Κορωνοϊός – Εμβόλιο: Γερμανική εταιρεία θεωρεί ότι βρίσκεται κοντά στην παραγωγή του

Κορωνοϊός – Εμβόλιο: Γερμανική εταιρεία θεωρεί ότι βρίσκεται κοντά στην παραγωγή του

Η γερμανική εταιρεία CureVac υποστηρίζει ότι θα μπορούσε να προχωρήσει στην παραγωγή εμβολίου, εάν οι δοκιμές σε χαμηλές δόσεις είναι επιτυχημένες – Η εταιρεία αποτελεί το μήλον της έριδος μεταξύ Γερμανίας και ΗΠΑ

emvolio
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να θέσει σε μαζική κυκλοφορία το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού αφήνει η γερμανική εταιρεία CureVac. Κάτι τέτοιο θα γίνει εφικτό εάν οι δοκιμές που γίνονται σε μικρές δόσεις στεφθούν με επιτυχία.

Η εταιρεία βιοτεχνολογίας CureVac, έχει έδρα το Τούμπινγκεν, ενώ διαθέτει παραρτήματα σε Φρανκφούρτη και στην Βοστώνη. Έχοντας ιδρυθεί το 2000, ειδικεύεται στην «ανάπτυξη θεραπειών κατά του καρκίνου, θεραπειών με βάση τα αντισώματα, αγωγών για σπάνιες νόσους και εμβολίων». Μάλιστα, είναι μία από τις εταιρείες που έχουν χρηματοδοτηθεί από την CEPI, που ασχολείται με τις καινοτομίες σε ζητήματα επιδημιών.

Σύμφωνα με το Reuters, η εταιρεία έλαβε τον Ιανουάριο 8,3 εκατομμύρια από την CEPI, με στόχο να αξιοποιήσει την τεχνολογία εμβολίων χαμηλής δόσης, που φάνηκε θετική στις πρώτες δοκιμές για λύσσα, για χρήση κατά του κορωνοϊού.

Η εταιρεία ευελπιστεί ότι θα έχει ένα πειραματικό εμβόλιο έτοιμο μέχρι τον Ιούνιο ή Ιούλιο και στη συνέχεια θα επιδιώξει να κάνει δοκιμές σε άνθρωπο, αφότου λάβει και την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών.

Ο Florian von der Muelbe, Διευθυντής Παραγωγής και συνιδρυτής, δήλωσε στο Reuters ότι ένας τρόπος δράσης που επιτρέπει μια χαμηλή δοσολογία για να προκαλέσει μια ανοσοποιητική αντίδραση κατά της λύσσας θα εφαρμοζόταν και στην περίπτωση του κορωνοϊού.

Ωστόσο, ένας κύκλος παραγωγής διαρκεί πολλές εβδομάδες, αναφέρει εκπρόσωπος της εταιρείας. Ενδεχομένως θα απαιτηθούν περισσότερες από μία δόσεις για την ανοσοποίηση ενός ατόμου, αλλά μια μαζική παραγωγή μπορεί να εξυπηρετήσει εκατομμύρια ανθρώπους.

Κλείσιμο
Οι επιστήμονες ξεκίνησαν με αρκετά εμβόλια και τώρα επιλέγουν τους δύο καλύτερους τύπους, προκειμένου να γίνουν κλινικές δοκιμές.

Η εταιρεία ανταγωνίζεται την αμερικανική Moderna, η οποία λαμβάνει επίσης χρηματοδότηση από το CEPI, και τη γερμανική BioNTech, την οποία η Pfizer έχει προσδιορίσει ως δυνητικό εταίρο συνεργασίας.

Πάντως, υψηλόβαθμοι Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν πει ότι θα χρειαζόταν έως και 18 μήνες για να αναπτυχθεί ένα εμβόλιο εναντίον του κορωνοϊού.

Διαβάστε επίσης:

Economist για Κορωνοϊό: Τρέξτε, μην περπατάτε... για την παραγωγή ενός εμβολίου


Κορωνοϊός: Οι ΗΠΑ επεκτείνουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε Βρετανία και Ιρλανδία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ