Η Αμερικανίδα σταρ του Χόλιγουντ Αντζελίνα Τζολί εκτίμησε ότι οι καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν το Πακιστάνθα πρέπει να αποτελέσουν σήμα κινδύνου για τον κόσμο σχετικά με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, ενώ ζήτησε να παρασχεθεί βοήθεια στη χώρα το συντομότερο δυνατό, αφού επισκέφθηκε θύματα της καταστροφής.
«Δεν έχω δει ποτέ ξανά κάτι αντίστοιχο», δήλωσε χθες Τετάρτη η Τζολί, ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR). Η Αμερικανίδα ηθοποιός είχε επισκεφθεί το Πακιστάν και έπειτα από δύο άλλες φυσικές καταστροφές: τον φονικό σεισμό του 2005 και τις μεγάλες πλημμύρες του 2010.
Angelina Jolie, a top Hollywood actress and special envoy to the UN High Commissioner for Refugees, urged the international community to do more as millions of people are in trouble in the flood-hit areas of Pakistan https://t.co/IOlUCh91fCpic.twitter.com/TV2QTg7ct6
Οι φετινές πλημμύρες προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές της εποχής των μουσώνων και το λιώσιμο των παγετώνων στο Πακιστάν, δύο φαινόμενα τα οποία οι επιστήμονες εκτιμούν ότι επιδεινώθηκαν από την κλιματική αλλαγή. Πλέον το ένα τρίτο της χώρας βρίσκεται κάτω από το νερό, ενώ οι νεκροί από τον Ιούνιο πλησιάζουν τους 1.600, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο επίσημο απολογισμό.
Περισσότεροι από 7 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί, με πολλούς να ζουν πλέον σε αυτοσχέδιους καταυλισμούς χωρίς προστασία από τα κουνούπια, εγκαταστάσεις υγιεινής και πόσιμο νερό.
«Βρίσκομαι σθεναρά στο πλευρό σας για να πιέσουμε τη διεθνή κοινότητα να κάνει περισσότερα (…). Είναι ένα πραγματικό σήμα κινδύνου για τον κόσμο σχετικά με το πού βρισκόμαστε» σε ό,τι αφορά την υπερθέρμανση του πλανήτη, πρόσθεσε η Τζολί στη διάρκεια συνάντησής της με πολιτικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους στο Ισλαμαμπάντ.
Κλείσιμο
«Η κλιματική αλλαγή δεν είναι απλώς πραγματική, δεν πλησιάζει, είναι ήδη εδώ», υπογράμμισε. Η ηθοποιός επισκέφθηκε την επαρχία Σιντ, μία από τις πλέον πληγείσες, όπου συνομίλησε με εκτοπισμένους που ζουν σε καταυλισμούς.
Ο ΟΗΕ προειδοποίησε ότι τώρα το Πακιστάν απειλείται από «μια δεύτερη καταστροφή» λόγω των ασθενειών, όπως ο δάγκειος πυρετός, η χολέρα, η ελονοσία, η διάρροια και ο υποσιτισμός.
«Μίλησα με ανθρώπους που μου είπαν ότι δεν φτάνει αρκετή βοήθεια, ότι δεν θα είναι πια εκεί σε μερικές εβδομάδες, δεν θα επιβιώσουν. Υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά σοβαρά υποσιτισμένα», κατήγγειλε η Αντζελίνα Τζολί.
Την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, κάθε σταγόνα φυσικό μεταλλικό νερό ΒΙΚΟΣ μας θυμίζει ότι η ενυδάτωση δεν είναι μόνο καθημερινή συνήθεια, αλλά μια πράξη φροντίδας για τον οργανισμό και τη φύση.
Οι καινοτόμες φόρμουλες της LA VIE EN ROSE χαρίζουν μια μοναδική εμπειρία απόλαυσης και αναζωογόνησης – Τα premium πασχαλινά δώρα με πραγματική αξία και ορατά αποτελέσματα.
Οι πρόσφατοι ηλεκτρονικοί έλεγχοι για τα ανασφάλιστα οχήματα ανέδειξαν το πρόβλημα με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν χωρίς ασφάλιση, κάτι που δεν επηρεάζει μόνο τους ίδιους, αλλά συνολικά την ασφάλεια στους ελληνικούς δρόμους. Και αυτό ενώ η λύση είναι και απλή και προφανής.