Κορωνοϊός - Κίνα: Μια φορά το μήνα θα ανακοινώνονται εφεξής τα νέα κρούσματα Covid

Κορωνοϊός - Κίνα: Μια φορά το μήνα θα ανακοινώνονται εφεξής τα νέα κρούσματα Covid

Η διαχείριση της Covid από την Κίνα υποβαθμίζεται, σταδιακά, στην λιγότερο αυστηρή «Κατηγορία Β» από την τρέχουσα κορυφαία «Κατηγορία Α»

Kina
Η Κίνα θα δημοσιεύει στοιχεία σχετικά με τα κρούσματα της Covid-19 και την πορεία της λοίμωξης στη χώρα μία φορά το μήνα, από τη στιγμή που η ασθένεια τεθεί στο επίπεδο διαχείρισης «Κατηγορία Β», δήλωσε την Τρίτη αξιωματούχος του Κινεζικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Η διαχείριση της Covid από την Κίνα υποβαθμίζεται, σταδιακά, στην λιγότερο αυστηρή «Κατηγορία Β» από την τρέχουσα κορυφαία «Κατηγορία Α», καθώς η ασθένεια έχει γίνει λιγότερο επικίνδυνη και θα εξελιχθεί σταδιακά σε μια κοινή αναπνευστική λοίμωξη, επισημαίνουν οι αρμόδιες αρχές στη χώρα.

Σε αυτό το πλαίσιο, εξάλλου, η Κίνα βάζει τέλος από τις 8 Ιανουαρίου στην υποχρεωτική καραντίνα για όσους φτάνουν στη χώρα, όπως ανακοίνωσαν χθες οι υγειονομικές αρχές, αφού από τις αρχές Δεκεμβρίου έχουν καταργηθεί τα περισσότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της Covid-19 που ίσχυαν από το 2020.

Από τον επόμενο μήνα οι ταξιδιώτες θα χρειάζεται να έχουν μόνο ένα αρνητικό τεστ (των τελευταίων 48 ωρών) για να μπουν στην Κίνα, ανέφερε η Επιτροπή Υγείας.


Ειδήσεις σήμερα:

Πολικός «εφιάλτης» για 4η ημέρα στις ΗΠΑ – Άρχισαν λεηλασίες σε καταστήματα και εστιατόρια

Βίντεο ντοκουμέντο από την ανάσυρση του 41χρονου που βρέθηκε νεκρός στον Όλυμπο

Έλληνες ερευνητές του του ΙΤΕ ανακάλυψαν νέο μοριακό μηχανισμό που ρυθμίζει γήρανση και αναπαραγωγή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ