Βενιζέλος σε Θεοδωράκη: Θα ψηφίσουμε Αλιβιζάτο

Βενιζέλος σε Θεοδωράκη: Θα ψηφίσουμε Αλιβιζάτο

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρχηγό του Ποταμιού είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Αποδέχεται την πρόταση ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και θα είναι υποψήφιος Πρόεδρος Δημοκρατίας

Βενιζέλος σε Θεοδωράκη: Θα ψηφίσουμε Αλιβιζάτο
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σταύρο Θεοδωράκη είχε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Ο κύριος Βενιζέλος εξέφρασε την επιθυμία του το ΠΑΣΟΚ να στηρίξει την πρόταση του Ποταμιού για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και να ψηφίσει τον Νίκο Αλιβιζάτο. Ειδικότερα, να μην ψηφίσει τον Προκόπη Παυλόπουλο αποφάσισε ομόφωνα η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ενώ ελήφθη η απόφαση για το συντονισμό των κινήσεων με το Ποτάμι, όπου κοινή πρόταση των δυο κομμάτων είναι ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος.

Κλείσιμο
Η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, μετά από σχετική εισήγηση του Προέδρου της, αποφάσισε ομόφωνα να μη ψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ για την Προεδρία της Δημοκρατίας για λόγους βαθύτατα πολιτικούς. «Κάθε επιλογή προσώπου παραπέμπει άλλωστε σε πολιτικά και ιστορικά συμφραζόμενα», αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος, προσθέτοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι σταθερά υπέρ της ευρύτερης δυνατής θεσμικής και εθνικής συναίνεσης και το απέδειξε αναλαμβάνοντας τα τελευταία χρόνια δυσανάλογα μεγάλο βάρος». 

Όπως τονίζουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, «άλλο όμως η θεσμική συναίνεση γύρω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και άλλο η χρησιμοποίηση της προεδρικής εκλογής προκειμένου να φανεί ότι συμπίπτουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, τα δυο κόμματα του τεχνητού διπολισμού, ενώ επί της ουσίας  απουσιάζουν οι προϋποθέσεις μιας πραγματικά εθνικής συναίνεσης. Ενώ η χώρα   στερείται στρατηγικής, παρότι πολλοί πολίτες καλοπροαίρετα νομίζουν ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά» και υπογραμμίζουν ότι «στην προηγούμενη Βουλή η αρνητική στάση όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης ως προς την εκλογή ΠτΔ δεν άφηνε περιθώρια διαβούλευσης. Η παρούσα όμως Βουλή εκλέγει ούτως ή άλλως Πρόεδρο της Δημοκρατίας και άρα η διαβούλευση μεταξύ των κομμάτων, πριν η επιλογή του Προέδρου καταστεί ζήτημα ατομικής επιλογής του Πρωθυπουργού, ήταν και επιβεβλημένη και εφικτή».

Επομένως, η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε το συντονισμό των κινήσεων της με την ΚΟ του Ποταμιού στο κορυφαίο συμβολικά ζήτημα της προεδρικής εκλογής. «Κοινή πρόταση των δυο κομμάτων είναι ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος», αναφέρουν από το κόμμα. 

Ο καθηγητής Ν.Κ. Αλιβιζάτος αποδέχθηκε την πρόταση Θεοδωράκη δηλώνοντας: 
«Υπό τις σημερινές περιστάσεις, όπως διαμορφώθηκαν μετά τις εκλογές, είναι υποχρέωση του καθενός να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των πρωτόγνωρων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα. Καθώς πιστεύω ότι μόνον με ευρύτερες συναινέσεις μπορεί να επιτευχθούν θετικά αποτελέσματα, αποδέχομαι την τιμητική πρόταση του επικεφαλής του Ποταμιού κ. Σταύρου Θεοδωράκη και τον ευχαριστώ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης