Παυλόπουλος: Οι Έλληνες έχουμε αποδείξει ότι πάνω από όλα είναι ο Άνθρωπος

Παυλόπουλος: Οι Έλληνες έχουμε αποδείξει ότι πάνω από όλα είναι ο Άνθρωπος

Αγοραστός: «Πρέπει να υπάρξει μία ριζική αλλαγή ώστε να αρθούν όλα τα εμπόδια για τους ανθρώπους που θέλουν να επενδύσουν»

Παυλόπουλος: Οι Έλληνες έχουμε αποδείξει ότι πάνω από όλα είναι ο Άνθρωπος
«Οι Έλληνες, έχουμε αποδείξει, με βάση τον πολιτισμό μας και την ιστορία μας, ότι πριν από όλα είναι ο Άνθρωπος.  Και σ’αυτόν τον τομέα έχουμε δώσει μαθήματα, στην κυριολεξία, και σε ευρωπαϊκό επίπεδο», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος στο προεδρικό μέγαρο, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κωνσταντίνο Αγοραστό.

Ο κ. Παυλόπουλος συνεχάρη τον κ. Αγοραστό για την προσπάθεια που κατέβαλε ο ίδιος προσωπικά, τόσο για την εξοικονόμηση ευρωπαϊκών πόρων για την αυτοδιοίκηση, όσο  και για την αντιμετώπιση των αυξημένων προσφυγικών ροών.

«Η τοπική αυτοδιοίκηση απέδειξε ότι ξέρει να χειρίζεται αυτό το μείζον θέμα, με τρόπο που ενισχύει τους κατοίκους και που σέβεται την αξία και την αξιοπρέπεια του ανθρώπου» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Αγοραστός διαβεβαίωσε ότι «κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να προσδιορίσουμε θετικά τη ζωή της τοπικής αυτοδιοίκησης». Όπως εξήγησε, καταφέραμε από το πουθενά να λάβουμε 1,7 δισ. ευρώ, αλλάζοντας τη χρηματοδοτική αρχιτεκτονική της Ευρώπης για το ΕΣΠΑ.

Ωστόσο, ο περιφερειάρχης εξέφρασε την αμφιβολία του σχετικά με τη διαχειριστική επάρκεια, ικανότητα και ταχύτητα του κρατικού μηχανισμού. «Πρέπει να υπάρξει μία ριζική αλλαγή ώστε να αρθούν όλα τα εμπόδια για τους ανθρώπους που θέλουν να επενδύσουν» τόνισε χαρακτηριστικά. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης