Έτοιμος να συναντηθεί με τον Ακιντζί, δηλώνει ο Αναστασιάδης

Έτοιμος να συναντηθεί με τον Ακιντζί, δηλώνει ο Αναστασιάδης

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης επανέλαβε ότι είναι έτοιμος να συναντηθεί με τον κ. Ακιντζί, χωρίς οποιαδήποτε προϋπόθεση, αφού θα πρόκειται για μια συνάντηση προσωπική, κοινωνικού τύπου

Την ετοιμότητά του για μια χωρίς προϋποθέσεις κοινωνικού τύπου συνάντησή του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί επανέλαβε σήμερα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στην Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Όπως δήλωσε ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρομου, τα Ηνωμένα Έθνη συνεχίζουν την προσπάθεια για να διευθετηθεί μια συνάντηση μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και του Μουσταφά Ακιντζί. 

«Ο πρόεδρος επανέλαβε στην κ. Σπέχαρ την ετοιμότητά του για μια κοινωνικού τύπου συνάντηση χωρίς προϋποθέσεις και περιμένουμε», είπε ο κ. Προδρόμου. 

Πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης επανέλαβε ότι είναι έτοιμος να συναντηθεί με τον κ. Ακιντζί, χωρίς οποιαδήποτε προϋπόθεση, αφού θα πρόκειται για μια συνάντηση προσωπική, κοινωνικού τύπου.
 
Ερωτηθείς αν η κινητοποίηση των Ηνωμένων Εθνών τις τελευταίες 48 ώρες αλλάζει κάτι σε ο,τι αφορά τις στοχεύσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο κ. Προδρόμου είπε πως «δεν είναι εδώ και 48 ώρες, η προσπάθεια είναι συνεχής. Είδαμε και τους περασμένους μήνες ότι υπάρχει μια βούληση να ξεκινήσει ξανά μια διαδικασία στο Κυπριακό. Η δική μας η ανταπόκριση είναι δεδομένη», ανέφερε.

Ερωτηθείς αν η θέση της Λευκωσίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα είναι αναβολή της Συνόδου στη Βάρνα, ο κ. Προδρόμου είπε πως ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κατέθεσε τις θέσεις μας κατά το ‘Ατυπο Συμβούλιο και για αυτό τον λόγο είναι που υπήρξαν οι ανακοινώσεις από τον κ. Τουσκ.

Υπενθύμισε πως ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης συμμετέχει ήδη στη σύνοδο του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, σημειώνοντας πως η συνέχεια θα δοθεί την Πέμπτη στο Συμβούλιο των Αρχηγών Κρατών.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4605697

«Θεωρώ το λιγότερο "περίεργο" το γεγονός ότι χωρίς ποτέ να έχω δηλώσει σε κανέναν απολύτως τι θα πράξω γέμισαν ξαφνικά τα sites και γενικά τα ΜΜΕ με τη δήθεν πληροφορία ότι πρόκειται να υπερψηφίσω την Συμφωνία των Πρεσπών» επισημαίνει σε γραπτή δήλωση του ο Δημήτρης Κρεμαστινός

rimatiki

Τόσο κοστίζει η μετάφραση του επίσημου εγγράφου του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, στο οποίο εκτός της «μακεδονικής γλώσσας» και της «μακεδονικής υπηκοότητας/εθνικότητας» για πρώτη φορά γίνεται αναφορά και μάλιστα δύο φορές στον όρο «macedonian people», δηλαδή «μακεδονικός λαός»

2
VOS

Πιθανότητα, η συμφωνία να κατατεθεί στην Επιτροπή Δευτέρα ή Τρίτη, ενώ η συζήτηση στην Ολομέλεια πιθανότητα να διαρκέσει δυο ημέρες - Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συμφωνία 

13
tsipras-maximou1

Οι αριστεροί στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη, θα τον θυμούνται ως προδότη, ο οποίος αγκάλιασε τις πολιτικές λιτότητας και υπονόμευσε τις ευκαιρίες των αριστερών κομμάτων κάνοντάς τα να φαίνονται ασόβαρα και ανίκανα

5