Εκλογές ΗΠΑ 2020: Τις αμφίρροπες πολιτείες επισκέπτονται Τραμπ και Μπάιντεν

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Τις αμφίρροπες πολιτείες επισκέπτονται Τραμπ και Μπάιντεν

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι αμερικανικές εκλογές, με τον Τραμπ να επισκέπτεται την Πενσιλβάνια και τον Μπάιντεν τη Φλόριντα - Έντονες επικρίσεις για τις κινήσεις Τραμπ μετά την ανάρρωσή του

trump_fl
Με το βλέμμα στραμμένο στις αμφίρροπες πολιτείες των ΗΠΑ βρίσκονται τα επιτελεία των δύο υποψηφίων, κι ενώ λίγος χρόνος απομένει μέχρι τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα μεταβεί σήμερα στην Πενσιλβάνια μετά το χθεσινό σόου στη Φλόριντα, την οποία θα επισκεφθεί σήμερα ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν

Ο Αμερικανός πρόεδρος επανήλθε στον προεκλογικό του αγώνα για πρώτη φορά χθες, μετά την περιπέτειά του με τον νέο κορωνοϊό, προκαλώντας έντονη κριτική και αντιδράσεις. Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλούσε για την ανάρρωσή του και πέταξε μάσκες στους υποστηρικτές, σε αντίθεση με τον ίδιο, που δεν φορούσε.

«Το ξεπέρασα τώρα. Λένε ότι έχω αποκτήσει ανοσία. Αισθάνομαι τόσο δυνατός», δήλωσε στο συγκεντρωμένο πλήθος ο Τραμπ. «Θα τους φιλήσω όλους σε αυτό το ακροατήριο, θα φιλήσω τους άνδρες και τις όμορφες γυναίκες, θα σας δώσω ένα μεγάλο φιλί», πρόσθεσε.

Η συγκέντρωση έγινε μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση ότι το τεστ του Ντόναλντ Τραμπ για κορωνοϊό ήταν αρνητικό και ότι ο ίδιος δεν μεταδίδει την Sars-Cov-2 σε άλλους. Σε υπόμνημά του ο γιατρός του, ο Σον Κόνλεϊ, δεν διευκρίνισε πότε έγιναν αυτά τα διαδοχικά τεστ.

Στο στόχαστρο του Μπάιντεν η διαχείριση της πανδημίας

Κεντρικό θέμα της εκστρατείας αναδεικνύεται η πανδημία του κορωνοϊού, με τον Μπάιντεν να επικρίνει έντονα τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο. Ο Τραμπ για μήνες προσπαθούσε να αποσπάσει την προσοχή του κόσμου από τον νέο κορωνοϊό, ο οποίος έχει προσβάλει περισσότερους από 7,8 εκατομμύρια ανθρώπους στις ΗΠΑ, ενώ η νόσος που προκαλεί, η COVID-19, έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 214.000 και έχει οδηγήσει εκατομμύρια ανθρώπους στην ανεργία.

Κλείσιμο
Ωστόσο, η διαχείριση της περιπέτειας του Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται ότι δίνει επιπλέον πόντους στον Τζο Μπάιντεν.

Ο Τραμπ μεταβαίνει σήμερα στο Τζόνσταουν της Πενσιλβάνια για μια προεκλογική συγκέντρωση στην πολιτεία αυτή, στην οποία εξασφάλισε τη νίκη το 2016 με λιγότερο από μια ποσοστιαία μονάδα διαφορά και στην οποία οι δημοσκοπήσεις δείχνουν σταθερό προβάδισμα του Μπάιντεν αυτήν τη φορά.

Τα αποτελέσματα σφυγμομέτρησης του Reuters/Ipsos που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα δείχνουν τον Μπάιντεν να προηγείται με 7% του Τραμπ στην Πενσιλβάνια και την πλειοψηφία των ψηφοφόρων να δηλώνει ότι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών θα διαχειριζόταν καλύτερα την πανδημία.

Ο Μπάιντεν μεταβαίνει σήμερα στη Φλόριντα, όπου μια νίκη του επί του Τραμπ θα έπληττε σοβαρά τις πιθανότητες επανεκλογής του απερχόμενου προέδρου. Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ θα μιλήσει από το Πεμπρόουκ Πάινς για το όραμά του για τους ηλικιωμένους Αμερικανούς και θα παραστεί σε εκδήλωση στη Μιραμάρ όπου θα ενθαρρύνει τους κατοίκους να πάνε να ψηφίσουν.

Οι πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν μικρό προβάδισμα του Μπάιντεν έναντι του Τραμπ και τον δείχνουν επίσης να προηγείται σε σημαντικές δημογραφικές ομάδες της πολιτείας, ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους. Ο Τραμπ είχε κερδίσει τη Φλόριντα το 2016 με διαφορά 1,2 ποσοστιαία μονάδα.

Ο Τραμπ προγραμματίζει κι άλλες προεκλογικές συγκεντρώσεις για αργότερα αυτήν την εβδομάδα στην Πενσιλβάνια, την Άιοβα, τη Βόρεια Καρολίνα, την Τζόρτζια και τη Φλόριντα στο πλαίσιο της περιοδείας του στις κρίσιμες πολιτείες των ΗΠΑ ενόψει των εκλογών.


Ειδήσεις σήμερα:

Από τις 10:00 το Oruc Reis έχει κλείσει το σύστημα γεωγραφικού προσδιορισμού

Εταιρεία παραγωγής πορνό άνοιξε «θεματικό πάρκο ενηλίκων» στο Τόκιο

Τρίκαλα: Ξεριζώθηκαν μεγάλα δέντρα και καταπλάκωσαν αυτοκίνητα! - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης