Κλίμα συσπείρωσης στη ΝΔ ενόψει ευρωεκλογών και μήνυμα αντεπίθεσης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Κλίμα συσπείρωσης στη ΝΔ ενόψει ευρωεκλογών και μήνυμα αντεπίθεσης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Μετά τη χθεσινή εμφάνιση στο Μοσχάτο ο πρωθυπουργός σχεδιάζει πιο στοχευμένες περιοδείες το επόμενο διάστημα, ενώ προγραμματίζει να βρεθεί την Τρίτη στα Καλάβρυτα

kiriakos_mitsotakis_2
Η εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μοσχάτο το μεσημέρι του Σαββάτου, μαζί με βουλευτές, υπουργούς και στελέχη της ΝΔ, δημιούργησε μάλλον κλίμα ευφορίας στους συνεργάτες του πρωθυπουργού. Μετά από τις δύσκολες εβδομάδες που πέρασαν, την πρόταση μομφής, αλλά και ενδοκυβερνητικές αναταράξεις, η ατμόσφαιρα στη γειτονιά των γραφείων του κυβερνώντος κόμματος ανέδειξε την εικόνα συσπείρωσης στις γαλάζιες τάξεις. Σε ορισμένους, μάλιστα, θύμισε την πρώτη εκδήλωση της ΝΔ μετά την τραγωδία των Τεμπών, πέρυσι τέτοιες μέρες, σε πλατεία του Αμαρουσίου.

Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη έλεγε στο protothema.gr ότι η εικόνα θύμισε στους πρωθυπουργικούς συνεργάτες εθνικές εκλογές «την επόμενη Κυριακή» και όχι ευρωεκλογές που απέχουν 2,5 μήνες από τώρα. Ομολογουμένως, η κινητοποίηση που είχε γίνει ήταν μεγάλη, με αρκετά μέλη της ΟΝΝΕΔ, αλλά και ψηφοφόρους του κόμματος, ενώ ο κ. Μητσοτάκης έκανε και μια σύντομη βόλτα στους γύρω δρόμους και σε καταστήματα της περιοχής.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d079giir02yh)


Κλείσιμο
Σε αυτό που στέκονταν, πάντως, συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη δεν ήταν μόνο ο παλμός των πολιτών που συγκεντρώθηκαν, αλλά και οι προτροπές προς τον πρωθυπουργό που ακούστηκαν, όπως «μην τους αφήσετε να κάνουν τυμβωρυχία με τα Τέμπη». Υπό αυτή την έννοια, συνεργάτες του πρωθυπουργού βλέπουν στις τάξεις των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος ένα κλίμα «αντίδρασης» στη σκιά της πολιτικής κόντρας για την τραγωδία και εκτιμούν ότι «έχουν ενοχληθεί από την εργαλειοποίηση των Τεμπών».

«Τους ενδιαφέρει ένα πράγμα μόνο: πώς θα πέσει ο Μητσοτάκης. Τίποτα παραπάνω. Δεν θα τους κάνουμε την χάρη, διότι εγώ βρίσκομαι σε αυτή τη θέση επειδή παίρνω δύναμη από εσάς. Επειδή εσείς με ψηφίσατε, όχι επειδή με διόρισε κάποιος. Γι’ αυτό και θέλω να σας ζητήσω αυτή τη μάχη των ευρωεκλογών να την αντιμετωπίσουμε με την απαραίτητη σημασία», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσδίδοντας χαρακτήρα εθνικής κάλπης στις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Ο πρωθυπουργός επέμεινε, παράλληλα, ότι δεν συγκυβερνά με κανέναν.

Περιοδείες και αποφάσεις

Ο κ. Μητσοτάκης θα ξεκινήσει πιο στοχευμένες περιοδείες το επόμενο διάστημα, ενώ προγραμματίζει να βρεθεί την Τρίτη στα Καλάβρυτα. Παράλληλα, «κλειδώνουν» και οι τελευταίες λεπτομέρειες για το συνέδριο της ΝΔ την ερχόμενη Παρασκευή στο Ζάππειο, το οποίο και θα αποτελέσει σημείο συνάντησης για όλες τις γενιές του κόμματος, με δεδομένο τον εορτασμό για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ. Εκκρεμεί, παράλληλα, η απόφαση του κ. Μητσοτάκη για τις αλλαγές που θα γίνουν στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Μάκη Βορίδη να μετακομίζει από τη Δευτέρα στο κυβερνητικό επιτελείο από την οδό Ζαλοκώστα και να αναλαμβάνει επί της ουσίας τις αρμοδιότητες του Σταύρου Παπασταύρου.

Για τη θέση του Γιάννη Μπρατάκου, ακούγονται στο παρασκήνιο πολλά ονόματα, όπως π.χ. του διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού στη Βουλή Μιχάλη Μπεκίρη, φαίνεται όμως ότι ο πρωθυπουργός επεξεργάζεται και άλλες επιλογές, με έναν συνδυασμό πολιτικών και τεχνοκρατικών χαρακτηριστικών. Εκτιμάται ότι το ζήτημα θα κλείσει στις αρχές της εβδομάδας, καθώς η θέση είναι νευραλγικού χαρακτήρα και δεν μπορεί να μένει για πολιτικούς, αλλά και ουσιαστικούς λόγους, κενή.


Ειδήσεις σήμερα:

Στο Ωνάσειο μεταφέρθηκε το 3,5 ετών κοριτσάκι που υπέστη ανακοπή καρδιάς στη Θεσσαλονίκη

Ο Ελληνοαμερικανός που «τρέλανε» το NCAA βγάζει ελληνικό διαβατήριο και ονειρεύεται Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό - Δείτε το βίντεο


Ο Τραμπ παρουσίασε βίντεο με τον Μπάιντεν δεμένο χειροπόδαρα και εξόργισε τους Δημοκρατικούς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης