Μητσοτάκης για τα 20 χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή: Ανάγκη επανεκκίνησης της πατρίδας

4411056

«Ο Καραμανλής μας έμαθε ότι η Ιστορία γράφεται από αυτούς που δεν φοβούνται να τη διαμορφώσουν, που δεν μεμψιμοιρούν κρυπτόμενοι πίσω από την ασφάλεια της εύκολης κριτικής. Από αυτούς που αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις με θάρρος και βλέπουν τη δημόσια σφαίρα ως πεδίο προσφοράς» σημειώνει ο πρόεδρος της ΝΔ

Την ανάγκη για «επείγουσα επανεκκίνηση της πατρίδας για την αναγέννησή της και την αφύπνιση του ελληνισμού», υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης σε άρθρο του με τίτλο «Η στρατηγική στόχευση του Κωνσταντίνου Καραμανλή για τη χώρα», με αφορμή τα 20 χρόνια από τον θάνατο του ιδρυτή του κόμματος.

Στο άρθρο του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει ότι «η στόχευση του Κωνσταντίνου Καραμανλή οριζόταν από ένα διαχρονικά σταθερό τετράπτυχο: Οικονομική ανάπτυξη, εδραίωση και διεύρυνση της Δημοκρατίας, ασφάλεια, ευρωπαϊκός δρόμος. Ωστόσο, και αυτό είναι το σημαντικότερο, τα πεδία αυτά δεν τα χειρίστηκε ποτέ χωριστά. Αποτελούσαν πτυχές της ίδιας στρατηγικής αντίληψης που ήθελε να υπερβεί την καθυστέρηση και τη στασιμότητα της Ελλάδας βάζοντάς την αποφασιστικά στην τροχιά της Δύσης».

Αποτιμώντας την συμβολή του εθνάρχη στην οικοδόμηση της σύγχρονης Ελλάδας υπογραμμίζει ακόμη:

-Έβλεπε την Ευρώπη, κόντρα στις πρόσκαιρες αντιδράσεις της κοινής γνώμης και του υπόλοιπου πολιτικού συστήματος, ως μια άγκυρα, ένα ασφαλές θεσμικό, οικονομικό αλλά και γεωπολιτικό καταφύγιο. Έπρεπε να περάσουν 35 χρόνια και να φτάσει το καταστροφικό καλοκαίρι του 2015 για να συνειδητοποιήσουμε πόσο σοφή ήταν η επιλογή του.

-Αν κάτι διέκρινε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ήταν η ικανότητά του να αντιμετωπίζει τις μεγάλες προκλήσεις με διορατικότητα και ρεαλισμό. Πότε αμβλύνοντας διαφορές, πότε συζητώντας με όμορους πολιτικούς χώρους και πότε ανοίγοντας τολμηρά την παράταξη.

Κάνοντας αναφορά στην σημερινή συγκυρία σημειώνει:

- Στις ημέρες μας, οι παθογένειες δεκαετιών σαν εκείνες που αντιμετώπισε, κατά καιρούς, ο ιδρυτής μας έχουν δυστυχώς επανέλθει και πολλαπλασιαστεί. Δεν θα διστάσω να πω ότι ορισμένες από αυτές μεταλλάχθηκαν με την κυριαρχία του εθνικολαϊκισμού στην αντιπολίτευση την περίοδο μετά το 2012, αλλά και την τραγική και τραυματική κυβερνητική εμπειρία τα χρόνια μετά το 2015.

- Η πρόκληση για τη σημερινή Ελλάδα είναι η επείγουσα επανεκκίνηση της πατρίδας για την αναγέννησή της και η αφύπνιση του ελληνισμού. Και για να συμβεί κάτι τέτοιο, αξίζει να θυμηθούμε μία ακόμη παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή πλάι στην υπευθυνότητα, τη διορατικότητα, το θάρρος και τη γενναιότητα, στα οποία αναφέρθηκα. Μιλώ για τον ριζοσπαστισμό του. Είναι ο ηγέτης που, ανταποκρινόμενος στις απαιτήσεις των καιρών, προχώρησε στην ιστορική επανίδρυση και τη ριζική ανανέωση του ιδεολογικού προσδιορισμού της παράταξης.

-Ο Καραμανλής μας έμαθε ότι η Ιστορία γράφεται από αυτούς που δεν φοβούνται να τη διαμορφώσουν, που δεν μεμψιμοιρούν κρυπτόμενοι πίσω από την ασφάλεια της εύκολης κριτικής. Από αυτούς που αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις με θάρρος και βλέπουν τη δημόσια σφαίρα ως πεδίο προσφοράς και όχι ως ευκαιρία προβολής ή, ακόμα χειρότερα, πλουτισμού.

Κλείνοντας υποστηρίζει ότι « αν θέλουμε πραγματικά να υπηρετήσουμε αυτό που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και οι πολιτικοί συνεργάτες του εξέφρασαν στην ελληνική πραγματικότητα, πρέπει να διευρύνουμε τη στόχευσή μας, κάνοντας ακόμη και βήματα πέρα από τα δικά τους.

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (8)

planet

Και ο Καραμανλής θα τα έβαζε με τους νταβατζήδες και θα επανίδρυε το κράτος! Τελικά πλάκωσε μια στοίβα σουβλάκια και έχασκε στην Ραφήνα. Μετά ο Σαμαράς θα έσκιζε τα μνημόνια με το Ζάππειο 1,2,3 . Όμως κάτι πήγε στραβά και μας πλάκωσε το Super μνημόνιο τελικά. Με 26% φόρο από το πρώτο ευρώ ποινικοποίηση της επιχειρηματικότητας και τόσα άλλα. Δεξιά κυβέρνηση λοιπόν ? Eυχαριστώ δεν θα πάρω.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΓΓΟΣ

Ο κούλης μου θυμίζει τον καραμανλή, που το 2004 με ένα από τα συνθήματά του, ήταν, ότι θα κάνει επανίδρυση του κράτους και το διέλυσε ακόμη περισσότερο και τώρα ο Κούλης δεν το λέει με τα ίδια λόγια, αλλά ότι θα κάνει επανεκκίνηση της πατρίδος. Η επανεκκίνηση της πατρίδος και η επανίδρυση του κράτους χρειάζονται και είναι απαραίτητα, αλλά ο τελευταίος που είναι ικανός να τα κάνει αυτά, είναι ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΓΓΟΣ

Ο κούλης μου θυμίζει τον καραμανλή, που το 2004 με ένα από τα συνθήματά του, ήταν, ότι θα κάνει επανίδρυση του κράτους και το διέλυσε ακόμη περισσότερο και τώρα ο Κούλης δεν το λέει με τα ίδια λόγια, αλλά ότι θα κάνει επανεκκίνηση της πατρίδος. Η επανεκκίνηση της πατρίδος και η επανίδρυση του κράτους χρειάζονται και είναι απαραίτητα, αλλά ο τελευταίος που είναι ικανός να τα κάνει αυτά, είναι ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ.

μονο που τον βλεπω

μου γυριζει το στομαχι. Κατι σαν τον Τσιπρα δηλαδη, αλλα ποιο αριστερος.

Ελενη

Οι μεγαλοι ηγετες παιρνουν πρωτοβουλιες σε μεγαλα θεματα αμεσως και δεν ειναι πιονια ουτε κρυβονται οπως ειναι ο Αλεξης.

Μετανάστης στην Χιλή λόγω ανάπτυξης

Χρόνια πολλά σε όσους εορτάζουν.

τέλεια περιγραφή!!!!!!!!!

Κούλη, να επαναλάβω ακριβώς αυτά που είπες και θα προσθέσω στο τέλος τη γνώμη της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού σήμερα: '«Ο Καραμανλής μας έμαθε ότι η Ιστορία γράφεται από αυτούς που δεν φοβούνται να τη διαμορφώσουν, που δεν μεμψιμοιρούν κρυπτόμενοι πίσω από την ασφάλεια της εύκολης κριτικής. Από αυτούς που αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις με θάρρος και βλέπουν τη δημόσια σφαίρα ως πεδίο προσφοράς». Άκου λοιπόν και χώνεψέ το καλά: Αυτός ακριβώς είναι ο Μέγας Αλέξης Τσίπρας!!!!!!!!!!!!!!!!!Όπως τα είπες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Πήρε μαθήματα από τον Κ. Καραμανλή και τον άλλον μέγα ηγέτη, τον Ανδρέα Παπανδρέου!!!!!!!!!!!!! Και το τελευταίο: εσύ απέχεις πολύ μακράν τούτων και προπαντός του Μεγάλου Αλέξη που πάει να τους ξεπεράσει όλους σε ικανότητες, όπως το παραδέχονται όλοι, εχθροί και φίλοι του. Είναι το νέο ανερχόμενο αστέρι της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής!!!!!!!!!!! Μπράβο πάντως που τον περιέγραψες πλήρως!!!!!!!

ΓΝΗΣΙΟΣ

ΤΩΡΑ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΜΕ ΤΟΝ Κ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΜΕ OFFSHORE NOVARTIS ΔΑΝΕΙΚΑ Κ ΑΓΥΡΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΙς ΤΡΑΠΕΖΕΣ Κ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ,ΟΠΩς Κ ΜΕ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΔΕΣ,ΒΟΡΙΔΗ ΣΑΜΑΡΑ ΚΛΠ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

gavrgogloumain

Κατόπιν αιτήματος της ΝΔ, αύριο θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου - Ο υπουργός Παιδείας έκανε αποδεκτές δύο εκπρόθεσμες βουλευτικές τροπολογίες, οι οποίες ζητούν την ίδρυση τμήματος Μουσειολογίας στο Διεθνές Πανεπιστήμιο και Αγροτικής Οικονομίας στο Πανεπιστημιο Πελοποννήσου

7
dimoskopisi_arthro

Με αναγωγή επί των εγκύρων σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για την τηλεόραση του Σκάι η ΝΔ παίρνει 31% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ - Με  9,5 μονάδες μπροστά η ΝΔ στις εθνικές εκλογές - Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Στην τρίτη θέση το Κίνημα Αλλαγής

114
tsipras_5

«Ο Κώστας Αρβανίτης μοιάζει με τον Ντάισελμπλουμ, αλλά θα το ξεπεράσουμε» - «Κανείς δεν είναι τέλειος» είπε για τον Πέτρο Κόκκαλη - «Ξέχασε» την Κουντουρά και έκλεισε την παρουσίαση λέγοντας: «Έχουμε την dream team»

44
gennimata_parousiasi

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ παρουσίασε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος - Δείτε τα 42 ονόματα - «Αυτή τη μάχη τη δίνουμε όλοι μαζί και θα την κερδίσουμε, είναι το πρώτο βήμα για τη μεγάλη ανατροπή που θα γίνει στις εθνικές εκλογές» είπε η κυρία Γεννηματά

61
mitsot0

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του Alpha - «Ο κ. Τσίπρας δεν τολμά να κάνει τώρα εθνικές εκλογές» - Η ΝΔ θα κάνει διεθνή εκστρατεία για την «real Μακεδονία» - Αν ο κ. Μαρινάκης είχε πει για εμένα αυτά που είπε για την κυβέρνηση θα είχα καταφύγει στη Δικαιοσύνη, αλλά αυτοί δεν τολμούν καν να απαντήσουν στις καταγγελίες

79