Ελένη Πετρουλάκη: «Η γυναίκα έχει αλλάξει νοοτροπία, αλλά η εμμηνόπαυση παραμένει θέμα ταμπού»

Ελένη Πετρουλάκη: «Η γυναίκα έχει αλλάξει νοοτροπία, αλλά η εμμηνόπαυση παραμένει θέμα ταμπού»

Η γνωστή γυμνάστρια μίλησε για το θέμα της εμμηνόπαυσης και το πώς τη βιώνουν οι γυναίκες σήμερα 

petroulaki
Η Ελένη Πετρουλάκη παραχώρησε συνέντευξη και αναφέρθηκε στην εμμηνόπαυση και το πώς τη βιώνει.

Η γυμνάστρια βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωινό μας» και μίλησε αρχικά, για τη νοοτροπία της σύγχρονης γυναίκας σχετικά με το θέμα της εμμηνόπαυσης και το πώς το αντιμετωπίζει.

«Έρχονται γυναίκες στο γραφείο, οι οποίες όταν τις ρωτάω την ηλικία τους ή τις ρωτάω πώς πάνε με το θέμα της περιόδου, βλέπω ότι ντρέπονται. Με το τσιγκέλι θα τους τα βγάλω. Η γυναίκα τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει λίγο την νοοτροπία της, αλλά η εμμηνόπαυση συνεχίζει να είναι ένα θέμα ταμπού», είπε αρχικά.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cnqmh3jq66a1)

«Το να είναι μια γυναίκα στην εμμηνόπαυση αυτόματα κάνει κάποιον να θεωρήσει ότι είναι μεγάλη ή ότι έχει "γεράσει". Δεν είναι έτσι, είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό», συμπλήρωσε.

Όσο για το πώς το αντιμετωπίζει η ίδια, δήλωσε: «Εγώ το έζησα ήπια. Πέρασα από όλες τις φάσεις, το κατάφερα ολιστικά, είναι όλο θέμα προσέγγισης. Η διατροφή μας πρέπει να αλλάξει, γιατί η αύξηση του βάρους γίνεται αυτόματα. Η φύση προνοεί έτσι ώστε να συσσωρευτεί λίπος στην περιοχή της κοιλιάς για να προστατεύσει τη σπονδυλική στήλη και τα γεννητικά μας όργανα από την οστεοπόρωση. Πρέπει να προσέξουμε τη διατροφή μας και να βάλουμε στη ζωή μας τη γυμναστική».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης