Δημοκρατική Συμπαράταξη: Πολυκομματικό-θεσμικό συνέδριο στα τέλη Ιουνίου

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Πολυκομματικό-θεσμικό συνέδριο στα τέλη Ιουνίου

Τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις συζήτησαν και την πορεία προς το Συνέδριο της ΔΗΣΥ αποφάσισαν Φώφη Γεννηματά, Γιώργος Παπανδρέου, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Απόστολος Πόντας

Το νέο κόμμα μπορεί να περιμένει. Οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ, του ΚΙΔΗΣΟ, των Κινήσεων για τη Σοσιαλδημοκρατία και της Ένωσης Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης (ΕΔΕΜ) συμφώνησαν στη διενέργεια συνεδρίου χωρίς άμεση εκλογή αντιπροσώπων, με κύριο στόχο τη διαμόρφωση της νέας πολιτικής φυσιογνωμίας του χώρου.

Στο πλαίσιο αυτό, θα συμμετάσχουν 1.500 στελέχη από την αυτοδιοίκηση και τα συνδικάτα (οι λεγόμενοι θεσμικοί) και 1.500 που θα επιλεγούν με ποσόστωση από τα κόμματα. 

Ως βήμα στην πορεία ενοποίησης μπορεί να θεωρηθεί η συζήτηση που θα γίνει για το νέο σύμβολο και τα νέα όργανα, χωρίς όμως η όποια απόφαση να οδηγεί σε αντικατάσταση των υπαρχόντων, όπως του ήλιου του ΠΑΣΟΚ. 

Με την απόφαση διαφώνησε ο γραμματέας της Χαριλάου Τρικούπη, Στέφανος Ξεκαλάκης, ο οποίος επέμεινε στην ανάγκη της εκλογής συνέδρων από τη βάση της παράταξης, ώστε το συνέδριο να είναι ανοιχτό στην κοινωνία. 

Στη συνεδρίαση του Κεντρικού Συντονιστικού Συμβουλίου συζητήθηκαν και οι πολιτικές εξελίξεις με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη να ξεκαθαρίζει με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι δεν θα στηρίξει νέα μέτρα όταν η κυβέρνηση φέρει τη συμφωνία με τους εταίρους στη Βουλή. 

«Η ΔΗ. ΣΥ. καλεί αυτούς που διαμόρφωσαν το αδιέξοδο, να αναλάβουν οι ίδιοι την ευθύνη ψήφισης των νέων δυσμενών μέτρων όταν θα έρθουν στην Βουλή. 
Συνένοχοι στα αδιέξοδά τους δεν θα γίνουμε» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο της απόφασης. 

Ολόκληρη η απόφαση

1) Η Δημοκρατική Συμπαράταξη υποστηρίζει την ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής ενοποίησης και αντιτίθεται στις λογικές της Ευρώπης των πολλαπλών επιλογών και ταχυτήτων.

2) Επισημαίνει και πάλι τους κινδύνους από την παράταση της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας στην Οικονομία που δημιουργούν οι Κυβερνητικοί χειρισμοί, με δυσβάστακτο κόστος για όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα αυτούς που έχουν κτυπηθεί από την κρίση. 
Η ΔΗ. ΣΥ. καλεί αυτούς που διαμόρφωσαν το αδιέξοδο, να αναλάβουν οι ίδιοι την ευθύνη ψήφισης των νέων δυσμενών μέτρων όταν θα έρθουν στην Βουλή. 
Συνένοχοι στα αδιέξοδά τους δεν θα γίνουμε. 
Καλεί και τους εταίρους της χώρας να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να επιδείξουν την αναγκαία ευελιξία για το τέλος της αβεβαιότητας.

3) Η ΔΗ. ΣΥ. καταδικάζει κάθε ακραία φωνή στην Ευρώπη απ’ όπου και αν αυτή προέρχεται. Ιδιαίτερα μάλιστα παραγόντων όπως ο Πρόεδρος του Eurogroup, που θα έπρεπε να σέβεται τον θεσμικό του ρόλο και όχι να προβαίνει σε υποτιμητικές δηλώσεις για λαούς της Ευρώπης.

4) Τη  διοργάνωση Συντακτικού Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, το οποίο θα διεξαχθεί στο τέλος Ιουνίου του 2017.
Το Συνέδριο θα είναι ανοιχτό στην Κοινωνία, μαζικό και Δημοκρατικό. Ένα πολιτικό και προγραμματικό Συνέδριο.
Στόχος  του Συνεδρίου είναι η διαμόρφωση του σύγχρονου, προοδευτικού, Ευρωπαϊκού, μεταρρυθμιστικού Προγράμματος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και η εμβάθυνση της Οργανωτικής λειτουργίας της.

5) Η θεματολογία του Συνεδρίου περιλαμβάνει:

Την  φυσιογνωμία, την στρατηγική και τις κεντρικές επιλογές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Το Πρόγραμμα “Ελλάδα”, ως σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση,  την ανάπτυξη, την απασχόληση και τις ρηξικέλευθες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που συμβάλλουν στην υλοποίησή του.
Την εισήγηση για τις αρχές και την δομή της Οργανωτικής λειτουργίας (κεντρική και περιφερειακή) της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. 
Τις πολιτικές και τις πρωτοβουλίες μας για την Νέα Γενιά.
Την ενιαία πολιτική ταυτότητα της Συμπαράταξης (νέο σύμβολο, νέο όργανο κλπ).

6) Η ΔΗ. ΣΥ. Συγκροτείται στην φάση αυτή ως ενιαίος πολυκομματικός φορέας που εκφράζει τις δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της ανανεωτικής αριστεράς, του προοδευτικού μεταρρυθμιστικού κέντρου, της πολιτικής οικολογίας.
Το Συνέδριο αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση της  στρατηγικής μας επιλογής για την δημιουργία του νέου ενιαίου φορέα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, με την εκλογή του επικεφαλής του από την κοινωνική βάση.

7) Συστήνεται  Ομάδα εργασίας της ΔΗΣΥ η οποία θα εισηγηθεί έως 9/04/2017 στο Κεντρικό Συμβούλιο την εξειδίκευση του οδικού χάρτη των διαδικασιών της πορείας προς το Συνέδριο μας.

8) Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και ανεξάρτητα στελέχη του κεντροαριστερού χώρου να συμμετάσχουν στις διαδικασίες του Συνεδρίου μας και στην υλοποίηση του κοινού στρατηγικού μας στόχου. 

ΣΧΟΛΙΑ (10)

Panos

Διέλυσε τη χώρα και την έκανε τριτοκοσμική φερνοντας στην Ευρώπη το Δ.Ν.Τ, φτωχοποίησε τους Έλληνες, ντρόπιασε τη χώρα και τους Έλληνες λέγοντας οτι ειναι διεφθαρμένοι, συνομιλητής του Σόρος (και μάλιστα πριν το Καστελόριζο) και έρχεται τώρα να πει τι; Μήπως άλλαξε επειδή έκοψε το μουστάκι ; , Μήπως τους κρατάει εκεί στο κλεπτοπασοκ ; Αλήθεια η κλεψιά στο ΠΑΣΟΚ με την κακοδιαχείρηση σε πιο σημείο βρίσκεται ;

Άγγελος

Στό χέρι σας είναι να το εξαποστείλετε το ΔΝΤ.

Αννα

ο Παπανδρεου οταν κυβερνουσε εβλεπε πολυ μπροστα, τον φαγανε γιατι ηθελε να κανει δημοψηφισμα

GODJILAKIS

Freak out

Ήλιος

Προς GINA ....ΕΙΣΑΙ ΑΣΧΕΤΗ Κ ΝΟΥΜΕΡΟ Ο ( ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ) ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΩΡΓΑΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ...

gina

Απατεώνες όλου του κόσμου ενωθείτε, εμπρός μαζί με τους εθνοπροδότες και τον εφιάλτη Γιωργάκη με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη του ΠΑΣΟΚ αγωνιστείτε. Μη σας τρομάζει ο Κορυδαλλός, ένας στα σίδερα χιλιάδες στη μάσα και την προδοσία.

Γιώργος

Οχ οχ ! Τώρα που ξαναζωντάνεψαν και τον Βούδα την κάναμε !

kostas

- Γιωργάκη, σάλτα μέχρι το περίπτερο και φέρε μου ένα μπισκότο και μη κάνεις πάλι λάθος και μου φέρεις αναπτήρα, τσίχλες , εφημερίδα, τσιγάρα κ.λ.π. όπως άλλες φορές ! Εσένα σε κερνάω γλυφιτζουράκι όπως πάντα ! Τα ρέστα στην οικογένεια για να φουσκώσουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί σας ! Σβέλτα όμως !!!!!!!!!

Γιάννης

Μουστάκι. Αλλάξε ο Κολιός και εβάλε τα ρούχα αλλιώς

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ.ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ.ΑΥΤΟΙ ΚΑΤΑΡΕΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΓΥΡΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΡΟΥΡΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΚΟΣΜΟ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΘΕΣΜΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΓΟΥΝ ΑΠΟ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΟΛΛΑ.ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΧΟΥΝΤΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΛΙΓΩΤΕΡΟΥΣ ΕΙΧΕ ΓΙΑ ΦΡΟΥΡΗΣΗ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

MTsixli

Τους στόχους για «μία Αττική των Ανθρώπων της» παρουσιάζει η υποψήφια περιφερειάρχης Μαριάνα Τσίχλη, επικεφαλής του συνδυασμού «Ανυπότακτη Αττική» και υποστηριζόμενη από τη Λαϊκή Ενότητα του Πάνου Λαφαζάνη

w20-15403321139807

«Είμαστε οι πρώτοι που αντιλαμβανόμαστε την αξία της ειρήνης» - «Είμαστε και οι πρώτοι που αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνει η υπεράσπιση του Διεθνούς Δικαίου και η υπεράσπιση της ελευθερίας» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας