Με κλειστά χαρτιά ως το παρά 1' ο Παπανδρέου - Θα νικήσω για να υπάρξει αντιπολίτευση στη χώρα, λέει ο Λοβέρδος

gap-gennimata-loverdos

Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των προθέσεων του πρώην πρωθυπουργού - Θα ενημερώσει την Φώφη Γεννηματά και τους πρώην προέδρους του ΠΑΣΟΚ - Κατέθεσε 6837 υπογραφές ο Κεγκέρογλου

Την Φώφη Γεννηματά θα ενημερώσει -δια ζώσης, εφόσον αυτό είναι εφικτό λόγω των περιορισμών που επιβάλλει η νοσηλεία της στον Ευαγγελισμό- για τις προθέσεις του ως προς την διεκδίκηση της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος επιστρέφει το απόγευμα  από την Κωνσταντινούπολη. 

Την ίδια στιγμή, οι υπόλοιποι διεκδικητές της ηγεσίας συνεχίζουν κανονικά την δραστηριότητά τους - οι Γερουλάνος και Χρηστίδης συνεχίζουν την συλλογή υπογραφών από την «βάση» , ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι δεν διανοήθηκε ποτέ το ενδεχόμενο απόσυρσης, προσθέτοντας ότι θέλει να προσφέρει στην Ελλάδα αυτό που δεν διαθέτει - «δηλαδή, αντιπολίτευση», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. 

Αργά το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Βασίλης Κεγκέρογλου -ο οποίος έχει δηλώσει ότι ενδεχόμενη υποψηφιότητα Παπανδρέου «αλλάζει τα δεδομένα», ανακοίνωσε ότι κατέθεσε στο Κίνημα Αλλαγής 6837 υπογραφές - πολύ πάνω από τις 5.000 που απαιτούνται για την κατοχύρωση της δικής του υποψηφιότητας. 

Από την πλευρά του, ο πρώην πρωθυπουργός επιχειρεί μέσω των συνεργατών του να κρατήσει κρυφό μέχρι την τελευταία ώρα το «χαρτί» που σκοπεύει να τραβήξει, παρότι η πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών υπέρ της ενδεχόμενης υποψηφιότητάς του έχει ήδη βρει, σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 80 θετικούς αποδέκτες από την Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής.

Ο ίδιος πριν την αναχώρησή του από την Αθήνα για το ραντεβού με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη, είχε επικοινωνία με βουλευτές και στελέχη ανά την Ελλάδα. Συνεργάτες του σημειώνουν ότι όλοι οι συνομιλητές του στο κόμμα τον παρότρυναν να αναλάβει πρωτοβουλίες, εννοώντας να διεκδικήσει ξανά την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη.

Ο κ. Παπανδρέου φαίνεται αποφασισμένος να κάνει το βήμα, επιχειρώντας να πείσει καταρχάς ότι η «επιστροφή» του σε μία εσωκομματική αναμέτρηση κάθε άλλο παρά παραπέμπει σε μια συζήτηση για το παρελθόν. Το «πάμε μπροστά» -ένα σύνθημα που είχε αξιοποιήσει το 2009- λέγεται ότι περιγράφει το σχέδιό του για την επόμενη μέρα και τον στόχο ανάδειξης της «προοδευτικής προοπτικής». Εάν αποφασίσει δε, σήμερα το απόγευμα, να ανακοινώσει επισήμως το βήμα, θα προσπαθήσει να περιγράψει και τον «οδικό χάρτη» με πρώτο σταθμό τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας τον προσεχή Δεκέμβρη.

Σε κάθε περίπτωση, ο Γιώργος Παπανδρέου σκοπεύει εκτός από την κυρία Γεννηματά να ενημερώσει σχετικά με το βήμα του εν’ όψει της εκλογής ηγεσίας στις 5 και 12 Δεκέμβρη τους πρώην προέδρους του ΠΑΣΟΚ, τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ δεν αποκλείεται να επιδιώξει ένα νέο κύκλο επαφών με τους υποψηφίους για την ηγεσία.

Οι καλά γνωρίζοντες λένε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ακόμη και αν δεν ζήτησε από κάποιους εκ των υποψηφίων για την ηγεσία να αποσυρθούν από την κούρσα, θα ήθελε στην τελική ευθεία να δώσει την μάχη έχοντας διασφαλίσει ότι αυτό θα συμβεί. Εκτός από τον Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα αποσύρει πιθανότατα την υποψηφιότητά του εφόσον ο Παπανδρέου ανακοινώσει ότι κατεβαίνει, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Νίκος Ανδρουλάκης και οι κ.κ Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης και Παύλος Χρηστίδης συνεχίζουν κανονικά τον προεκλογικό τους αγώνα ή την συλλογή υπογραφών.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει καλέσει τον Γιώργο Παπανδρέου να ξεκαθαρίσει μια ώρα αρχύτερα τις προθέσεις του, συνεχίζει τις περιοδείες ανά την Ελλάδα και παρότι έχει ήδη καταθέσει στην αρμόδια επιτροπή το πακέτο των υπογραφών από τους υποστηρικτές του, εξακολουθεί να προσθέτει συμμάχους στη λίστα του. Το «σύνθημά» του συνδέεται με την προτεραιότητα διπλασιασμού των δυνάμεων του ΚΙΝΑΛ και της ανάδειξης του ΠΑΣΟΚ στην πρώτη γραμμή. Έχει στο πλευρό του βουλευτές, όπως ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και οι κυρίες Νάντια Γιαννακοπούλου και Χαρά Κεφαλίδου ενώ σε κάθε ευκαιρία αποκλείει το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κινείται στην γραμμή ότι «η ανανέωση του ΚΙΝΑΛ είναι προϋπόθεση για την αναγέννησή του» κι ότι «για το μέλλον της παράταξης και της χώρας, κοιτάμε μπροστά, κοιτάμε ψηλά!». Ο πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ επί Ευάγγελου Βενιζέλου και νυν ευρωβουλευτής ποντάρει στα δίκτυα μελών ανά την Ελλάδα, στις νεότερες γενιές και στις συμμαχίες από το γεννηματικό και τα άλλα μπλοκ. Θα παρουσιάσει- μέχρι αύριο, τελευταία μέρα κατάθεσης των υπογραφών- πακέτο υποστηρικτών από την Κεντρική Επιτροπή και από μέλη του κόμματος, ενώ ετοιμάζει για το αμέσως επόμενο διάστημα εκδήλωση στην Αθήνα με την διακήρυξη σε πρώτο πλάνο.

Ο Παύλος Γερουλάνος συνεχίζει δια των επιτελών του στη συγκέντρωση υπογραφών και διαμηνύει ότι δεν τίθεται θέμα απόσυρσης της υποψηφιότητάς του- παρότι κάποιοι θεωρούν ότι ως πρώην υπουργός του Παπανδρέου θα το ξανασκεφτεί εφόσον ο πρώην πρωθυπουργός ανακοινώσει ότι κατεβαίνει στη μάχη. Ο Παύλος Χρηστίδης, στενός συνεργάτης της Γεννηματά από το 2015 παραιτήθηκε προ ημερών από την θέση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος για να διεκδικήσει και εκείνος την ηγεσία. Γεννημένος το 1983 και πρώην Γραμματέας της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ- δεν έχει εκλεγεί βουλευτής, ποντάρει στην στήριξη και στις ψήφους των μικρότερων γενιών και των ανθρώπων της ΠΑΣΠ. Δηλώνει ότι δεν σκοπεύει να αποσύρει τη υποψηφιότητά του, όπως και ο πρώην υπουργός και έμπειρο κοινοβουλευτικό στέλεχος, Χάρης Καστανίδης ο οποίος θεωρείται συνομιλητής και στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου.

Στελέχη που έχουν καλή εικόνα της κινητικότητας που παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα στο Κίνημα Αλλαγής εκτιμούν ότι η απόσυρση της όποιας υποψηφιότητας μπορεί να καταγραφεί αργότερα, μέσα στο Νοέμβρη. «Αν συμβεί τώρα θα είναι πολιτική επιλογή, αν συμβεί αργότερα μπορεί να αντιμετωπιστεί ως αδυναμία», υποστηρίζουν άνθρωποι στο ΚΙΝΑΛ, που δεν αποκλείουν την ανά πάσα στιγμή αλλαγή των δεδομένων, όσον αφορά στον αριθμό των υποψηφίων για την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη.

Λοβέρδος: Θέλω να προσφέρω στην Ελλάδα αυτό που δεν έχει, δηλαδή αντιπολίτευση

Συνεπής στην δέσμευσή του να διεκδικήσει την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής παραμένει ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος  μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης είπε πως δεν περίμενε ότι μπορεί να έχει αντίπαλο τον Γιώργο Παπανδρέου , ενώ αποκάλυψε ότι η τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρώην πρωθυπουργό δεν κράτησε περισσότερο από 2-2,5  λεπτά. 

Πρόσθεσε δε, ότι του είπε ότι ως πρώην πρόεδρος έχει ρόλο στήριξης της Φώφης Γεννηματά μαζί με τους Κώστα Σημίτη και Ευάγγελο Βενιζέλο, ώστε να εγγυηθούν τη σοβαρότητα της διαδικασίας.

Ο κ. Λοβέρδος πρόσθεσε πως ούτε για ένα λεπτό δεν σκέφτηκε να αποσύρει την υποψηφιότητά του λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση να το σκεφτεί ή να το σκέφτηκε να κάνει πίσω. Πρόσθεσε ότι έχει στο νου του αυτά που χρειάζεται η δημοκρατική παράταξη, δηλαδή να προσφέρει στην Ελλάδα σήμερα «αυτό που δεν έχει», δηλαδή αντιπολίτευση.

Εξήγησε ότι δεν είναι υποψήφιος στο ΚΙΝΑΛ για να μετρήσει δυνάμεις και να εκλεγεί ξανά βουλευτής αλλά για να κερδίσει. «Θα νικήσουμε στις εκλογές στις 5 Δεκεμβρίου. Θέλω σοβαρότητα, θέλω ενότητα», τόνισε χαρακτηριστικά.Ειδήσεις σήμερα:

Δακτύλιος 2021 στην Αθήνα: Αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή του - Σε ποιους πέφτει «ψαλίδι» στα ελευθέρας

Στις συμπληγάδες ΗΠΑ, ΕΕ και Τριμερούς η Άγκυρα: Νευρικότητα για το νέο «χτύπημα» της Αθήνας

Σε αναζωπύρωση ο κορωνοϊός: Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης