Τι είπε ο Σαμαράς με το αφεντικό της Google και τον Κινέζο της ΖΤΕ

Τι είπε ο Σαμαράς με το αφεντικό της Google και τον Κινέζο της ΖΤΕ

«Πιστεύουμε ότι θα βοηθηθεί η οικονομία της χώρας και θα ανοίξουν 400-600 θέσεις εργασίας» δήλωσε ο κ. Hou Weigui 

Στο 23% το ΦΠΑ και στην Πορτογαλία
Τι είπε ο Σαμαράς με το αφεντικό της Google και τον Κινέζο της ΖΤΕ
Συναντήσεις με τον εκτελεστικό πρόεδρο της Google, Ερικ Σμιντ, και τον επικεφαλής της εταιρείας ZTE, Hou Weigui, είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

H συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού με τον Mr Google ήταν σε επίπεδο γνωριμίας ενόψει και της επικείμενης ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα το α' εξάμηνο του 2014. Αυτό που απασχολεί την Google είναι να κλείσει το θέμα της πολιτικής απορρήτου για την Ευρώπη καθώς η Κομισιόν την έχει απειλήσει με πρόστιμα.

Επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας
Ο επικεφαλής της εταιρείας ΖΤΕ κ. Hou Weigui που συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Ελληνα πρωθυπουργό δήλωσε ότι μετά τη δημιουργία διαμετακομιστικού κέντρου στον Πειραιά για τα προϊόντα της η κινεζική εταιρεία προχωρά και στη δημιουργία επισκευαστικού κέντρου.

Πιο συγκεκριμένα επιβεβαιώθηκε ότι εντός του 2014 θα ανακοινωθεί ότι ξεκινάει η επένδυση της ΖΤΕ  στην Ελλάδα η οποία θα αφορά ένα κέντρο logistics - μέσω του οποίου θα διακινούνται τηλεπικοινωνιακά προϊόντα από τον Πειραιά αρχκιά σε χώρες της νότιας Ευρώπης, τα Βαλκάνια και της Μέσης Ανατολής. Το σημαντικό είναι ότι παράλληλα με το κέντρο Logistics  θα γίνει και ένα κέντρο επισκευών που σημαίνει ότι η εταιρία θα συγκεντρώνει τηλεπικοινωνιακό υλικό το οποίο θα επισκευάζεται στην Ελλάδα και θα επαναπροωθείται στις χώρες.

Κλείσιμο
«Πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουν την οικονομία της χώρας και θα προσφέρουν 400-600 θέσεις εργασίας» δήλωσε ο κ. Hou Weigui ο οποίος ανέφερε ότι την προσπάθεια αυτή στηρίζει ο Ελληνας πρωθυπουργός. Οι θέσεις αυτές αφορούν τόσο σε επιστημονικό προσωπικό όσο και σε εξειδικευμένο το οποίο θα εκπαιδευτεί στην Ελλάδα από Κινέζους τεχνικούς της εταιρείας.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα έρθει στη Ελλάδα τεχνογνωσία και όπως λένε οι Κινέζοι ανάλογα με τις ανάγκες της εταιρείας και τις συνθήκες στην ευρωπαϊκή αγορά αυτό το κέντρο επισκευών θα μπορούσε να μετραπεί και σε κέντρο συναρμολόγησης δηλαδή να φτιάχνονται προϊόντα στην Ελλάδα. Ενα τέτοιο ενδεχόμενο θα φέρει μεγαλύτερους τζίρους αλλά και περισσότερες θέσεις εργασίες. Το κέντρο Logistics θα φτιαχτεί κοντά στον Πειραιά και το κέντρο επισκευών στα Σπάτα.

Στο πλαίσιο της συνάντησης οι δύο άνδρες μίλησαν μεταξύ άλλων για τα τρία μεγάλα τηλεπικοινωνιακά πρότζεκτ που είναι υπό ζήτηση και ενδιαφέρουν και τη ZTE: Υπεραστικό γρήγορο ίντερνετ, οπτική ίνα στο σπίτι και Σύζευξη 2.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης αφού τόνισε ότι η ΖΤΕ είναι μια εκ των πέντε μεγαλύτερων τηλεπικοινωνιακών παρόχων παγκοσμίως, ανέφερε ότι αυτή η συμφωνία αντανακλά την εμπιστοσύνη από πλευράς αξιοπιστίας στην Ελλάδα  για επενδύσεις.
«Οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο. Η προσπάθεια είναι να ακολουθήσουν και άλλες θετικές ειδήσεις», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Αλλάζει η εικόνα στον κόσμο για την Ελλάδα. Η χώρα μπαίνει ξανά στο χάρτη των μεγάλων επενδύσεων», δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης.
Οι εν λόγω συναντήσεις έγιναν στο πλαίσιο των τετ α τετ της ελληνικής κυβέρνησης με εκπροσώπους πολυεθνικών εταιριών, που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι.

Ερικ Σμιτ: Γιατί βρέθηκε στην Αθήνα ο Mr Google


Εχει το επικοινωνιακό χάρισμα να σαγηνεύει το ακροατήριο, ανοίγοντας σχεδόν πάντα διάλογο με το κοινό, όπως θα συμβεί την Πέμπτη το απόγευμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ο κ. Ερικ Σμιτ είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου. Μέχρι την επιχειρηματική ενηλικίωση των ιδρυτών της Google (Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν) ήταν διευθύνων σύμβουλός της (2001-2011). Σήμερα είναι ο εκτελεστικός πρόεδρος της παντοδύναμης εταιρείας λογισμικού και διαδικτυακών υπηρεσιών.

Τα τελευταία χρόνια φλερτάρει έντονα με την πολιτική, έχοντας εκφράσει προ πολλού τη στήριξή του στους Δημοκρατικούς. Στις προεδρικές εκλογές του 2008 υπήρξε χορηγός και σύμβουλος στην εκστρατεία του κ. Μπαράκ Ομπάμα. Μετά την εκλογική νίκη του έγινε μέλος της μεταβατικής συμβουλευτικής επιτροπής του Αμερικανού προέδρου και παρέμεινε μέλος της επιτροπής συμβούλων σε θέματα επιστήμης και τεχνολογίας. Μία από τις πρώτες παρεμβάσεις του αφορούσε στην επιχειρούμενη αλλαγή της ακολουθούμενης ενεργειακής πολιτικής, προτείνοντας ένα πρόγραμμα κινήτρων που θα επιβραβεύει τη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας από τη βιομηχανία και της επιχειρήσεις, με στόχο τη μελλοντική απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα.

Διαβάστε εδώ περισσότερα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης