Κυριάκος Μητσοτάκης προς Βόρεια Μακεδονία: Όταν τραβά κανείς το σκοινί, θα πρέπει να είναι έτοιμος και να σπάσει

Κυριάκος Μητσοτάκης προς Βόρεια Μακεδονία: Όταν τραβά κανείς το σκοινί, θα πρέπει να είναι έτοιμος και να σπάσει

Να ξέρουν οτι θα βρουν κλειστό τον δρόμο προς την Ευρώπη αν αποκλίνουν από τη συμφωνημένη πορεία - Τι λέει στα ΝΕΑ για την Τουρκία και την ακρίβεια

mitsotakis-dytiki-makedonia
Μήνυμα στην πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας μετά την προκλητική στάση που έχουν επιδείξει το τελευταίο διάστημα ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Μιτσκόσκι και η νέα πρόεδρος Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα στέλνει μιλώντας στα ΝΕΑ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Όταν τραβά κανείς το σκοινί, θα πρέπει να είναι έτοιμος και να σπάσει» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και προσθέτει:

«Και αν αποκλίνει από τη συμφωνημένη πορεία, να ξέρει ότι θα βρει κλειστό τον δρόμο προς την Ευρώπη», έναν δρόμο, ο οποίος, όπως λέει, «περνά από την Ελλάδα και από την τήρηση του Διεθνούς Δικαίου».

Όσον αφορά τις σχέσεις με την Τουρκία, ο πρωθυπουργός υπενθυμίζει ότι «είχα πει πριν από δύο χρόνια ότι "σταματούν οι προκλήσεις και ξεκινούν οι συζητήσεις". Και σε αυτόν τον δρόμο έχει προσέλθει τώρα και ο κ. Ερντογάν».

Κλείσιμο
Ο πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει επίσης ότι «λύση-πακέτο δεν συζητείται. Η Ελλάδα δεν ξεχνά τις διαφωνίες με της με την Τουρκία. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι πρέπει να ζούμε διαρκώς με το δάχτυλο στη σκανδάλη».

«Και επειδή σε Ελλάδα και Τουρκία κάποιοι τρέφονται από την ελληνοτουρκική κρίση, για τα αποτελέσματα της πολιτικής μας ρωτήστε τους ακρίτες μας που βλέπουν τη μείωση των μεταναστευτικών ροών. Ή τους νησιώτες μας που είδαν τις τοπικές οικονομίες να τονώνονται από τη βίζα στους τούρκους επισκέπτες. Δείτε επίσης τη θέση της Ελλάδας στο διεθνές πλαίσιο. Αντιπαράθεση ή προσπάθεια συνύπαρξης με τον γείτονάς μας όταν λίγο πιο κάτω η Μέση Ανατολή φλέγεται και στην καρδιά της Ευρώπης μαίνεται ο πόλεμος;» προσθέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρεται, επίσης, στο ζήτημα της ακρίβειας , για το οποίο μίλησε την Παρασκευή στη Βουλή, λέγοντας «είναι η πρώτη μας προτεραιότητα, κάτι που μας το ορίζει η πραγματικότητα που βιώνουν οι ίδιοι οι πολίτες. Άλλα είναι ζήτημα σύνθετο που δεν αντιμετωπίζεται με λόγια και απλοϊκές λύσεις. Όσο επιμένει, θα επιμένουμε κι εμείς. Αντιτάσσοντας εθνικές παρεμβάσεις και ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες».

Ειδήσεις σήμερα:

Η «ψυχρή λίμνη» φέρνει καταιγίδες σήμερα και αύριο - Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Άγριο έγκλημα στη Βραζιλία: Έφηβος σκότωσε με σφυρί τους θετούς γονείς του και τους έκαψε

Ο Ολυμπιακός πλήρωσε το εφιαλτικό πρώτο ημίχρονο, ηττήθηκε με 87-76 από τη Ρεάλ και έμεινε εκτός τελικού της Euroleague - Βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης