Γαϊτάνης (ΝΔ) «Είμαστε αισιόδοξοι, όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε την κρίση»

Γαϊτάνης (ΝΔ) «Είμαστε αισιόδοξοι, όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε την κρίση»

Το συνολικό πακέτο των χρημάτων που θα πέσουν στην οικονομία θα φτάσει τα 24 δις ευρώ επεσήμανε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ - Έχουν στηριχθεί πάνω από 850.0000 επιχειρήσεις και 2 εκατ. υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα

gaitanis
Για τις σημερινές ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη Βουλή που στοχεύουν στην περαιτέρω ενίσχυση των επιχειρήσεων, τα μέτρα ενίσχυσης της Ελληνικής οικονομίας που έχει πάρει μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση, την στάση της αντιπολίτευσης και τον τουρισμό μίλησε ο Τάσος Γαϊτάνης, εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Αρχικά τόνισε ότι η κυβέρνηση παρεμβαίνει συνεχώς στην ελληνική οικονομία από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα, ενώ επισήμανε ότι το συνολικό πακέτο των χρημάτων που θα πέσουν στην οικονομία θα φτάσει τα 24 δις ευρώ

Ανέφερε ότι ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε στη Βουλή άλλη μία παρέμβαση περίπου στα 4 δις ευρώ για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας και των επιχειρήσεων. Σημείωσε ότι αυτό δείχνει ότι η κυβέρνηση είναι από πάνω, παρακολουθεί τα ζητήματα, με στόχο να στηρίξει την επιχειρηματικότητα και τις θέσεις εργασίας. Οι Έλληνες, παρά τις δυσκολίες, θα πρέπει να είναι αισιόδοξοι ότι θα ξεπεράσουμε την κρίση όλοι μαζί, σχολίασε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικότερα σε σχέση με τις μέχρι τώρα παρεμβάσεις που έχουν γίνει, ο κ. Γαϊτάνης, υπογράμμισε ότι στο ΤΕΠΙΧ Ι που έτρεξε ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν εκταμιευθεί σε 9 μήνες το 1/4 των χρημάτων που έχουν εκταμιευθεί επί ΝΔ, στο ΤΕΠΙΧ ΙΙ σε 25 μέρες. Προφανώς, επισήμανε, θα πρέπει να προχωρήσουμε πιο γρήγορα και επίσης οι τράπεζες οφείλουν να κινηθούν με πιο ταχείς ρυθμούς. Σημείωσε ότι στην πρώτη φάση της πανδημίας του κορωνοϊου έχουν στηριχθεί πάνω από 850.0000 επιχειρήσεις και 2 εκατ. υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα, ενώ υπογράμμισε ότι μέχρι σήμερα δεν έχουμε απολύσεις στην πατρίδα μας.

Επίσης, ανέφερε ότι παρατάθηκαν τα επιδόματα ανεργίας, ενώ έρχεται και νέος κύκλος επιστρεπτέας προκαταβολής, το ταμείο μικροπιστώσεων, το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού και η συμφωνία με την ΤUI για την έλευση Γερμανών τουριστών. Ο εκπρόσωπος τύπου υποστήριξε ότι, όπως έχει πει ο πρωθυπουργός, στοχευμένα δεκαπενθήμερο το δεκαπενθήμερο, μήνα το μήνα, θα αξιολογείται η κατάσταση και η Κυβέρνηση θα παρεμβαίνει όπου χρειαστεί.

Κλείσιμο
Σε σχέση με την στάση της αντιπολίτευσης και την κριτική που ασκεί σχολίασε ότι βάζει συνεχώς στο τραπέζι το ζήτημα να μοιραστούν λεφτά σε οριζόντια βάση από ένα λεφτόδεντρο που πλέον δεν υπάρχει. Δήλωσε ότι η κυβέρνηση κρίνεται από την πραγματικότητα και το ρεαλισμό της. 

Αναφορικά με τον τουρισμό, είπε ότι φέτος η πίτα θα είναι πολύ μικρότερη, από την οποία όμως διεκδικούμε ένα μεγαλύτερο κομμάτι. «Τα πράγματα προφανώς δεν είναι εύκολα και έχουμε πει από την αρχή ότι το κόστος κυρίως θα το αναλάβει το κράτος, ένα κομμάτι θα αναλάβουν οι επιχειρήσεις και ένα κομμάτι οι εργαζόμενοι», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά. Υπογράμμισε ότι αυτή είναι η απόφαση της κυβέρνησης, αυτή η πολιτική αξιολογείται και εδώ είμαστε να συζητάμε εάν απαιτούνται και επιπλέον ενέργειες.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης από Ελληνικό: Ο τόπος αυτός θα γίνει κυψέλη ανάπτυξης με πάνω από 80.000 θέσεις εργασίας - Δείτε βίντεο 

Κρούσματα κορωνοϊού: «Χαμηλές πτήσεις» στους τουρίστες - Παραμένει η «πυρκαγιά» στην Ξάνθη 

Η «μαστροπός» του Επστάιν κρυβόταν μέσα στη χλιδή - Δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης