Γιούνκερ: Όταν μιλούσα για ακραίες δυνάμεις εννοούσα την ακροδεξιά

Γιούνκερ: Όταν μιλούσα για ακραίες δυνάμεις εννοούσα την ακροδεξιά

Διευκρινίσεις από τον πρόεδρο της Κομισιόν για τις πρόσφατες δηλώσεις του, με τις οποίες θεωρήθηκε ότι παρεμβαίνει στα εσωτερικά της Ελλάδος - «Δεν κατανοώ, γιατί η ελληνική Αριστερά υπερασπίζεται την άκρα Δεξιά»

Γιούνκερ: Όταν μιλούσα για ακραίες δυνάμεις εννοούσα την ακροδεξιά
«Εγώ δεν ξέρω ελληνικά και δεν ξέρω τι έγραψαν οι ελληνικές εφημερίδες. Δεν κατανοώ, γιατί η ελληνική Αριστερά υπερασπίζεται την άκρα Δεξιά. Εγώ μισώ την άκρα Δεξιά» δήλωσε, στο κλείσιμο της συζήτησης για το πρόγραμμα εργασιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2015, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του περί «οικείου προσώπου στην εξουσία, στην Ελλάδα», που επικρίθηκαν από την Ομάδα της Ενωτικής Αριστεράς του Ευρωκοινοβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν την προηγούμενη εβδομάδα τοποθετήθηκε για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας λέγοντας ότι «Οι Έλληνες γνωρίζουν πολύ καλά τι θα σήμαινε για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη ένα λάθος εκλογικό αποτέλεσμα». 

Κλείσιμο
Μάλιστα, ο πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρθηκε ευθέως στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, στην περίπτωση που στις 29 Δεκεμβρίου δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

«Δεν θα κρύψω την γνώμη μου καθώς υπάρχει πιθανότητα το τιμόνι της χώρας να αναλάβουν ακραίες δυνάμεις», υπογράμμισε. Στο ερώτημα δημοσιογράφων αν με τη δήλωσή του αυτή εννοεί τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απάντησε εμμέσως με τη διπλωματική μέθοδο της σιωπηράς αποδοχής. 

Ο Γιούνκερ, ερωτηθείς αν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας μπορούν να χαρακτηριστούν ως «ακραίες δυνάμεις», απάντησε: «Θα ήθελα η Ελλάδα να κυβερνάται από ανθρώπους που έχουν το βλέμμα και την καρδιά τους στραμμένα στους πολλούς αδύναμους ανθρώπους και που μπορούν να κατανοήσουν τις ανάγκες των ευρωπαϊκών διαδικασιών».

«Κάθε κόμμα που κατέρχεται στις εκλογές πρέπει να μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτά τα πρότυπα και δεν θέλω να σχολιάσω τις πιθανότητες που έχει το ένα ή το άλλο κόμμα, αλλά θα προτιμούσα οικεία πρόσωπα στην εξουσία»,  δήλωσε ακόμη ο Γιούνκερ, κάνοντας προφανή αναφορά στον πρώην Έλληνα επίτροπο της ΕΕ, Σταύρο Δήμα, ο οποίος είναι υποψήφιος για νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκ μέρους του κυβερνώντος συνασπισμού. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης