Ο ΣΥΡΙΖΑ θα απέχει από τις ονομαστικές ψηφοφορίες στη Βουλή

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα απέχει από τις ονομαστικές ψηφοφορίες στη Βουλή

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρεται για τη διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας εν μέσω πανδημίας – Αύριο θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί το αίτημα άρσης της βουλευτικής ασυλίας του κ. Σταύρου Αραχωβίτη (ΣΥΡΙΖΑ) για την υπόθεση της Folli – Follie

vouli_olomeleia
Την αποχή από όλες τις ονομαστικές ψηφοφορίες που θα διεξαχθούν στην Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζοντας την διαμαρτυρία για τον τρόπο που διεξάγεται η διαδικασία την περίοδο της πανδημίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος «Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κάνει πράξη την αποχή από τις ονομαστικές ψηφοφορίες της Βουλής, λόγω του ότι γίνονται με επιστολή ψήφο κι όχι με φυσική παρουσία κατά παράβαση του Κανονισμού της Βουλής. Αύριο, 14 Απριλίου 2021, οι Βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία θα απέχουν από την ψηφοφορία για άρση ασυλίας Βουλευτή, με δεδομένο ότι οι ψηφοφορίες για άρση ασυλίας είναι εκ του Κανονισμού της Βουλής ονομαστικές».

Να σημειωθεί ότι κατά την αυριανή διαδικασία θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί το αίτημα άρσης της βουλευτικής ασυλίας του κ. Σταύρου Αραχωβίτη (ΣΥΡΙΖΑ) για την υπόθεση της Folli – Follie.

Υπενθυμίζεται ότι τους τελευταίους μήνες και για λόγους υγειονομικής ασφάλειας έχει επιτραπεί στους βουλευτές να τοποθετούνται επί των νομοσχεδίων εξ αποστάσεως μέσω webex και να ψηφίζουν με επιστολή αντί φυσικής παρουσίας. Από την άλλη πλευρά το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει την δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας που θα διασφαλίζει την μυστικότητα της ψήφου κάθε βουλευτή ή την επιστροφή του κοινοβουλίου στην κανονικότητα μιας και έχει ξεκινήσει το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας.



Ειδήσεις σήμερα:

Πυροβολισμοί στο Παρίσι - Σοβαρά τραυματισμένο 10χρονο κορίτσι

Τον Μάιο ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό των 40άρηδων

Νέα καταγγελία στην ενόργανη γυμναστική: «Προπονητής με χτύπησε με τις πατερίτσες»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης