Πολιτική θύελλα για τον εκβιασμό της κυβέρνησης στο ΘΕΜΑ με το πόρισμα

Πολιτική θύελλα για τον εκβιασμό της κυβέρνησης στο ΘΕΜΑ με το πόρισμα

Σταύρος Θεοδωράκης: «Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ λάσπωσαν ό,τι περπατάει. ό,τι πετάει, ό,τι κολυμπάει και δεν είναι δικό τους» - Κικίλιας: Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε «σκαστές παρανομίες» - «Ποιος κρύβεται πίσω από την offshore της "Αυγής";» - Λοβέρδος: Άλλαξαν το πόρισμα για να κατηγορήσουν το ΘΕΜΑ

Πολιτική θύελλα για τον εκβιασμό της κυβέρνησης στο ΘΕΜΑ με το πόρισμα
Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των κομμάτων κι εντείνονται οι διαμαρτυρίες πολιτικών και θεσμικών παραγόντων, για τις λαθροχειρίες της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην σύνταξη του πορίσματος της εξεταστική επιτροπής που διερεύνησε τις δανειοδοτήσεις κομμάτων και ΜΜΕ.

Το Ποτάμι με ανακοίνωσε που εξέδωσε, ασκεί δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση για τις προσθήκες της τελευταίας στιγμής που συμπεριέλαβαν στο πόρισμα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για να εμπλακεί και το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ στο κατηγορητήριο, υπογραμμίζοντας: «"Όποιος δεν είναι δικός μας, είναι εχθρός μας και πρέπει να εξαφανιστεί". Να λασπωθεί, να απειληθεί, να σιγήσει ή να εξαγορασθεί».

Κλείσιμο
Οι καταγγελίες του Ποταμιού, ήλθαν σε συνέχεια των καταγγελιών του Ανδρέα Λοβέρδου χθες στη Βουλή, με τις οποίες τόνισε οτι το πόρισμα της πλειοψηφίας άλλαξε την τελευταία στιγμή μόνο και μόνο για να κατηγορηθεί το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ενώ στην αρχική εκδοχή του που διανεμήθηκε στα κόμματα αναφερόταν επί λέξει πως “ η εταιρεία που εκδίδει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ εμφανίζεται με ενήμερα δάνεια, υγιής και χωρίς προβλήματα”.

«Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ λάσπωσαν ό,τι περπατάει. ό,τι πετάει, ό,τι κολυμπάει και δεν είναι δικό τους», σημειώνει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ενώ ο βουλευτής του κόμματος και μέλος της εξεταστικής επιτροπής Γιώργος Μαυρωτάς επισημαίνει:

«Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν δέχτηκαν να ερευνήσουμε συγκεκριμένη καταγγελία δημοσιογράφου ότι έπαιρνε από τον κ. Παππά μαύρα χρήματα κάθε μήνα, για 2.5 χρόνια για να προβάλει τον κ. Τσίπρα στο διαδίκτυο. Δεν δέχτηκαν καν να κληθεί ο επώνυμος δημοσιογράφος να τον ακούσουμε και να του κάνουν ερωτήσεις.

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν δέχτηκαν να ερευνηθούν οι χρηματοδοτήσεις της Αυγής και η εμπλοκή offshore εταιρίας στο ιδιοκτησιακό της καθεστώς.

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν δέχτηκαν να συζητήσουμε καν τους τρόπους για να υπάρξει ασυμβίβαστο μεταξύ προμηθευτή δημοσίου ή εργολάβων δημοσίων έργων και ιδιοκτήτη ΜΜΕ.

Και τώρα για αντιπερισπασμό κάνουν άλλη μια επίθεση σε δημοσιογράφους που τους θεωρούν ενοχλητικούς και ΜΜΕ που δεν ελέγχουν. Το σχέδιο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι πάντα το ίδιο: «Όποιος δεν είναι δικός μας, είναι εχθρός μας και πρέπει να εξαφανιστεί». Να λασπωθεί, να απειληθεί, να σιγήσει ή να εξαγορασθεί (βλέπε και προσπάθεια ελέγχου ΔΟΛ). Είναι η συνταγή Μαδούρο. Δεν είμαστε όμως Βενεζουέλα και δεν θα γίνουμε.

Πέρα όμως από το πολιτικό ζήτημα εγείρονται και ζητήματα κοινοβουλευτικής τάξης. Παρά τις διαβεβαιώσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θα άλλαζαν σημαντικά σημεία από το πόρισμα της Δευτέρας 16/1 (πάνω στο οποίο κάναμε τις παρατηρήσεις μας) τελικά πρόσθεσαν παραγράφους και διόρθωσαν εν κρυπτώ τα συμπεράσματα για το Πρώτο Θέμα και ω του θαύματος εξαφανίστηκε παντελώς το συμπέρασμα της Επιτροπής ότι «σήμερα, η εταιρία που εκδίδει την εφημερίδα εμφανίζεται με ενήμερα δάνεια, υγιής και χωρίς προβλήματα»! Λαθροχειρίες πολιτικάντηδων».

Τις κυβερνητικές παλινωδίες αποκάλυψε πρώτος στην τελευταία συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος καταγγέλλοντας “πρωτοφανείς μεθοδεύσεις που παραπέμπουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος αποκάλυψε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησαν σε προσθήκη της τελευταίας στιγμής για να εκδικηθούν και να εκβιάσουν τον Θέμο Αναστασιάδη, για υπόθεση που δεν εντάσσεται στο ερευνητικό αντικείμενο της επιτροπής κι έχει τελεσιδικήσει.

«Θέμα που δεν καθίσταται επίμαχο ή δεν παρουσιάζεται ή δεν συζητείται σε συνεδριάσεις της επιτροπής δεν μπορεί να γίνεται νομικά επίμαχο. Αυτό όμως έγινε. Χέρια άλλα από τα δικά σας γράψανε τα συγκεκριμένα και που είναι απόπειρες εκδίκησης στο πλαίσιο της κόντρας που έχει ξεκινήσει τις 3 τελευταίες εβδομάδες με συγκεκριμένη εφημερίδα, το Πρώτο Θέμα. Επιχειρείτε να ντύσετε με κοινοβουλευτικό μανδύα τις απόπειρες εκβίασης. Αυτό εξευτελίζει τις εργασίες της επιτροπής. Με τρόπο αντικοινοβουλευτικό επιχειρείτε να ντύσετε με μανδύα τον εκβιασμό προς την εφημερίδα» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Λοβέρδος.
ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας έχει αλλεργία στην ελεύθερη και ανεξάρτητη ενημέρωση

Τις μεθοδεύσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας κατήγγειλε και η Ν.Δ. επισημαίνοντας οτι από όλα αυτά που έχει πει ο κ. Αλέξης Τσίπρας, εδώ και δύο χρόνια, μόνο ένα είναι αυτό που ειλικρινά εννοεί: “Μην διαβάζετε εφημερίδες”!

“Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχουν αλλεργία στην ελεύθερη και ανεξάρτητη ενημέρωση και στοχοποιούν ό,τι δεν μπορούν να χειραγωγήσουν.
Το αποδεικνύουν, σε κάθε ευκαιρία, παρεμβαίνοντας αυταρχικά και με το “έτσι θέλω”, ακόμα και στις συνταγματικά κατοχυρωμένες διαδικασίες της Βουλής. Υιοθετούν τις πιο ακραίες, αντιδημοκρατικές πρακτικές, με στόχο, είτε να κλείσουν, είτε να ελέγξουν κάθε φωνή ενημέρωσης” αναφέρει η ανακοίνωση της Ν.Δ. Και καταλήγει:

“Δεν θα τους περάσει! Η Ελλάδα είναι μια σύγχρονη, πλουραλιστική, ευρωπαϊκή Δημοκρατία, στην οποία η ελευθερία γνώμης και η άσκηση κριτικής στην εξουσία είναι αδιαπραγμάτευτα, όσο και αν κάποιοι επιδιώκουν το αντίθετο».

Τζανακόπουλος: Περιμένουμε τον εισαγγελέα...

“Το πόρισμα αυτό δεν είναι το τέλος της μάχης κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς. Αντίθετα αποτελεί την αφετηρία ώστε να πάρει τον λόγο η δικαιοσύνη στην οποία και θα διαβιβαστεί το σύνολο του πορίσματος» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σχετικά με το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος, μέχρι στιγμής δεν εντοπίστηκαν ευθύνες πολιτικών προσώπων, αλλά αν αυτό συμβεί από την έρευνα της Δικαιοσύνης, η δικογραφία θα πρέπει να διαβιβαστεί και πάλι στη Βουλή για να κινηθούν οι διαδικασίες περί ευθύνης υπουργών.

Ταυτόχρονα, ο κ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «συνεχίζει να προκαλεί το κοινό αίσθημα καθώς υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε ποτέ διαπλοκή στην Ελλάδα» χαρακτηρίζοντας την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης πανικόβλητη.

Κικίλιας: Κάνατε σκαστές παρανομίες

Στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας, κατηγορώντας την κυβέρνηση οτι επιχειρεί να χειραγωγήσει την Δικαιοσύνη.

Ταυτόχρονα ο κ. Κικίλιας επισήμανε οτι ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΥΓΗ έχουν υποπέσει σε σκαστές παρανομίες, τις οποίες αποσιωπά το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής.

Στη δήλωσή του ο κ. Κικίλιας ανέφερε:

«Ο κ. Τζανακόπουλος ομολόγησε κυνικά ότι δεν προέκυψαν ευθύνες πολιτικών προσώπων από τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής.

Παραδέχθηκε ότι, όλους αυτούς τους μήνες, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επιδόθηκε σε ένα επικοινωνιακό σόου που της γύρισε μπούμερανγκ.

Υπέπεσε όμως και σε ένα σοβαρό ολίσθημα, όταν υπέδειξε στη Δικαιοσύνη με ποιον τρόπο πρέπει να κάνει τη δουλειά της.

Ο κ. Τζανακόπουλος, αν είχε λίγο φιλότιμο, θα έπρεπε να απαντήσει στον ελληνικό λαό ποιος κρύβεται πίσω από την οffshore της “Αυγής” και τι γίνεται με τις σκαστές παρανομίες με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ απέκτησε το κτίριο της Κουμουνδούρου.

Γι’ αυτό, προτού ξαναμιλήσει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος για διαφάνεια και δικαιοσύνη, καλό είναι να θυμάται την παροιμία “στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί”».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης