Έτοιμος να συναντηθεί με τον Ακιντζί, δηλώνει ο Αναστασιάδης

Έτοιμος να συναντηθεί με τον Ακιντζί, δηλώνει ο Αναστασιάδης

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης επανέλαβε ότι είναι έτοιμος να συναντηθεί με τον κ. Ακιντζί, χωρίς οποιαδήποτε προϋπόθεση, αφού θα πρόκειται για μια συνάντηση προσωπική, κοινωνικού τύπου

Την ετοιμότητά του για μια χωρίς προϋποθέσεις κοινωνικού τύπου συνάντησή του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί επανέλαβε σήμερα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στην Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Όπως δήλωσε ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρομου, τα Ηνωμένα Έθνη συνεχίζουν την προσπάθεια για να διευθετηθεί μια συνάντηση μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και του Μουσταφά Ακιντζί. 

«Ο πρόεδρος επανέλαβε στην κ. Σπέχαρ την ετοιμότητά του για μια κοινωνικού τύπου συνάντηση χωρίς προϋποθέσεις και περιμένουμε», είπε ο κ. Προδρόμου. 

Πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης επανέλαβε ότι είναι έτοιμος να συναντηθεί με τον κ. Ακιντζί, χωρίς οποιαδήποτε προϋπόθεση, αφού θα πρόκειται για μια συνάντηση προσωπική, κοινωνικού τύπου.
 
Ερωτηθείς αν η κινητοποίηση των Ηνωμένων Εθνών τις τελευταίες 48 ώρες αλλάζει κάτι σε ο,τι αφορά τις στοχεύσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο κ. Προδρόμου είπε πως «δεν είναι εδώ και 48 ώρες, η προσπάθεια είναι συνεχής. Είδαμε και τους περασμένους μήνες ότι υπάρχει μια βούληση να ξεκινήσει ξανά μια διαδικασία στο Κυπριακό. Η δική μας η ανταπόκριση είναι δεδομένη», ανέφερε.

Ερωτηθείς αν η θέση της Λευκωσίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα είναι αναβολή της Συνόδου στη Βάρνα, ο κ. Προδρόμου είπε πως ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κατέθεσε τις θέσεις μας κατά το ‘Ατυπο Συμβούλιο και για αυτό τον λόγο είναι που υπήρξαν οι ανακοινώσεις από τον κ. Τουσκ.

Υπενθύμισε πως ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης συμμετέχει ήδη στη σύνοδο του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, σημειώνοντας πως η συνέχεια θα δοθεί την Πέμπτη στο Συμβούλιο των Αρχηγών Κρατών.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

zaef00

Ανασκευασμένες εμφανίζονται οι δηλώσεις του πρωθυπουργού των Σκοπίων από το πρακτορείο ΜΙΑ - Πλέον, εμφανίζεται να αναγνωρίζει ότι «ένα μέρος της γεωγραφικής ενότητας της Μακεδονίας είναι στην Ελλάδα, ένα στην Βουλγαρία και το βόρειο τμήμα είναι στη χώρα μας»  

13
zaef_mesa

Κλιμακώνει τις προκλήσεις ο πρωθυπουργός των Σκοπίων στην προσπάθειά του να συσπειρώσει τους πολίτες της χώρας του εν όψει του δημοψηφίσματος της 30ής Σεπτεμβρίου για τη Συμφωνία των Πρεσπών

110
tsipras_kammenos

Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συμφώνησαν πως αυτήν τη στιγμή, αυτό που είναι πιο αναγκαίο από ποτέ για τη χώρα είναι η ενότητα και η πολιτική σταθερότητα - Είπαν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στο κυβερνητικό έργο

52