Έτοιμος να συναντηθεί με τον Ακιντζί, δηλώνει ο Αναστασιάδης

Έτοιμος να συναντηθεί με τον Ακιντζί, δηλώνει ο Αναστασιάδης

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης επανέλαβε ότι είναι έτοιμος να συναντηθεί με τον κ. Ακιντζί, χωρίς οποιαδήποτε προϋπόθεση, αφού θα πρόκειται για μια συνάντηση προσωπική, κοινωνικού τύπου

Την ετοιμότητά του για μια χωρίς προϋποθέσεις κοινωνικού τύπου συνάντησή του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί επανέλαβε σήμερα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στην Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Όπως δήλωσε ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρομου, τα Ηνωμένα Έθνη συνεχίζουν την προσπάθεια για να διευθετηθεί μια συνάντηση μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και του Μουσταφά Ακιντζί. 

«Ο πρόεδρος επανέλαβε στην κ. Σπέχαρ την ετοιμότητά του για μια κοινωνικού τύπου συνάντηση χωρίς προϋποθέσεις και περιμένουμε», είπε ο κ. Προδρόμου. 

Πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης επανέλαβε ότι είναι έτοιμος να συναντηθεί με τον κ. Ακιντζί, χωρίς οποιαδήποτε προϋπόθεση, αφού θα πρόκειται για μια συνάντηση προσωπική, κοινωνικού τύπου.
 
Ερωτηθείς αν η κινητοποίηση των Ηνωμένων Εθνών τις τελευταίες 48 ώρες αλλάζει κάτι σε ο,τι αφορά τις στοχεύσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο κ. Προδρόμου είπε πως «δεν είναι εδώ και 48 ώρες, η προσπάθεια είναι συνεχής. Είδαμε και τους περασμένους μήνες ότι υπάρχει μια βούληση να ξεκινήσει ξανά μια διαδικασία στο Κυπριακό. Η δική μας η ανταπόκριση είναι δεδομένη», ανέφερε.

Ερωτηθείς αν η θέση της Λευκωσίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα είναι αναβολή της Συνόδου στη Βάρνα, ο κ. Προδρόμου είπε πως ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κατέθεσε τις θέσεις μας κατά το ‘Ατυπο Συμβούλιο και για αυτό τον λόγο είναι που υπήρξαν οι ανακοινώσεις από τον κ. Τουσκ.

Υπενθύμισε πως ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης συμμετέχει ήδη στη σύνοδο του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, σημειώνοντας πως η συνέχεια θα δοθεί την Πέμπτη στο Συμβούλιο των Αρχηγών Κρατών.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4622158

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τη στάση του Ολάντ στις ημέρες που η χώρα έφτασε κοντά στο Grexit - Ο Ολάντ θυμήθηκε το τηλεφώνημα μετά το δημοψήφισμα, το οποίο χαρακτήρισε ιστορικό, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την «επιτυχή κατάληξη της Ελλάδας»

20330661

Η Τουρκία θα πρέπει να σεβαστεί τις συμφωνία της με την Ευρώπη στο προσφυγικό διότι διαφορετικά «θα μπορούσαν να υπάρξουν οικονομικές επιπτώσεις στις γενναίες χρηματοδοτήσεις που έχει δώσει η Ευρώπη» είπε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ΜΠΕ

1
20330344

Βήμα, βήμα αποκαθιστούμε τις απώλειες της κρίσης", σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας - Η ανεργία του Αυγούστου του 2018 διαμορφώνεται σε 18,9%είπε ο πρωθυπουργός και υποστήριξε ότι  το 2018 υπήρξε ρεκόρ 17ετίας στο ισοζύγιο προσλήψεων - αποχωρήσεων - Οι επενδύσεις βρίσκονται πέντε φορές παραπάνω σε σχέση με το αντίστοιχο μέγεθος του 2013 σημείωσε

4
45075537_302

Όλο και περισσότεροι νέοι Τούρκοι που διαφωνούν με την πολιτική Ερντογάν περνούν τον Έβρο για να βρουν καταφύγιο στην Ελλάδα - Όπως δηλώνουν στο Γερμανικό Ραδιόφωνο αισθάνονται σαν στη χώρα τους, φιλικά με τους Έλληνες