Κωνσταντίνος Βενετόπουλος: Ο σκηνοθέτης που λάτρεψαν η Τζένιφερ Λόπεζ και ο Μπάιντεν

Κωνσταντίνος Βενετόπουλος: Ο σκηνοθέτης που λάτρεψαν η Τζένιφερ Λόπεζ και ο Μπάιντεν

Το ντοκιμαντέρ που υποστηρίζει την διαφορετικότητα του ανιψιού της Μπρέντον και σκηνοθέτησε ο συμπατριώτης μας κέρδισε το πιο σημαντικό έπαθλο στην απονομή των βραβείων για την ισότητα των φύλων στην Αμερική την Δευτέρα 

lopez-main_2
Με έναν συγκινητικό πρόλογο από την Τζένιφερ Λόπεζ ένα πεντάλεπτο απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ «Draw with me» που αφορά στην διαφορετικότητα ενός πολύ δικού της προσώπου, ήταν αρκετό για να συγκινήσει σχεδόν δύο από τους εκατόν τριάντα δύο εκατομμύρια ακόλουθους της στο Instagram.

Το ντοκιμαντέρ που γύρισε ο ταλαντούχος σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Βενετόπουλος αφορά τον γιο της αδερφής της και ανιψιό της Μπρέντον, ο οποίος ανακάλυψε ότι είναι trandgender και μέσα από αυτό ξεδιπλώνει την διαφορετικότητά του.

NBC_JLO_VENETO


Μιλώντας ήρεμα και αποφασιτικά ο αγαπημένος ανηψιός της JLo αποκαλύπτει την προσωπική του διαδρομή μπροστά στην κάμερα του Βενετόπουλου που πέρασε τρεις ολόκληρες μέρες στο σπίτι της οικογένειας Λόπεζ.

Το τελικό αποτέλεσμα δικαίωσε και με το παραπάνω τον Έλληνα σκηνοθέτη και έτσι στην απονομή των βραβείων με θέμα την ισότητα των φύλλων που έγινε την Δευτέρα στην Αμερική, είχε κάθε λόγο να είναι χαρούμενος.

Κλείσιμο
Τζένιφερ Λόπεζ (2)


Σε μια τελετή που την παρακολούθησαν 250 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο από το NBC Universal εμφανίστηκε η Τζένιφερ Λόπεζ η οποία έδωσε το πιο σημαντικό βραβείο της βραδιάς «Visibility Award 2020» στο «Draw with Me» του Κωνσταντίνου Βενετόπουλου.

Έχοντας η ίδια από πρώτο χέρι άποψη για τη συγκκεκριμένη δουλειά του αφού τον έχει γνωρίσει προσωπικά και έχει συζητήσει μαζί του η σταρ της ποπ αφιέρωσε το βραβείο στον αγαπημένο της ανιψιό Μπρέντον.

Τζένιφερ Λόπεζ (3)


Η συγκεκριμένη απονομή ανοίγει τον δρόμο για τα βραβεία ΕΜΜΥ κάτι που χαροποίησε ιδιαίτερα την ελληνική ομάδα παραγωγής δηλαδή τον σκηνοθέτη, τον καθηγητή Αριστοτέλη Τζιαμπίρη και τη Νάντια Χαλαμανδάρη.

Ένα team που δουλεύει πυρετωδώς όχι μόνο για τη διάκριση του «Draw With Me» αλλά και για την προβολή της Ελλάδας μέσα από την σκηνοθεσία, την παραγωγή και το σενάριο του Κωνσταντίνου Βενετόπουλου.

Ο σκηνοθέτης μάλιστα μαζί με την Νάντια Χαλαμανδάρη έχουν δημιουργήσει την «Best of Greece» που έχει ως πρώτιστο στόχο την προβολή της Ελλάδας και των Ελλήνων διεθνώς.

VENETO_ΧΑΛΑΜΑΝΔΑΡΗ_BEST_OF_GREECE


Ο Μπάιντεν και η διαφορετικότητα

Το highlight της βραδιάς ήταν η παρέμβαση του υποψηφίου προέδρου των ΗΠΑ και βασικού αντιπάλου του Ντόναλντ Τραμπ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος με τις δηλώσεις του υποστήριξε το μήνυμα που περνάει ο Έλληνας σκηνοθέτης, το οποίο δεν είναι άλλο από την ισότητα και πλήρη αποδοχή όλων των φύλλων και μειονοτήτων.


Τζένιφερ Λόπεζ (1)


Ο Μπάιντεν, μιλώντας στην απονομή των βραβείων, έκανε λόγο για μια Αμερική η οποία επιστρέφει στις αρχές της ελευθερίας και στην αλληλοστήριξη των μελών μιας κοινωνίας προς ένα καλύτερο αύριο αλληλεγγύης και όχι σε ένα αύριο της διχόνοιας που έχει εξαπλωθεί τον τελευταίο καιρό στην Αμερική.

Μάλιστα έκανε παράκληση αυτό το κίνημα να μην περιοριστεί στις ΗΠΑ αλλά να εξελιχθεί σε ένα παγκόσμιο κίνημα.

Όσο για την Λόπεζ στον λόγο της ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το να μπορεί να είναι κάποιος ο πραγματικός του εαυτός χωρίς να χρειάζεται να απολογηθεί σε κανέναν είναι πολύ σημαντικό για την προώθηση της αποδοχής και της αλλαγής. Γι αυτό το να τιμούμε τους ανθρώπους που έχουν το θάρρος και την τόλμη να είναι ο εαυτός τους είναι πολύ σημαντικό. Ο Μπρέντον μας διηγείται μια μοναδική ιστορία στο ντοκιμαντέρ Draw with Me».

Ο Έλληνας σκηνοθέτης και ακτιβιστής Κωνσταντίνος Βενετόπουλος -γόνος της οικογένειας που έχει την εταιρία Variety Cruises- ζει μόνιμα στη Νέα Υόρκη και συνεργάζεται με την ομάδα παραγωγής Trevor Project η οποία έχει κερδίσει βραβείο Όσκαρ με την ταινία μικρού μήκους «Trevor».

JLO_Marco_Maranghello_Producer


Mέσω των δικών του project στο Χόλιγουντ, έχει βρεθεί σε ενα κομβικό σημείο μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής στα θέματα ισότητας όλων των φύλλων, κερδίζοντας τα εύσημα από μερικές από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες του πλανήτη και με τη νέα του δουλειά κατάφερε να αφήσει σε παγκόσμιο επίπεδο το ηχηρό μήνυμα εκ μέρους όλων των ανθρώπων που δεν διστάζουν να εκφράσουν την διαφορετικότητα τους: «ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ»

Ειδήσεις σήμερα:

Μεσίνα: «Ο Ολυμπιακός είναι σαν τους Μαϊάμι Χιτ»

Δένδιας: Δεν μπορούν να ξεκινήσουν διερευνητικές επαφές με το Oruc Reis στην υφαλοκρηπίδα μας

Ολυμπιακός: Προς Σάββατο ο αγώνας με Μακάμπι λόγω απεργίας, σκέψεις για αλλαγή ώρας με Αρμάνι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης