Δεν ψηφίζει το «Ποτάμι» τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο

Δεν ψηφίζει το «Ποτάμι» τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο

Τον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου Νίκο Αλιβιζάτο προτείνει ο Σταύρος Θεοδωράκης - 
Δεν μπορούν να ψηφίσουν έναν «απόμαχο της πολιτικής», λένε οι βουλευτές 

Δεν ψηφίζει το «Ποτάμι» τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο
«Παρωχημένη και παλαιοκομματικού τύπου» χαρακτηρίζουν στο «Ποτάμι» την επιλογή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να προτείνει τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΚΟ του Ποταμιού δεν θα ψηφίσει τον κ. Παυλόπουλο και θα αντιπροτείνει για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας τον κ. Νίκο Αλιβιζάτο.

Βουλευτές του κόμματος ανέφεραν χαρακτηριστικά αμέσως μετά την ανακοίνωση του ονόματος ότι δεν μπορούν να ψηφίσουν έναν «απόμαχο της πολιτικής».

Κλείσιμο
Το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη προτίθεται να υποβάλει δική του υποψηφιότητα με τον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου Νίκο Αλιβιζάτο, επιμένοντας στη θέση του ο επόμενος Ανώτατος Άρχων να είναι προσωπικότητα «εκτός της πολιτικής».  

Η δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη: 

«Το Ποτάμι, πιστό στις αρχές του, προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Νίκο Αλιβιζάτο.

Έναν ανυποχώρητο υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έναν πανεπιστημιακό δάσκαλο καθολικής αποδοχής που έχει διαπλάσει γενιές νέων Ελλήνων νομικών. Έναν επιστήμονα με ευρωπαϊκή ακτινοβολία, ήδη από τα πρώτα βήματα της σταδιοδρομίας του. Τέλος, έναν ενεργό πολίτη, που ποτέ δεν εγκλωβίστηκε στα στενά όρια των κομματικών σχηματισμών, αλλά με θάρρος και γνώση άφηνε πάντα το διακριτό του στίγμα στη δημόσια ζωή.

Έναν Έλληνα που η παρουσία του στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα θα ανοίξει μία νέα εποχή για την πατρίδα».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης