Πού το πάει ο Σόιμπλε με τα περί κινδύνου «ξαφνικής χρεοκοπίας» της Ελλάδας;

Πού το πάει ο Σόιμπλε με τα περί κινδύνου «ξαφνικής χρεοκοπίας» της Ελλάδας;

Δηλώνει απαισιόδοξος για πιθανή συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας - Τα Μέσα Ενημέρωσης έκαναν τον κ. Βαρουφάκη Σούπερ Σταρ και τώρα τον αποδομούν, λέει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών

Πού το πάει ο Σόιμπλε με τα περί κινδύνου «ξαφνικής χρεοκοπίας» της Ελλάδας;
Τον κώδωνα του κινδύνου για μια «ξαφνική χρεοκοπία» της Ελλάδας κρούει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Στη συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί αύριο, ο κ. Σόιμπλε υποστηρίζει πως η εμπειρία από άλλα μέρη του κόσμου έχει δείξει πως μια χώρα μπορεί να γλιστρήσει ξαφνικά σε πτώχευση, ενώ δεν θέλησε να κάνει προβλέψεις για μια πιθανή ημερομηνία που θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο.

Ερωτηθείς αν η γερμανική κυβέρνηση είναι προετοιμασμένη για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας απέφυγε να απαντήσει και υποστήριξε πως «υπάρχουν θέματα που δεν μπορεί να απαντήσει με τη λογική ένας πολιτικός».

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον κ. Σόιμπλε η Γερμανία είναι αποφασισμένη να πράξει το παν για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, υπό λογικές όμως προϋποθέσεις, ενώ εμφανίστηκε απαισιόδοξος για μια πιθανή συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας. Μιλώντας για τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνη Βαρουφάκη, ο κ. Σόιμπλε υπογράμμισε πως «και οι δυο μας είμαστε υπουργοί οικονομικών, φέρουμε ευθύνες και συνεργαζόμαστε καλά», τονίζοντας πως «τα Μέσα Ενημέρωσης έκαναν τον κ. Βαρουφάκη Σούπερ Σταρ και τώρα τον αποδομούν. Και το ένα και το άλλο είναι λάθος».

















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης