________ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ........ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ............ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ δώστους τα αγγειά μας .............ΑΜΑ ΖΟΥΜΕ με τη συνταξη ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ !!!!!!!!!

Αφελής

Κούλη πήρες άδεια από τους ξένους για να τα λες αυτά ή από μόνος σου τα σκέφτεσαι;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4721601

Επίθεση του υπουργού Υγείας στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον τομέα της υγείας

stamatis_malelis

«Υπάρχουν στελέχη, υψηλά και μεσαία τα οποία βρέθηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν απογοητευτεί, περιθωριοποιήθηκαν και θέλουν να επιστρέψουν στο ΚΙΝΑΛ», ανέφερε ο γραμματέας επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, Σταμάτης Μαλέλης

6
4724763

Πρόληψη μέσα από ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων, βελτίωση των συνθηκών παροχής υπηρεσιών υγείας αποτελούν βασικούς άξονες του προγράμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την Υγεία που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

40
lakopoulos_ar

Ο συντονιστής του ΚΙΔΗΣΟ επισημαίνει πως ο Γιώργος Λακόπουλος υπήρξε συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού και ότι χολώθηκε όταν δεν πήρε ό,τι προσδοκούσε - «Γράφει από την οπτική γωνία που του επιβάλλει το συμφέρον του» προσθέτει

27
genimata

Οι εκλογές στην Ισπανία και στην Ελλάδα και οι ευρωεκλογές, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά με τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας και αρχηγό του Ισπανικού Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (PSOE) Πέδρο Σάντσεθ