Λένι Κράβιτζ στο Gala: «Το μόνο που θέλω να αφήσω πίσω μου είναι αγάπη»
kravitz_mak

Λένι Κράβιτζ στο Gala: «Το μόνο που θέλω να αφήσω πίσω μου είναι αγάπη»

Ο παππούς μέντορας, η ιεροτελεστία πριν από τα live, η θλιβερή ιστορία πίσω από το αγαπημένο του τραγούδι. Με καριέρα και εικόνα που αποτελούν την καλύτερη διαφήμισή του, ο θρυλικός ροκ σταρ έχει ελάχιστα να κρύψει

Στα 59 του χρόνια και με τρεις δεκαετίες μουσικής καριέρας -στη διάρκεια των οποίων κυκλοφόρησε 11 άλμπουμ με 40 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως- θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους μουσικούς της εποχής. Αναμειγνύοντας τις επιρροές της σόουλ, του ροκ και του φανκ των 60s και των 70s, ο συγγραφέας, παραγωγός, μουσικός και ερμηνευτής Λένι Κράβιτζ έχει κερδίσει τέσσερα συνεχόμενα Grammy και κατέχει το ρεκόρ για τις περισσότερες νίκες στην κατηγορία «Καλύτερη ανδρική ροκ φωνητική ερμηνεία». Η ιδιορρυθμία του σε look και attitude δεν θα μπορούσε να λείψει και από τον κινηματογράφο. Ο Κράβιτζ εμφανίζεται ως Cinna στις εισπρακτικές επιτυχίες «Αγώνες πείνας» και «Aγώνες πείνας: φωτιά», ενώ τον έχουμε δει και στις βραβευμένες ταινίες «Μονάκριβη» και «O Mπάτλερ». Παράλληλα, η δημιουργική εταιρεία του Kravitz Design Inc. διαθέτει ένα εντυπωσιακό χαρτοφυλάκιο με projects από συνεργασίες για ξενοδοχειακές μονάδες, πολυκατοικίες, ιδιωτικές κατοικίες και εμβληματικά brands πολυτελείας όπως τα Rolex, Leica και Dom Perignon. Ο Λένι κυκλοφόρησε το τελευταίο άλμπουμ του, το «Raise Vibration», το 2018.

Είναι παγκόσμιος πρεσβευτής της YSL Beauty, αλλά και του brand υψηλής ωρολογοποιίας Jaeger-LeCoultre, το πρόσωπο της καμπάνιας του αρώματος Y, ενώ το 2022 λάνσαρε και τη δική του μάρκα premium αλκοολούχων ποτών. Ο Κράβιτζ είναι επίσης ο συγγραφέας του «Flash», ενός άλμπουμ με μοναδικές φωτογραφίες που τράβηξε ο ίδιος εγκλωβίζοντας στον φακό του την αίσθηση του να είσαι ροκ σταρ. Μετά το διαζύγιό του με τη Λίζα Μπονέ, με την οποία απέκτησαν τη διάσημη ως μοντέλο σήμερα Ζόε Κράβιτζ, διάφορες σταρ πέρασαν από το πλάι του, ανάμεσά τους οι Βανέσα Παραντί, Αντριάνα Λίμα και Νικόλ Κίντμαν. Η πρόσφατη αυτοβιογραφία του «Let Love Rule» μπήκε στη λίστα των best sellers των «New York Times» ενώ στο άμεσο μέλλον θα αποκτήσει και το δικό του αστέρι στο πάνθεον των σταρ της μουσικής Hollywood Walk of Fame.
Gala: Τι σε εμπνέει;
Λένι ΚράβιτΖ: Η ίδια η ζωή. Κάθε πτυχή της. Η καθημερινή ζωή τροφοδοτεί συνεχώς τη δημιουργικότητά μου.

G.: Πόσο καιρό σού παίρνει να γράψεις ένα τραγούδι; Επαθες ποτέ το «μπλοκάρισμα του συγγραφέα»;
Λ.Κ.: Μπορεί να πάρει από πέντε λεπτά έως πέντε εβδομάδες. Ποτέ δεν ξέρω πώς θα πάει, αλλά συνήθως βγαίνει αρκετά γρήγορα. Νόμιζα ότι έπαθα αυτό το μπλοκάρισμα μία φορά, όταν ηχογραφούσα το πρώτο μου άλμπουμ, αλλά δεν θα το έλεγα ακριβώς μπλοκάρισμα. Ηταν η στιγμή που, όπως συνειδητοποίησα αργότερα, χρειαζόμουν να ηρεμήσω, να μην κάνω τίποτα, ώστε να μπορέσω να συνεχίσω. Μερικές φορές πρέπει να μείνεις ακίνητος και ήσυχος. Να αφουγκραστείς όλα όσα συμβαίνουν γύρω σου.

G.: Είχες κάποιον μέντορα;
Λ.Κ.: Ο παππούς μου, ο Αλμπερτ Ρόκερ, ήταν ο μέντοράς μου και τον έχω ακόμα στην καρδιά μου.

G.: Εχεις γίνεις κι εσύ με τη σειρά σου μέντορας κάποιου άλλου;
Λ.Κ.: Ναι, έχω καθοδηγήσει νεότερους μουσικούς, ειδικά στις Μπαχάμες όπου ζω. Είναι κάτι πραγματικά ενδιαφέρον και σου προσφέρει ικανοποίηση.

G.: Ποια είναι η πιο αγαπημένη σου στιγμή στην καριέρα σου;
Λ.Κ.: Δεν ιεραρχώ όσα έχω κάνει με βάση το τι είναι καλύτερο αλλά σίγουρα υπάρχουν ξεχωριστές στιγμές. Το να κυκλοφορείς το πρώτο σου άλμπουμ είναι πάντα κάτι εξαιρετικά ξεχωριστό. Με το «Let Love Rule» μπήκα στην παγκόσμια μουσική σκηνή και έδωσα τον τόνο.

G.: Ξεχωρίζεις ως πιο αγαπημένο σου κάποιο από τα δικά σου τραγούδια;
Λ.Κ.: Δύσκολη ερώτηση, όμως θα ξεχώριζα σίγουρα το «Thinking of You» που είναι ένα από αυτά. Το είχα γράψει για τη μητέρα μου όταν πέθανε.
G.: Υπάρχει κάτι που σε δυσκολεύει πολύ και πρέπει να το δουλέψεις;
Λ.Κ.: Η υπομονή - πρέπει να μάθω να ελαττώνω ταχύτητα και να περιμένω. Μου αρέσει να κάνω πολλά πράγματα ταυτόχρονα, αλλά αυτό δεν γίνεται.

G.: Εχεις κάποια ιδιαίτερα τελετουργικά πριν βγεις στη σκηνή;
Λ.Κ.: Οχι ακριβώς. Το τελετουργικό μου είναι απλώς να αφουγκράζομαι τον εαυτό μου - να νιώθω έτοιμος. Οταν εγώ είμαι έτοιμος, όταν η μπάντα μου έχει κάνει πρόβες, όταν νιώθω σίγουρος ότι έχουμε κάνει το καλύτερο δυνατό, είμαι έτοιμος. Ετσι, συνήθως είμαι πολύ ήρεμος εκείνες τις στιγμές πριν ξεκινήσω. Μετά περνάω μέσα από το τούνελ και ανεβαίνω στη σκηνή.

G.: Πώς θα περιέγραφες τον εαυτό σου;
Λ.Κ.: Είμαι καλλιτέχνης.

G.: Είσαι ήδη επιτυχημένος ως μουσικός, τραγουδιστής, ηθοποιός, σχεδιαστής και φωτογράφος. Εχεις και κάποιο άλλο κρυφό ταλέντο;
Λ.Κ.: Ανυπομονώ να ζωγραφίσω. Αυτή θα είναι η επόμενη δημιουργική μου διέξοδος. Και το σέρφινγκ.

G.: Είσαι συλλέκτης ρολογιών. Πότε ξεκίνησες τη συλλογή σου;
Λ.Κ.: Πολύ πριν καν συνειδητοποιήσω ότι είχα αυτό το πάθος. Νομίζω ότι ξεκίνησα με τον πατέρα μου, επειδή είχε εκείνα τα ωραία ρολόγια στα 70s που μου άρεσε να τα περιεργάζομαι και να παίζω μαζί τους. Κανονικά δεν μου επιτρεπόταν να τα αγγίζω, αλλά εγώ τα έπαιρνα στα χέρια μου και έπαιζα με τα κουμπιά on-off. Οπότε, ναι, αυτό ξεκίνησε όταν ήμουν παιδί.
G.: Ωρολογοποιία και μουσική έχουν βαθιά σχέση. Το τικ-τακ των δεικτών, η έννοια του συγχρονισμού και του ρυθμού... Εσένα τι σε ιντριγκάρει περισσότερο;
Λ.Κ.: Η ακρίβεια και η δεξιοτεχνία.

G.: Και τι είναι το πιο σημαντικό για εσένα σε ένα ρολόι;
Λ.Κ.: Προφανώς η λειτουργία. Αλλά και το στυλ, ο τρόπος που αγκαλιάζει τον καρπό - είναι σημαντικό να συνδεθείς μαζί του, πρέπει να γίνει ένα μ’ εσένα.

G.: Τι ετοιμάζεις για την επόμενη χρονιά; Νέο άλμπουμ, περιοδεία;
Λ.Κ.: Σίγουρα. Εχουν περάσει χρόνια από την τελευταία περιοδεία και ανυπομονώ να ξαναβγώ στον δρόμο με τα νέα κομμάτια που ηχογράφησα τα τελευταία τρία χρόνια.

G.: Ποιες είναι οι αξίες που ελπίζεις να μεταλαμπαδεύσεις στην επόμενη γενιά;
Λ.Κ.: Την αγάπη. Αγάπη και περισσότερη αγάπη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης