Κωνσταντίνος Βενετόπουλος: Από τις κρουαζιέρες στο ντοκιμαντέρ με την οικογένεια Λόπεζ

Κωνσταντίνος Βενετόπουλος: Από τις κρουαζιέρες στο ντοκιμαντέρ με την οικογένεια Λόπεζ

Η αγάπη του για τη θάλασσα και τις VIP κρουαζιέρες δεν τον απομάκρυνε από το πάθος του που είναι το σινεμά. Στο ντοκιμαντέρ του «Draw with Me» περνά τρεις ημέρες με την οικογένεια της Τζένιφερ Λόπεζ και πραγματεύεται την ιστορία του ανιψιού της Μπρέντον, που πριν αποδεχτεί την ανδρική του φύση ήταν γυναίκα.

venet_arthos
Το όνομα Βενετόπουλος είναι αναγνωρίσιμο στους κλειστούς κύκλους της ναυτιλίας. Η οικογένεια κατέχει έναν από τους πλέον ανερχόμενους στόλους κρουαζιερόπλοιων αφού η εταιρεία τους, γνωστή ως Variety Cruises, ξεκίνησε από την Ελλάδα και έχει επεκταθεί παγκοσμίως προσφέροντας θαλασσινά ταξίδια σε μυθικούς προορισμούς όπως η Κούβα, το Μπαλί, η Κόστα Ρίκα, οι Σεϋχέλλες και η Γκάμπια στην οποία προφέρει κοινωφελές έργο χτίζοντας ακόμη και σχολείο. «Εκεί έχω εναποθέσει μεγάλο κομμάτι της ψυχής μου», αναφέρει στο «Gala» o Κωνσταντίνος Βενετόπουλος. «Δεν φροντίσαμε μόνο να χτίσουμε σχολείο, αλλά διοργανώνουμε και φεστιβάλ με παιδικές ταινίες σε κάποια χωριά που δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα. Μπορείτε να φανταστείτε τις αντιδράσεις».

Ο πατριάρχης της οικογένειας Λάκης Βενετόπουλος είναι οραματιστής, δυναμικός και ονειροπόλος, καθώς θέλει η ελληνική σημαία των πλοίων του να φτάσει με πολύ υψηλές αξιώσεις και στην τελευταία γωνιά του πλανήτη. Πρόσφατα η ηλεκτρονική «USA Today» αξιολόγησε την αμιγώς ελληνική εταιρεία με τις κρουαζιέρες ως την πρώτη boutique cruise του κόσμου. Ο γιος του Κωνσταντίνος Βενετόπουλος, γεννήθηκε στην Αθήνα και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο τμήμα Business and Tourism στο Cass Business School του Λονδίνου, ενώ το 2005 πήρε την απόφαση να μετακομίσει στη Νέα Υόρκη προκειμένου να αναλάβει το εκεί γραφείο των Variety Cruises.
Οι ιδέες του πάνω στον VIP τουρισμό και τα boutique σκάφη βοηθούν την εταιρεία να επεκταθεί ακόμη περισσότερο και τα θαλασσινά ταξίδια να γίνουν αγαπητά. Οι κρουαζιέρες του γίνονται συνώνυμες των luxury διακοπών. «Η διαμονή μου στην Αμερική με βοήθησε να έρθω πιο κοντά σε αυτά που ήθελα πραγματικά κι έτσι σταδιακά άρχισα να ασχολούμαι με τη συγγραφή βιβλίων και το σινεμά. Ιδρυσα την εταιρεία παραγωγής Ithaka Films όπου, μεταξύ άλλων, δημιουργούσα ταινίες μικρού μήκους και έφτιαχνα όλα τα διαφημιστικά των ταξιδιών της Variety Cruises».

venet1
Η Τζένιφερ Λόπεζ ποζάρει με τον Μπρέντον Σολ όταν ήταν ακόμα κορίτσι και έναν ακόμα ανιψιό της


H ταινία «Perchance» επελέγη για συμμετοχή στο Φεστιβάλ του Σαν Ντιέγκο, όπως και η ταινία «A Stone Appears» στην οποία πρωταγωνιστούν η Eμμα Δοξιάδη και ο Μπιλ Σκάρσγκαρντ, γνωστός από την ταινία «Το Αυτό». «O κόσμος του σινεμά είναι ένας τρόπος για να εξωτερικεύεις συναισθήματα και να επικοινωνείς καλύτερα με τον κόσμο. Είναι μαγική η επικοινωνία μεταξύ δημιουργού και θεατή. Ιδέες, νοοτροπίες και συναισθήματα βρίσκουν πολύ θετικούς αποδέκτες». Η τελευταία του καλλιτεχνική προσπάθεια, η ταινία «Man in the Attic», η οποία πραγματεύεται την εσωτερική αναζήτηση ενός άνδρα που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό και αποσπά θετικές κριτικές. Χάρη στη συγκεκριμένη ταινία γνωρίζεται με την τραγουδίστρια της όπερας Λέσλι Αν Λόπεζ, τη μεγαλύτερη από τις αδελφές της Τζένιφερ Λόπεζ. Καρμικό; «Ισως...» μας απαντά με νόημα. Ο ανήσυχος εφοπλιστής είναι 9 χρόνια εθελοντής στο Trevor Project, τον μεγαλύτερο παγκοσμίως οργανισμό που ασχολείται με τα παιδιά που είτε είναι bisexual, είτε gay, είτε θέλουν να αλλάξουν φύλο. «Πρόκειται για θέματα που απασχολούν τον σύγχρονο κόσμο. Ανήλικα παιδιά που ζουν μια αφόρητη γι’ αυτά πραγματικότητα και επιθυμούν διακαώς να την αλλάξουν. Μας είναι γνωστή η περίπτωση της κόρης της Αντζελίνα Τζολί και του Μπραντ Πιτ, Σάιλο. Oταν γνώρισα καλύτερα την οικογένεια Λόπεζ θέλησα να ασχοληθώ με μια ιστορία που αφορά μια αντίστοιχη περίπτωση. Μιλώ για το παιδί της Λέσλι Αν Λόπεζ. Ο Μπρέντον Σολ, μεγάλο ταλέντο στη ζωγραφική, προτού συμφιλιωθεί με την ανδρική του φύση ονομαζόταν Ρεμπέκα και ήταν κορίτσι».

venet2
Ο σκηνοθέτης Κων/νος Βενετόπουλος με τον Μπρέντον Σολ από την προβολή του ντοκιμαντέρ στα Ηνωμένα Εθνη


Το ντοκιμαντέρ «Draw with Me» προβλήθηκε στο ετήσιο gala του Trevor και είχε τεράστια απήχηση, καθώς το θέμα της ταινίας πραγματεύεται μια πολύ σκληρή σύγχρονη πραγματικότητα που δεν μας είναι καθόλου ξένη.

Η Λόπεζ, ο Ελληνας εφοπλιστής και η Ελεν Ντε Τζένερις

Κλείσιμο
Η οικογένεια Λόπεζ όχι μόνο εμπιστεύτηκε τον Ελληνα εφοπλιστή, αλλά του επέτρεψε να περάσει τρεις ολόκληρες ημέρες στο σπίτι της όπου ήρθε πολύ κοντά με τη μητέρα και τις αδελφές της Τζένιφερ που ασχολούνται και εκείνες με την τέχνη. Η Λέσλι Αν είναι τραγουδίστρια της όπερας, ενώ η Λίντα Λόπεζ δημοσιογράφος του ABC. Η Λούπε Λόπεζ, καλλιτεχνική φύση και αυτή, ήταν η κινητήριος δύναμη για να μεγαλουργήσουν οι κόρες της.


«Πίσω από επιτυχημένες καριέρες βρίσκονται πάντα μαμάδες που ενθαρρύνουν τα παιδιά τους ή δείχνουν κατανόηση και είναι συμπαραστάτες στις επιλογές τους. Η οικογένεια Λόπεζ είναι ιδιαίτερα υποστηρικτική και αγαπημένη», αναφέρει ο Κωνσταντίνος. «Μου πήρε καιρό για να καταλάβω τι συνέβαινε στον εγγονό μου», αναφέρει στο «Gala» η μητέρα της Τζένιφερ, Λούπε Λόπεζ. «Moυ πήρε επίσης καιρό για να το αποδεχτώ όλο αυτό. Η αγάπη για το εγγόνι μου είναι υπεράνω όλων. Η αγάπη μου για τον Μπρέντον είναι πέρα και πάνω από φύλα». «Δεν ήταν εύκολο», παραδέχεται, από την άλλη, η μητέρα του Μπρέντον. «Oύτε εύκολο ήταν, ούτε απλό. Αφού φεύγουν οι πρώτες σκέψεις και κάθεται η σκόνη στο μυαλό από τις πρώτες αντιδράσεις και το ξάφνιασμα που μοιάζει με σοκ, τότε συνειδητοποιείς ότι εκείνο που έχει πάνω και πέρα απ’ όλα σημασία είναι η αποδοχή».

venet4
Η μητέρα της Jo Λούπε Λόπεζ και ο αρραβωνιαστικός της Αλεξ Ροντρίγκεζ με τον Κωνσταντίνο και τον παραγωγό του
venet3
Η JLo ανάμεσα στον σκηνοθέτη και τον Μάρκο Μαραντζέλο, παραγωγό του ντοκιμαντέρ


Η αποδοχή είναι ταυτόσημη της αγάπης και ξεπερνά κάθε ιδιαιτερότητα. Γι’ αυτό και η οικογένεια Λόπεζ δεν έκρυψε το θέμα της. Λίγο προτού γιορτάσει τα 50 της χρόνια η σέξι Τζένιφερ Λόπεζ βγήκε με σθένος και έγραψε στα social media ότι είναι πολύ υπερήφανη για τον ανιψιό της. Δεν δίστασε μάλιστα να αναρτήσει και την αφίσα που διαφημίζει το πολυσυζητημένο ντοκιμαντέρ. Στο συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ ο σκηνοθέτης περιγράφει το gender fluidity ως αποδοχή μετάβασης από το ένα φύλο στο άλλο. Τονίζει τη σημασία που έχει να συνειδητοποιεί κάποιος την αλήθεια του και να αγκαλιάζει τον αληθινό εαυτό του. Το ντοκιμαντέρ είχε τέτοια ανταπόκριση ώστε να ασχοληθούν μαζί του τα ξένα media και να προβληθεί στα Ηνωμένα Εθνη. Η Ελεν Ντε Τζένερις προσκάλεσε σύσσωμη την οικογένεια Λόπεζ αλλά και τον Ελληνα εμπνευστή και δημιουργό της μικρής ταινίας για να μιλήσουν για την εμπειρία τους στη διάσημη εκπομπή της. Η Nτε Τζένερις μάλιστα παρότρυνε τον Βενετόπουλο να ασχοληθεί και με την ιστορία του Ιαν Αλεξάντερ, του πρώτου transgender ηθοποιού ασιατικής καταγωγής. Ο Αλεξάντερ πρωταγωνιστεί μάλιστα και στην επιτυχημένη σειρά «Τhe OA» που προβάλλεται στο Νetflix. Απ’ ό,τι φαίνεται, η περίπτωσή του μάλλον θα αποτελέσει το επόμενο καλλιτεχνικό εγχείρημα του ανήσυχου συμπατριώτη μας ◆
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network