Πανελλαδικές: Πτώση των βάσεων από 300-1.000 μόρια αναμένεται σε τρία πεδία

Πανελλαδικές: Πτώση των βάσεων από 300-1.000 μόρια αναμένεται σε τρία πεδία

 Αντίθετα, οι βάσεις στις οικονομικές σχολές του 4ου πεδίου αναμένεται να ανέβουν, σύμφωνα με πληροφορίες - 1 στους 4 θα μπει φέτος στο Πανεπιστήμιο με βαθμολογία κάτω από τη βάση - Τρίτη ή αργότερο Τετάρτη τα αποτελέσματα

vaseis43
Πτώση αναμένεται να σημειώσουν οι βάσεις στα τρία πρώτα από τα τέσσερα επιστημονικά πεδία της ανώτατης εκπαίδευσης στην Ελλάδα, ωστόσο η πορεία που θα ακολουθήσουν οι «αριθμοί» στο τέταρτο θα είναι ανοδική, αναφέρει σήμερα ρεπορτάζ που δημοσιεύουν τα «Νέα».

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας από το υπουργείο Παιδείας, θα υπάρξει «βουτιά» στις βάσεις του 1ου, 2ου και 3ου επιστημονικού πεδίου, από 300 έως και 1.000 μόρια. Αντίθετα, στο 4ο πεδίο των επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής, τα περισσότερα τμήματα αναμένεται τελικά να αυξήσουν τις βαθμολογικές απαιτήσεις των υποψήφιων φοιτητών τους.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, οι τελευταιες πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, όπου οι αρμόδιες υπηρεσίες επεξεργάζονται αυτές τις μέρες τα βαθμολογικά στοιχεία της φετινής εξεταστικής διαδικασίας, κάνουν λόγο για εντυπωσιακή πτώση των βάσεων στα περισσότερα τμήματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Επιπλέον, 1 στους 4 υποψήφιους αναμένεται να μπει φέτος στα ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης της χώρας με βαθμολογία κάτω από 10, ως αποτέλεσμα της «πανεπιστημιοποίησης» των ΤΕΙ της χώρας, που παραδοσιακά υποδέχονταν κάθε χρόνο φοιτητές με χαμηλές βαθμολογίες.

Η επίσημη ανακοίνωση των βάσεων αναμένεται από το υπουργείο την ερχόμενη Τρίτη ή το αργότερο την Τετάρτη. Την ημέρα ανακοίνωσης των βάσεων οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα της εξεταστικής διαδικασίας του Ιουνίου μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του υπουργείου, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα έχουν αποσταλεί στις διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανά την χώρα, με σκοπό να φτάσουν και να αναρτηθούν στα σχολεία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης