Μητσοτάκης: Στα λόγια όλοι μπορούμε να είμαστε πολεμοχαρείς τουρκοφάγοι, μπας και τσιμπήσουμε καμία ψήφο

Μητσοτάκης: Στα λόγια όλοι μπορούμε να είμαστε πολεμοχαρείς τουρκοφάγοι, μπας και τσιμπήσουμε καμία ψήφο

«Δεν είναι κανείς πιο Χριστιανός από τον άλλον και είναι άθλια πρακτική να εργαλειοποιείται η πίστη» είπε από τα Γιαννιτσά ο πρωθυπουργός - «Η εκκλησία ενώνει, δεν διχάζει»

mitsotakis-pella-arthrou
Στα Γιαννιτσά βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της προεκλογικής περιοδείας που πραγματοποιεί στη Βόρεια Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός μίλησε για τον στόχο της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές, αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, στην πορεία που ακολουθεί η χώρα από το 2019, όταν ανέλαβε τη διακυβέρνησή της. Ακόμη, αναφέρθηκε στο θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες με τις προκλήσεις της νέας κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, ενώ στάθηκε και στα ελληνοτουρκικά, ρίχνοντας σπόντες στους εντός της χώρας «πολεμοχαρείς τουρκοφάγους».

Ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε πως εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα ακρίβειας, που μπορεί να αντιμετωπιστεί με τις αυξήσεις μισθών και έστειλε μήνυμα μερικές εβδομάδες πριν την κάλπη, χαρακτηρίζοντας την αποχή σαν τον μεγαλύτερο κίνδυνο.

pella-mitsotakis__7_
pella-mitsotakis__6_
pella-mitsotakis__5_
pella-mitsotakis__4_
pella-mitsotakis__3_


«Είναι τυχερή η Πέλλα για τη Νέα Δημοκρατία. Και θυμάμαι ότι και στις εκλογές του 2019 η τελευταία προεκλογική συγκέντρωση που κάναμε ήταν στα Γιαννιτσά. Ας αναλογιστούμε γιατί θα είμαστε νικητές σε αυτές τις κρίσιμες ευρωεκλογές. Γιατί λέμε την αλήθεια, πάντα λέγαμε την αλήθεια, έχουμε οικοδομήσει μια σχέση εμπιστοσύνης με τους Έλληνες πολίτες. Αγωνιζόμαστε να βελτιώσουμε την κατάσταση στη χώρα» είπε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στους πολίτες των και συνέχισε: «Το 2019 η εικόνα της Ελλάδας στην Ευρώπη ήταν τραγική, ήμασταν ο αποδιοπομπαίος τράγος. Σήμερα η φωνή μας ακούγεται δυνατά στην Ευρώπη. Έχουμε νέα αυτοπεποίθηση και διαπραγματευτική ισχύ. Τον τρόπο λειτουργίας της Ευρώπης τον ξέρουμε και μπορούμε να διαπραγματευτούμε ουσιαστικά υπέρ του Έλληνα πολίτη».

Κλείσιμο
Ακολούθως, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη δράση του ψηφιακού σχολείου, που παρουσίασε νωρίτερα στη Βέροια, λέγοντας: «Έχουμε τις νέες δράσεις του ψηφιακού σχολείου. Θα τοποθετηθούν 36.000 διαδραστικοί πίνακες σε όλα τα σχολεία της χώρας ως το τέλος του έτους και χιλιάδες σετ ρομποτικής. Από Σεπτέμβριο, για πρώτη φορά, θα μπορούμε να παρέχουμε στα παιδιά που δίνουν Πανελλαδικές δωρεάν ψηφιακό φροντιστήριο. Σκεφτείτε πόσο σημαντικό είναι για τα απομονωμένα χωριά. Αυτό σημαίνει να στεκόμαστε δίπλα στους πιο αδύναμους».

pella-mitsotakis__2_
pella-mitsotakis__1_


Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε και για το μεταναστευτικό, τονίζοντας πως «το 2019 είχαμε μια χώρα ξέφραγο αμπέλι, έμπαιναν όλοι ελεύθερα, πήγαιναν όπου ήθελαν και σήμερα είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που το μεταναστευτικό δεν αποτελεί αντικείμενο συζήτησης γιατί ελέγξαμε το πρόβλημα. Να το θυμηθείτε, η επόμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πειστεί να χρηματοδοτεί και φράχτες, όπως αυτός που κατασκευάζουμε στον Έβρο. Η επόμενη πενταετία θα είναι πολύ κρίσιμη. Ποιοι θα είναι στο ευρωκοινοβούλιο θα έχει σημασία. Η Νέα Δημοκρατία έχει γίνει το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη. Θα έχουμε νέο Ταμείο Ανάκαμψης; Θα μπορέσουμε να διαπραγματευτούμε ένα νέο Αμυντικό Ταμείο;».

Για τα εθνικά ζητήματα και την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Πότε ήταν πιο ισχυρή η Ελλάδα, το 2019 ή σήμερα; Σε 2 εβδομάδες από τώρα θα βρεθώ προσκεκλημένος του Προέδρου Μακρόν για τα 80 χρόνια από την επέμβαση στη Νορμανδία. Και λίγο πριν θα πάω στα ναυπηγεία της Λοριάν, όπου ναυπηγούνται οι 3 φρεγάτες Μπελαρά. Η Ελλάδα είναι δύναμη ειρήνης. Και επειδή έγινε η συζήτηση αν πρέπει ή δεν πρέπει να συναντώ τον Τούρκο πρόεδρο, βεβαίως και πρέπει. Αυτή η πολιτική οδήγησε να μην έχουμε παραβιάσεις για 14 μήνες. Αλλά οι κόκκινες γραμμές είναι αδιαπραγμάτευτες και η εθνική γραμμή προβάλλεται χωρίς εκπτώσεις», συνεχίζοντας για τις τελευταίες προκλήσεις από τη Βόρεια Μακεδονία και την παραβίαση της Συνθήκης των Πρεσπών: «Το 2019 ήμασταν στη Βουλή, καταψηφίσαμε τις Πρέσπες. Ήμουν έντιμος με τους Έλληνες πολίτες, δεν είπα ότι θα σκίσω τη Συμφωνία. Όσο η άλλη μεριά δεν τηρεί αυτά που έχει συμφωνήσει, τόσο ο δρόμος των Σκοπίων προς την Ευρώπη θα παραμείνει κλειστός και η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να κυρώσει τα μνημόνια που έχει υποχρέωση βάσει της συμφωνίας. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους».

Ο πρωθυπουργός έριξε τα καρφιά τους και σε όσους εργαλειοποιούν τα εθνικά ζητήματα, αλλά και την πίστη για δικό τους όφελος, λέγοντας: «Στα λόγια όλοι μπορούμε να είμαστε πολεμοχαρείς Τουρκοφάγοι. Είναι εύκολο να συναρπάζει κανείς την κοινή γνώμη. Η Ελλάδα είναι πιο ισχυρή οικονομικά, αμυντικά, έχει συμμαχίες και η γνώμη της μετράει. Αυτό σημαίνει στην πράξη πατριωτισμός της ευθύνης. Όλα τα άλλα είναι λόγια, μπας και τσιμπήσουμε καμία ψήφο. Δεν είναι κανείς πιο Χριστιανός από τον άλλον και είναι άθλια πρακτική να εργαλειοποιείται η πίστη. Η εκκλησία ενώνει, δεν διχάζει».

«Θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε στην αναμόρφωση της ΚΑΠ. Πάντα θα υπάρχουν παράπονα και δυσαρέσκειες. Πείτε μου όμως αν έχει ξαναϋπάρξει κυβέρνηση που να έχει σκύψει στα προβλήματα των πολιτών με τέτοια επιμέλεια» είπε στη συνέχεια για το αγροτικό, ενώ μίλησε και για το μείζον θέμα της ακρίβειας: «Δεν έκρυψα ότι υπάρχει πρόβλημα ακρίβειας, αλλά η λύση είναι η μόνιμη ενίσχυση των εισοδημάτων και ιδίως των μισθών. Αν αυξήσετε τους μισθούς, θα βρείτε εργαζόμενους. Πάνε καλά οι επιχειρήσεις, πάνε καλά και οι εργαζόμενοι».

Αναφερόμενος στο νομό Πέλλας ο πρωθυπουργός είπε ότι τα τελευταία 5 χρόνια δόθηκαν από τον ΕΛΓΑ σε αγροτικές αποζημιώσεις 400 εκατομμύρια ευρώ.

Σχολιάζοντας, τέλος, την τακτική της αντιπολίτευσης ενόψει Ευρωεκλογών και το μεγάλο διακύβευμα της συγκεκριμένης κάλπης, είπε: «Μου κάνει εντύπωση ότι ενώ έχουμε Ευρωεκλογές και όχι εθνικές, η αντιπολίτευση επιμένει να μιλά μόνο για την εσωτερική πολιτική κατάσταση. Τα σποτ τους μου θυμίζουν αυτά που έγιναν πριν τις εκλογές του 2023. Μια Ελλάδα κατεστραμμένη, μια χώρα που δεν υπάρχει δημοκρατία, δεν αντιλαμβάνονται ότι η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα προς τα εμπρός; Το βράδυ των ευρωεκλογών να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία: η ΝΔ θα παραμείνει η κυρίαρχη δύναμη στη χώρα που θα καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις. Να μην δώσουμε πάτημα σε κάποιους να θέσουν σε αμφισβήτηση τη λαϊκή ετυμηγορία του περασμένου Ιουνίου. Στις 9 Ιουνίου, η ΝΔ θα πετύχει μια ακόμα μεγάλη εκλογική νίκη. Ο μεγάλος κίνδυνος των ευρωεκλογών είναι η αποχή. Να απαντήσουμε στον κίνδυνο με πολιτικά και θεσμικά εργαλεία. Ψηφίσαμε μόνοι μας την επιστολική ψήφο, με τη δήθεν προοδευτική αντιπολίτευση να καταψηφίζει τον νόμο. Να κινητοποιήσουμε τον κόσμο που μας ψήφισε, να εξηγήσουμε γιατί αυτές οι εκλογές έχουν τόσο μεγάλη σημασία. Στείλτε μήνυμα συνέπειας, συνέχειας και σταθερότητας».

Τον κ. Μητσοτάκη καλωσόρισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος μίλησε για τον σύγχρονο πατριωτισμό και υπογράμμισε:«Σύγχρονος πατριωτισμός είναι να ξέρεις πότε να λες "όχι" στις αυταπάτες των Σκοπίων. Και σε ευχαριστούμε πρόεδρε γιατί τις τελευταίες μέρες καταστήσατε σαφές προς όλους ότι εμείς δεν διαπραγματευόμαστε τίποτα, εφόσον κάποιοι άλλοι δεν τηρούν τα συμφωνηθέντα».

Ο πρωθυπουργός περπάτησε στον πεζόδρομο των Γιαννιτσών μέχρι τον χώρο της συγκέντρωσης και συνομίλησε με καταστηματάρχες και περαστικούς.Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος συμβολαίων στην TV - Από τον Ιανουάριο είχε ενημερώσει η Αναστασοπούλου για το «διαζύγιο» με Παπαδάκη

Εφιάλτης για 17χρονο στη Σπάρτη - Συγγενείς της κοπέλας του τον απήγαγαν και τον ξυλοκόπησαν


«Xαρακτήριζε την κόρη του πόρνη» - Φρίκη από τις αποκαλύψεις της δικηγόρου της 40χρονης στο Μενίδι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης