Συρίγος (ΘΕΜΑ 104,6): Προάγγελος η Αγία Σοφία για το τι θα αντιμετωπίσουμε

Συρίγος (ΘΕΜΑ 104,6): Προάγγελος η Αγία Σοφία για το τι θα αντιμετωπίσουμε

«Δεν υπάρχει αμφιβολία πλέον ότι έχει τους σκοπούς του και δεν ξεφεύγει από αυτούς και πλέον το κάνει με ταχύτητα»  δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ

aggelos-sirigos
«Σε όλους τους Έλληνες έχει ξεχωριστή σημασία» η απόφαση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί τόνισε στο ΘΕΜΑ 104,6 και τον Βασίλη Αδαμόπουλο, ο Άγγελος Συρίγος, Βουλευτής της ΝΔ.

«Εκείνο που με εξέπληξε ήταν η ταχύτητα που ενήργησε μετά την απόφαση του ΣτΕ της Τουρκίας» ο Ερντογάν εξήγησε ο κ. Συρίγος και πρόσθεσε πως ενώ «μετά περιμέναμε ότι θα έμπαινε σε μια κατάσταση κενού», ο Τούρκος πρόεδρος «κινήθηκε μετά από εξαιρετικά μεγάλη ταχύτητα».

Σύμφωνα με τον κ. Συρίγο, ο Τούρκος πρόεδρος «είχε πάρει τις αποφάσεις του εδώ και καιρό» συνολικά με τη θέση της χώρας του, στέλνοντας με την απόφασή του μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της ΝΔ επισήμανε ότι τα μηνύματα Ερντογάν αφορούν στους «Κεμαλικούς, ότι τελείωσε η περίοδος του Κεμάλ, στους μουσουλμάνους απανταχού ότι εφαρμόζω τη θέληση του Μωάμεθ του Β΄ του Πορθητή», αλλά και προς τη Δύση, δηλαδή «δεν με νοιάζει τι λέτε».

Ως προς τις διεθνείς αντιδράσεις, «η Αμερική άφησε στη Ρωσία να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και η Ρωσία δεν τα έβγαλε» υπογράμμισε ο κ. Συρίγος, σημειώνοντας πως «το μήνυμα του Ερντογάν είναι είναι ότι του βγήκε».

Στο πλαίσιο αυτό, ο βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε πως «η σωστή προσέγγιση είναι να επισημάνουμε ότι ο Ερντογάν με την κίνηση αυτή παίρνει μια απόφαση να φύγει από τους θεσμούς της Δύσης, πράγμα, το οποίο σημαίνει και ορισμένα πράγματα σε θέση με εμάς και για το τι θα αντιμετωπίσουμε τους επόμενους μήνες».

Κλείσιμο
«Η εικονα που υπάρχει είναι ότι θα το κάνει. Δεν υπάρχει αμφιβολία πλέον ότι έχει τους σκοπούς του και δεν ξεφεύγει από αυτούς και πλέον το κάνει με ταχύτητα» δήλωσε ο κ. Συρίγος και διευκρίνισε πως «φοβούμαι ότι είναι λίγο χειρότερα. Δεν απευθύνεται προς την Ελλάδα, απευθύνεται προς τη Δύση».

Αναφορικά με τους δυνητικούς τρόπους αντίδρασης από ελληνικής πλευράς, «υπάρχει η διπλωματία, ήδη δραστηριοποιείται εντόνως, υπάρχουν τα αμυντικά μέτρα τα οποία λαμβάνονται. Υποχρεωτικώς πάνω σε αυτούς τους δύο άξονες θα κινηθούμε. Δεν έχουμε τίποτα άλλο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης