Πώς αξιολογούν οι αστυνομικοί την τοποθέτηση Κικίλια στο Δημόσιας Τάξης

Πώς αξιολογούν οι αστυνομικοί την τοποθέτηση Κικίλια στο Δημόσιας Τάξης

Αιφνιδιασμός στις τάξεις των ενστόλων από το διορισμό του βουλευτή Α' Αθήνας στη θέση του Νίκου Δένδια- Τι λένε για την έλλειψη εμπειρίας του νέου υπουργού

Πώς αξιολογούν οι αστυνομικοί την τοποθέτηση Κικίλια στο Δημόσιας Τάξης
Μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό οι αστυνομικοί βλέπουν με θετικό μάτι την τοποθέτηση του κ. Βασίλη Κικίλια στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Το γεγονός ότι πρόκειται για έναν νέο άνθρωπο με άφθαρτο προφίλ και ένα πολλά υποσχόμενο πολιτικό μέλλον, δημιουργεί στις τάξεις των αστυνομικών προσδοκίες για ριζικές και εποικοδομητικές αλλαγές στο Σώμα. Ωστόσο αυτό που τους βάζει σε σκέψεις και βλέπουν ως αρνητικό, είναι η έλλειψη εμπειρίας στο κομμάτι που έχει να κάνει με τη διαχείριση αστυνομικών κρίσεων.

«Η τοποθέτηση ενός νέου ανθρώπου στη θέση του υπουργού Δημοσίας Τάξεως δημιουργεί θετικά συναισθήματα και προσδοκίες. Ελπίζουμε ότι το αθλητικό πνεύμα το οποίο σίγουρα τον διακατέχει εξαιτίας της ενασχόλησης του με τον αθλητισμό σε συνδυασμό με την ανάγκη για προσφορά στο συνάνθρωπο που συνοδεύει την ιδιότητα του ως ιατρός να εκφραστούν εποικοδομητικά στα καινούργια καθήκοντα του έτσι ώστε να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για μια καλύτερη Αστυνομία, δημοκρατική με σεβασμό στον εργαζόμενο αστυνομικό και αποτελεσματικότητα στην προστασία του Έλληνα πολίτη» τονίζει στο protothema.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής κ. Γιώργος Καλλιακμάνης. 

Η αλήθεια είναι πως στις τάξεις των ενστόλων, κανείς δεν περίμενε να αναλάβει τα ηνία της Κατεχάκη ο κ. Βασίλης Κικίλιας. Η επιτυχία του νέου υπουργού όπως λένε μάχιμοι αστυνομικοί θα εξαρτηθεί από το πως θα επιβληθεί ο νεότερος μέχρι σήμερα υπουργός Δημόσιας Τάξης στους ανώτατους αξιωματικούς ενώ όπως λένε σημαντικό ρόλο στην πορεία του θα παίξει και ο παράγοντας τύχη αφού το συγκεκριμένο υπουργείο αποτελεί ηλεκτρική καρέκλα... 
Κλείσιμο

«Εκφράζω τα θερμά συγχαρητήρια στο νέο υπουργό Προστασίας του Πολίτη τον κ. Κικίλια. Ως νέος άνθρωπος κομίζει την ελπίδα της αναγέννησης  αφενός μεν για το υπουργείο μας στο οποίο έχουν συσσωρευτεί διάφορα προβλήματα τα οποία ταλανίζουν την αστυνομική οικογένεια, αφετέρου στην ελληνική κοινωνία που αναμένει εναγωνίως την παροχή από την πολιτεία των υπηρεσιών ασφάλειας υψηλού επιπέδου με σεβασμό στα κοινωνικά δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες του λαού μας», τονίζει στο protothema.gr, το μέλος του Δ.Σ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών και αντιπρόσωπός της ΠΟΑΣΥ,  κ. Δημήτρης Καραγιαννόπουλος και προσθέτει «Εμείς θα είμαστε με δημοκρατικό ήθος και συνδικαλιστική συνέπεια δημιουργικά δίπλα στο νέο υπουργό, θα συνεργαστούμε εποικοδομητικά μαζί του για το καλό της Αστυνομίας και αναμένουμε από αυτόν να σκύψει με αγάπη και ευαισθησία στις μεγάλες εκκρεμότητες που υπάρχουν στο υπουργείο και μας έχουν καταστήσει μέχρι και σήμερα ουραγούς στην κοινωνία». 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης