Η μεγαλύτερη εκπλήξη: Ο Βασίλης Κικίλιας νέος υπουργός Δημόσιας Τάξης

Η μεγαλύτερη εκπλήξη: Ο Βασίλης Κικίλιας νέος υπουργός Δημόσιας Τάξης

Παίρνει τη σκυτάλη από τον Νίκο Δένδια

Το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον έως σήμερα υπουργό Νίκο Δένδια, που μετακινείται στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Ωστόσο, ο κ. Κικίλιας αποτελεί τη μεγαλύτερη έκπληξη αυτού του ανασχηματισμού, καθώς μπορεί να φημολογούταν πως θα έχει ενεργό ρόλο στο νέο κυβερνητικό σχήμα, αναλαμβάνοντας το υπουργείο Ενέργειας, ωστόσο κανείς δεν υπολόγιζε πως θα αναλάβει υπουργός Δημόσιας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη.

Πολλά ήταν τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον Βασίλη Κικίλια να υπουργοποιείται στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, παραταύτα η έκλπηξη ήρθε από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, που τον τοποθέτησε επικεφαλής του υπουργείου που μέχρι σήμερα υπουργός ήταν ο Νίκος Δένδιας.

Ο Βασίλης Κικίλιας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974 και στο επάγγελμα είναι Ορθοπεδικός Χειρουργός.

Έχει σπουδάσει στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (2002), κατέχει τίτλο Μάστερ από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, Τμήμα Διοίκησης & Οργάνωσης Μονάδων Υγείας (2008), ενώ είναι αριστούχος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (2011).

Γνωρίζει Aγγλικά και Γαλλικά.

Το 2006 Εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων & στη συνέχεια αναλαμβάνει Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου. 

Το 2010 ως υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής λαμβάνει ποσοστό 47,5% και τίθεται επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Περιφέρειας Αττικής. 

Εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής Α’ Αθηνών στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, ενώ επανεξελέγη στις 17 Ιουνίου 2012.

ΣΧΟΛΙΑ (32)

giggity

Άνθρωπο με ευρωπα'ι'κούς τίτλους που έκανε 2 προπονήσεις την ημέρα εγώ τον προτιμώ για υπουργό από πολιτευτές που είναι στο κόμμα από το λύκειο ήδη...Ο άνθρωπος δούλευε στον ιδιωτικό τομέα, με καθημερινά μετρήσιμα αποτελέσματα (νίκη/ήττα) και ήταν πρωταθλητής Ελλάδος και κυπελλούχος Ευρώπης.Κικίλιας, Άδωνις, Κούνεβα. Χίλιες φορές προτιμότεροι από τον Χατζηδάκη ας πούμε, που είναι βουλευτής από 25 ετών, μόλις έβγαλε το πανεπιστήμιο.Επίσης πρέπει να αντιληφθείτε πως η δημόσια τάξη είναι εξίσου σημαντική με την δημόσια υγεία.

Bruce

Νομίζω τον πέτυχε τον στόχο του ο Σαμαράς. Τοποθετόντας κάποιον νέο, άφθαρτο, δυναμικό αλλά και εκπρόσωπο της λαϊκής δεξιάς στην Α' Αθηνών όπου εκλέγεται, στον οποίο οι 23 από πάνω δεν έχουν τίποτα απολύτως να καταλογίσουν εκτός από τη χολή τους.Ο Άδωνις που δεν ήταν γιατρός, έκανε τις περισσότερες μεταρρυθμίσεις στο υπ. Υγείας από την περίοδο της μεταπολίτευσης.Η πολιτική κύριοι, δεν είναι θέμα σπουδών, είναι θέμα ικανοτήτων, βούλησης και προσωπικότητας. Όπως ο Γεωργιάδης δεν χρειάστηκε να μπει να χειρουργήσει για να παράξει έργο στο Υγείας, έτσι και ο Κικίλιας δε χρειάζεται να αρχίσει περιπολίες με εξάρτηση στα εξάρχεια για να αντιμετωπίσει τα ανοιχτά μέτωπα του Δημοσίας τάξης.Ασχοληθείτε με τους Γιακουμάτους, τους Ντινόπουλους και τους Βορίδηδες που έχουν παρελθόν. Ο Κικίλιας τώρα θα κριθεί και θα κριθεί εκ του αποτελέσματος. Στην προηγούμενη θέση ευθύνης που του είχε ανατεθεί, (Ο.Ν.Α.) το έργο του ακόμα το μνημονούν οι οικογένειες της Αθήνας.Τι φασισμός είναι αυτός;

Γραμματιο

Προφανως καποιο γραμματιο του χρωσταγε ο Σαμαρας που ουτε μπορει να φανταστει κανεις τι ειδους.

Βασίλης Χ.

Καικίλιας, Γιακουμάτος, Ντινόπουλος, Παπακώστα, Βούλτεψη....οι νέοι σωτήρες της Ελλάδος!!!!!! Δοξάστε τους. Δόξη και τιμή όρκισον αυτούς!!!!!

Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΣΤΑΝΗΣ ΤΗΣ ΣΚΥΡΟΥ

Και εγώ γιατρός είμαι. Γιατί δεν με κάνατε υπουργό; Καλύτεροι είναι ο Κικίλιας και ο Γιακουμάτος; Τώρα είδα και απόειδα και πίνω τα ποτάκια μου στο Μοντεβίδεο....

Γιατρός χωρίς μέσον

Για να αποκτήσω εγώ όλα τα προσόντα του Κικίλια, χρειάζομαι 6 χρόνια προπτυχιακών σπουδών+1 χρόνο Αγροτικής θητείας+1 χρόνο Στρατιωτικής θητείας+5 χρόνια Ιατρικής Ειδικότητος Ορθοπεδικής+1 χρόνο Μάστερ+4 χρόνια Διδακτορικής έρευνας κι εκπόνησης Διατριβής=18 χρόνια!

Paissios

Ενώ σπούδαζε όλα αυτά τα ιατρικά master/phd και τα σχετικά: Αγωνίστηκε με τις φανέλες του Πανιωνίου και της ΑΕΚ και έφτασε στο αποκορύφωμα της καριέρας του κατακτώντας το πρωτάθλημα Ελλάδας (2002), το Κύπελλο Ελλάδας (2001) και το Ευρωπαϊκό Κύπελλο ΣΑΠΟΡΤΑ (2000). Έπαιξε επίσης στην Εθνική Ομάδα Μπάσκετ. Ο Βασίλης Κικίλιας υπηρέτησε ως σύμβουλος του Νικήτα Κακλαμάνη στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης από το 2004-2006.Ο Βασίλης απέδειξε ότι η έννοια του χρόνου είναι σχετική.... κάτι που τελικά πιστεύε και ένας άγνωστος επιστημόνες Αιν...κάτι ήταν το ονομά του αλλά ο Βασίλης τον ξεπέρασε και αυτόν!!!

Μαστακουνάς Ευάγγελος

Καταλαβαίνουμε παλικάρι μου που το πας και έχεις δίκιο. Απλά μην το ρίχνεις στα νούμερα, γιατι θα σου πει και ο Κικίλιας...40 είμαι μειον 18 μας κάνει 22, αλλά τελείωσα με το σχολείο στα 18, άρα να και 4 χρόνια καβάντζα...

Από το ΥΔΤ έχουν περάσει πολλά μπάζα.

Τέτοιο δεν είχαμε ξαναδει. Οποιος τον έχει ακούσει να μιλάει ξέρει τι εννοώ. Βέβαια με αυτά και μ' αυτά θα την γλιτώσουν πολλοί ασθενείς.

γιαννης Κ. αλουμινάς

Εγώ το μόνο που θα πώ για τον Βασιλάκη είναι καλή σταδιοδρομία, όσο κι αν κρατήσει. Αξιος! Αξιος! Αξιος! Και εάν Βασίλη, βλέπεις αυτά τα μηνύματα, δώσε χαιρετισμούς στον θείο σου τον Θοδωρή στην Αμφιάλη! Πες του απο τον Γιαννάκη με τα αλουμίνια. Να στε καλά!

Βέρτης Κ.

Το υπουργείο αυτό θέλει να έχει πάντοτε αργόστροφους. Αυτό δείχνει η ιστορία του .

wtf

Aς βγει καποιος να μας πει με τι κριτηρια εγινε αυτη η τοποθετηση. Για να κρυψουν μεσω αλλων την παταγωδη αποτυχια της διωξης της ΧΑ? Οχι βεβαια οτι ο Δενδιας ηταν καταλληλος, καθε αλλο και ακαταλληλος και επικινδυνος αφου φορτωθηκε την σκευωρια κατα της ΧΑ, αλλα το να βαζεις ενα νεο πολιτικο σε μια θεση καμμενη απο τον προηγουμενο ειναι σαν θυσια η εξιλεωση που θα σηματοδοτησει μια αλλη εποχη και θα δικαιολογησει την αποφυλακιση της ΧΑ χωρις την παρουσια του Δενδια που θα ηταν μια μεγαλη πολιτικη ηττα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4932330

Τουλάχιστον 15 χώρες, έπρεπε να εμφανίσουν στέρεο μέτωπο μέσα στο Συμβούλιο για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας στην ΕΕ είπε ο πρώην υπουργός μιλώντας απόψε σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ

2
7dfc754bcc0ce3d544bab7f919801d8c

Οι ισορροπίες στην Ανατολική Μεσόγειο άλλαξαν με τα γεωτρύπανα της Τουρκίας αναφέρει στο πρακτορείο Ανατολού - Αδειάζει ξανά τον Ακιντζί ο Τούρκος ΥΠΕΞ - Συγκρίνει την εισβολή στη Συρία με τον Αττίλα στην Κύπρο! -Ξεκαθαρίζει ότι μόνο αν ικανοποιηθούν οι όροι που έχει θέσει η Άγκυρα θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό 

7
pm0

H ρύθμιση αφορά σε όλες τις άδειες που εκδόθηκαν από 1-1-2006   - Στόχος η αναθέρμανση της αγοράς ακινήτων - Ανακοίνωσε ότι εντός του 2020 θα τεθεί υπό συζήτηση με τους εταίρους το 3,5% του πρωτογενούς πλεονάσματος - Έστειλε μήνυμα στους τραπεζίτες ενόψει της αυριανής του συνάντησης: «Είναι άδικες οι χρεώσεις» - H ομιλία του πρωθυπουργού στο δείπνο του Economist

68
komision_main

Λόγω της επιθετικότητας απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο - Η Επιτροπή Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που εγκρίνει ή απορρίπτει κάθε χρηματοδοτική δράση της Ένωσης, υιοθέτησε μία επιθετική διατύπωση εναντίον της Άγκυρας

5