Μουντιάλ 2018: Ο Τραμπ άφησε χωρίς... παπούτσια την Εθνική Ιράν

Μουντιάλ 2018: Ο Τραμπ άφησε χωρίς... παπούτσια την Εθνική Ιράν

Οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από τις ΗΠΑ στο Ιράν από τον Ντόναλντ Τραμπ οδήγησαν την NIKE στην απόφαση να αποσύρει τη χορηγία και να μην προμηθεύσει με παπούτσια τους ποδοσφαιριστές!

mundial-iran_main01
Την περασμένη εβδομάδα είχαμε την αναβολή του φιλικού Ισραήλ-Αργεντινή μετά τις αντιδράσεις των Παλαιστίνιων... Τώρα, λίγες ώρες πριν από την έναρξη του Μουντιάλ είχαμε την απόσυρση της χορηγίας της γνωστής αμερικανικής εταιρίας που άφησε σύξυλους, αλλά κυρίως... ξυπόλητους τους παίκτες της Εθνικής Ιράν!

Κι όποιος ξαναπεί ότι οι πολιτιικοί δεν κάνουν παιχνίδι και στο χώρο του ποδοσφαίρου θα κινδυνεύει να χαρακτηριστεί γραφικός...

«Οι κυρώσεις των ΗΠΑ σημαίνουν ότι ως αμερικανική εταιρεία η Nike δεν μπορεί να δώσει παπούτσια σε παίκτες της ιρανικής Εθνικής ομάδας αυτή τη στιγμή», ανέφερε μεταξύ άλλων η Nike σε επίσημη δήλωσή της, μόνο που ιο αμερικανικός κολοσσός προσπέρασε με ευκολία το γεγονός ότι και το 2014 υπήρχαν κυρώσεiς, αλλά είχε δώσει κανονικά υλικό στους ποδοσφαιριστές. Εκτός κι αν έπαιζε ρόλο το ότι το 2014 ήταν πρόεδρος ο Μπαράκ Ομπάμα και το 2018 ο... Ντόναλντ Τραμπ!

Ήδη στο Ιράν οι φίλαθλοι έχουν ξεσηκωθεί και πολλοί έχουν... πετάξει τα παπούτσια της συγκεκριμένης εταιρίας, με τον προπονητή της Εθνικής ομάδας Κάρλος Κεϊρόζ να δηλώνει οργισμένος: «Όλοι γνωρίζουν τις κυρώσεις. Θα πρέπει να βγουν και να ζητήσουν συγγνώμη γιατί αυτή η αλαζονική συμπεριφορά εναντίον 23 παικτών είναι απολύτως γελοία και περιττή», είπε ο Πορτογάλος τεχνικός και συμπλήρωσε με νόημα: «Οι παίκτες είναι συνηθισμένοι σε συγκεκριμένο αθλητικό υλικό και δεν είναι σωστό να αλλάζουν μερικές μέρες πριν από την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών τους σε μια διοργάνωση».

Κλείσιμο
Η Ομοσπονδία του Ιράν που μετά την ακύρωση του φιλικού αγώνα με την Ελλάδα, βρίσκεται μπροστά σε ένα πολύ πιο μεγάλο πρόβλημα, διαμαρτυρήθηκε στη FIFA και ζήτησε τη βοήθεια της, ωστόσο με την αντίστροφη μέτρηση για το Μουντιάλ να έχει ξεκινήσει, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ποδοσφαιριστές πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και μέσω γνωστών (συμπαικτών τους σε συλλόγους) και φίλων προσπαθούν να προμηθευτούν όσα ζευγάρια μπορούν (άλλα δανεικά κι άλλα πληρώνοντας τα από την τσέπη τους).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε επίσης