ΣΥΡΙΖΑ: Fauda στην Κουμουνδούρου - Αποχωρήσεις, απειλές και αλληλοκαρφώματα από το πρωί

ΣΥΡΙΖΑ: Fauda στην Κουμουνδούρου - Αποχωρήσεις, απειλές και αλληλοκαρφώματα από το πρωί

Σκηνικό διάλυσης στην αξιωματική αντιπολίτευση - Βίτσας: Δύσκολο να περάσει η διαγραφή Τζουμάκα - Δεν παραδίδει την έδρα ο Κούλογλου - Η Κουμουνδούρου κατηγορεί την εσωκομματική αντιπολίτευση για σχέδιο δημιουργίας νέου κόμματος

Kasselakis_Polakis
Σκηνικό υπαρξιακής κρίσης έχει δημιουργηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς καταγράφηκε από το πρωί η αποχώρηση Κούλογλου από την ευρωκοινοβουλευτική ομάδα με τη δήλωση ότι δεν παραδίδει την έδρα, η στήριξή του από τον Νίκο Φίλη ο οποίος δήλωσε ότι θα θέσει θέμα ηγεσίας. Στον πρώην υπουργό Παιδείας απάντησε ο Παύλος Πολάκης καλώντας τον ουσιαστικά ή να συμφωνήσει με τις επιλογές της νέας ηγεσίας, ενώ μία φράση του Δημήτρη Βίτσα έδωσε λαβή στα στελέχη της Κουμουνδούρου να μιλούν για σχέδιο δημιουργίας νέου κομματικού φορέα από την εσωκομματική αντιπολίτευση. 

«Όλη αυτή η κλιμάκωση της αντιπολιτευτικής στάσης των τελευταίων ημερών απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο του Στέφανο Κασσελάκη, προφανώς εντάσσεται στο σχέδιο, το οποίο έχει ήδη δρομολογηθεί για την δημιουργία νέου κόμματος» υποστηρίζουν πηγές προσκείμενες στην Κουμουνδούρου, συνοδεύοντας το σχόλιό τους με οπτικοακουστικό υλικό.

Όπως τονίζουν, «μάλιστα, σύμφωνα με το βίντεο που ακολουθεί, ο Δημήτρης Βίτσας προτείνει, ως όνομα του νέου κόμματος: «Ανανεωτική και Οικολογική Ριζοσπαστική Αριστερά», «δείχνοντας» την εσωκομματική αντιπολίτευση να έχει λάβει τις αποφάσεις της.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cwfk6l0cnnnt)
Κλείσιμο


«Η ανανεωτική και οικολογική ριζοσπαστική αριστερά μην έχετε καμία αμφιβολία ότι αν καταφέρει να εκλέξει έναν ή μια ευρωβουλευτή μπαίνουμε σε ένα άλλο στάδιο. Σας έβγαλα τίτλο για το πώς θα πρέπει να λέγεται το νέο κόμμα» είχε πει ο Δημήτρης Βίτσας στην πρωινή του συνέντευξη εκτιμώντας ότι «υπάρχει ένα 45% όσων ψήφισαν στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, περίπου 60-70.000, που δεν θα ακολουθήσουν, θα είναι δύσκολα πράγματα».

«Σαμποτάζ» στο κόμμα από συντρόφους, λέει ο Ρήγας

Στις ραγδαίες εσωκομματικές εξελίξεις στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε σήμερα ο πρώην Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας. 

«Οποιαδήποτε λογική εσωτερικής αντιπαράθεσης δεν έχει νόημα. Δεν ενδιαφέρει την κοινωνία και είναι μακριά από τις ανάγκες της» τόνισε μιλώντας στο ρ/σ Παραπολιτικά», ενώ μιλώντας για τους «αντιφρονούντες» συντρόφους του, «ό,τι λένε αυτή τη στιγμή, βγαίνουν εκτός πλαισίου, το οποίο έχουμε συνομολογήσει όλοι και ισχύει μέχρι σήμερα».
Ο Πάνος Ρήγας στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή "Μπρα Ντε Φερ" 23-10-2023

Στο πλαίσιο αυτό, «Αν έχω μια διαφωνία, ή κάνω στην άκρη ή προσπαθώ να διορθώσω το λάθος που έχει γίνει. Εδώ δεν μιλάμε περί διόρθωσης, εδώ μιλάμε με έναν τρόπο, ο οποίος ουσιαστικά το βασικό άξονα που πρέπει να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ή μια δημοκρατική παράταξη, με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά τη σαμποτάρεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρήγας.

Μάλιστα, «αν είχε εκλεγεί οποιοδήποτε άλλος η οποιαδήποτε άλλη, θα ήταν ανεκτό;» διερωτήθηκε, ενώ σχολίασε για τον Στέφανο Τζουμάκα πως «ο ίδιος από μόνος του δεν μπορεί να βρίσκεται σε ένα χώρο που νομίζει και πιστεύει ότι είναι έτσι».

«Ζητάω να υπάρχει αυτή η νηφαλιότητα» παρατήρησε ο κ. Ρήγας και απάντησε στην αποστροφή του Νίκου Φίλη ότι πρέπει να παρέμβει ο Αλέξης Τσίπρας πως «είναι αδιανόητα αυτά τα οποία λέγονται». «Είναι μια ιστορία η οποία φτιάχνεται φαντασιακή» συνέχισε, χαρακτηρίζοντας ως άψογη τη στάση του πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, ξεκαθάρισε για τον κ. Κασσελάκη ότι «δεν είπε ότι πρέπει να έχουμε δεκάωρη εργασία», ενώ κάλεσε τον Στέλιο Κούλογλου να παραδώσει την έδρα του. «Η έδρα του κόμματος η οποία είναι μέσα από τον πολιτικό σχηματισμό», όπως το έκανε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, κατέληξε ο κ. Ρήγας.

Η αποχώρηση Κούλογλου

Την αποχώρησή του από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανακοίνωσε ο Στέλιος Κούλογλου μέσω ανοιχτής επιστολής προς τον Στέφανο Κασσελάκη.

Μιλώντας στο Open εξήγησε τους λόγους της απόφασής του αυτής, τονίζοντας ότι ο κ. Κασσελάκης δεν κάνει αντιπολίτευση, αλλά τροφοδοτεί τα πρωινάδικα σε επίπεδο προσωπικού κουτσομπολιού.

«Δεν μπορούσα πλέον να συμμετέχω, έστω και από τις Βρυξέλλες, σε ένα σίριαλ, γιατί η όλη κατάσταση έχει εξελιχθεί σε σίριαλ του Netflix. Δεν γίνεται σοβαρή αντιπολίτευση. Τα βράδια ο Μητσοτάκης εμφανίζεται και κάνει πολιτική μόνος του και ανενόχλητος και ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει στα πρωινάδικα σε επίπεδο προσωπικού κουτσομπολιού».

«Κοντεύει να γίνει και δεύτερος πόλεμος στην Ευρώπη. Θα ήθελα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να παίρνει και διεθνείς πρωτοβουλίες. Πήγε ο κ. Μητσοτάκης στην Αίγυπτο. Ας πήγαινε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Ράφα, ας έπαιρνε διεθνείς πρωτοβουλίες. Αντ’ αυτού βρίσκεται στις ΗΠΑ και μας ενημέρωσε κιόλας ότι παντρεύτηκε. Δηλαδή δεν βλέπω να γίνεται στην πραγματικότητα καμία αντιπολίτευση. Για πρώτη φορά στην ιστορία, από τη μεταπολίτευση και μετά, δεν υπάρχει αξιωματική αντιπολίτευση».


Η παρέμβαση Φίλη

Δεν θα θέσουμε ευθέως θέμα ηγεσίας, θα θέσουμε θέμα λειτουργίας - θα πάμε στο συνέδριο και μετά θα δούμε τι θα κάνουμε, είπε το πρωί στον ΑΝΤ1 ο Νίκος Φίλης προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Παύλου Πολάκη. 

Ο Νίκος Φίλης για τον ΣΥΡΙΖΑ


Αφορμή για τις σχετικές δηλώσεις του πρώην υπουργού αποτέλεσε αφενός η κακή επίδοση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές και κυρίως τα όσα αποκαλύφθηκαν για τις θέσεις του Στέφανου Κασσελάκη από παλαιά του άρθρα στον Εθνικό Κήρυκα.

«Πιο νωπή λαϊκή εντολή είναι η απόφαση που έδωσε ο λαός με τις δημοτικές εκλογές, όπου εκεί υποχώρησε περαιτέρω το κύρος και η εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ, στο 12,7% από ό,τι λένε οι έρευνες».» είπε αρχικά ο Νίκος Φίλης.

«Αυτό δεν οφείλεται προσωπικά στον κ. Κασσελάκη, αλλά δεν το ανέκοψε» πρόσθεσε με νόημα ο Νίκος Φίλης παρατηρώντας ότι σε άλλες περιπτώσεις όπως στον Ανδρουλάκη, στον Τσίπρα ή στον Μητσοτάκη με την εκλογή νέου αρχηγού «αμέσως υπήρχε μια ανάταση. Εδώ δεν υπάρχει αυτό, υπάρχει μια ψυχρή αποδοκιμασία από την κοινωνία».

Όσον αφορά την αποκάλυψη της ΕΦ.ΣΥΝ. για τα άρθρα του Στέφανου Κασσελάκη στα οποία, μεταξύ άλλων, ζητούσε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και μειώσεις μισθών, ο κ. Φίλης παραδέχθηκε ότι «δεν γνωρίζαμε αλλά είχαμε πολλά πράγματα υποψιαστεί» παραπέμποντας στην ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στον ΣΕΒ. Ειδικά, δε, για το περιεχόμενο των άρθρων αυτών ο Νίκος Φίλης είπε ότι συνιστούν ακραία εκδοχή του νεοφιλελευθερισμού, ότι αυτά δεν τολμούσαν να τα πουν στην Ελλάδα οι νεοφιλελεύθεροι.

Θυμίζει σε στιλ τον Τραμπ, επέμεινε ο Νίκος Φίλης, προσθέτοντας ότι «με όσα λέει ο Στέφανος Κασσελάκης που δεν σβύνονται με το ελαφρυντικό της νεότητας, δεν μπορεί να εκπροσωπεί ένα αριστερό κόμμα όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Τίθεται ζήτημα τι εκπροσωπεί ο Στέφανος Κασσελάκης. Αν θέλει να φτιάξει άλλο κόμμα μεταλάσσοντας τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτά που λέει είναι έξω από το πρόγραμμα του κόμματος. Σε ό,τι με αφορά θα θέσω θέμα για όσα λέει. Εμείς λέμε ότι υπάρχει θέμα δημοκρατικής τάξης για όσα λέει» πρόσθεσε ο Νίκος Φίλης.

Αφού, δε, σημείωσε ότι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «κέρδισε χωρίς να πει τι πιστεύει, τώρα ακούει ο κόσμος και πέφτει από τα σύννεφα» διευκρίνισε ότι «δεν θα θέσουμε ευθέως θέμα ηγεσίας αλλά θα θέσουμε θέμα λειτουργίας, έχει μια νομιμοποίηση (σ.σ. ο Στέφανος Κασσελάκης) από τις εκλογές που έγιναν, έχουν αλλάξει οι όροι, θα κάνουμε συνέδριο και θα δούμε τι θα κάνουμε».

Όπως τόνισε «είμαστε στο κόμμα από την ίδρυσή του και δίνουμε μάχη για να μην μεταλλαχθεί, να μην γίνει κόμμα κεντροδεξιό, ο κ. Κασσελάκης εκπροσωπεί κεντροδεξιά πολιτική. Το εναγώνιο δίλημμα είναι πώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει ΠΑΣΟΚ του 2012 και δεν ανακόπτει αυτή την πορεία ο κ. Κασσελάκης».

«Τυπικά τον Κασσελακη στον ΣΥΡΙΖΑ τον έφερε ο Τσίπρας, ποιος τον έφερε στον Τσίπρα θα το πει ο Αλεξης. Οφείλει να απαντήσει (σ.σ. ο Αλέξης Τσίπρας) γιατί η εξέλιξη είναι μια εξέλιξη εξευτελισμού. Είναι προφανές ότι η εξέλιξη δείχνει ότι κάποιοι εκτός ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάνει μια επιλογή. Κατά τη γνώμη μου είναι οικονομικοί παράγοντες» πρόσθεσε ο κ. Φίλης.

Η σκληρή απάντηση Πολάκη στον Φίλη

Ο βουλευτής Χανίων της αντιπολίτευσης κάλεσε τον Νίκο Φίλη να αποχωρήσει από το κόμμα, αν δεν συμφωνεί με το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών μέσα από τις οποίος αναδείχθηκε πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης. «Σταμάτα να δηλητηριάζεις λόγω της στενοχώριας και της πολιτικής σου αγκύλωσης τον τηλεοπτικό αέρα και το ΣΥΡΙΖΑ»

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:

ΝΙΚΟ ΦΙΛΗ !!

Η αποδέξου το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών στο Συριζα-ΠΣ που συμμετείχαν 150.000 ανθρωποι και εξέλεξαν πρόεδρο το Στέφανο Κασσελακη
Η «Άρον τον κράββατόν σου και περιπάτει»

(από τη λειτουργία της Κυριακής του Παραλύτου η ρήση)

Σταματα να δηλητηριάζεις ,λόγω της στενοχωριας και της πολιτικης σου αγκυλωσης ,τον τηλεοπτικό αέρα και το ΣΥΡΙΖΑ με θεωριες συνωμοσιας για «άγνωστους οικονομικους παραγοντες που επέβαλλαν νέα ηγεσία στο ΣΥΡΙΖΑ»
polakis-filis
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης