Πανελλαδικές: Πτώση των βάσεων από 300-1.000 μόρια αναμένεται σε τρία πεδία

vaseis43

 Αντίθετα, οι βάσεις στις οικονομικές σχολές του 4ου πεδίου αναμένεται να ανέβουν, σύμφωνα με πληροφορίες - 1 στους 4 θα μπει φέτος στο Πανεπιστήμιο με βαθμολογία κάτω από τη βάση - Τρίτη ή αργότερο Τετάρτη τα αποτελέσματα

Πτώση αναμένεται να σημειώσουν οι βάσεις στα τρία πρώτα από τα τέσσερα επιστημονικά πεδία της ανώτατης εκπαίδευσης στην Ελλάδα, ωστόσο η πορεία που θα ακολουθήσουν οι «αριθμοί» στο τέταρτο θα είναι ανοδική, αναφέρει σήμερα ρεπορτάζ που δημοσιεύουν τα «Νέα».

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας από το υπουργείο Παιδείας, θα υπάρξει «βουτιά» στις βάσεις του 1ου, 2ου και 3ου επιστημονικού πεδίου, από 300 έως και 1.000 μόρια. Αντίθετα, στο 4ο πεδίο των επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής, τα περισσότερα τμήματα αναμένεται τελικά να αυξήσουν τις βαθμολογικές απαιτήσεις των υποψήφιων φοιτητών τους.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, οι τελευταιες πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, όπου οι αρμόδιες υπηρεσίες επεξεργάζονται αυτές τις μέρες τα βαθμολογικά στοιχεία της φετινής εξεταστικής διαδικασίας, κάνουν λόγο για εντυπωσιακή πτώση των βάσεων στα περισσότερα τμήματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Επιπλέον, 1 στους 4 υποψήφιους αναμένεται να μπει φέτος στα ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης της χώρας με βαθμολογία κάτω από 10, ως αποτέλεσμα της «πανεπιστημιοποίησης» των ΤΕΙ της χώρας, που παραδοσιακά υποδέχονταν κάθε χρόνο φοιτητές με χαμηλές βαθμολογίες.

Η επίσημη ανακοίνωση των βάσεων αναμένεται από το υπουργείο την ερχόμενη Τρίτη ή το αργότερο την Τετάρτη. Την ημέρα ανακοίνωσης των βάσεων οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα της εξεταστικής διαδικασίας του Ιουνίου μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του υπουργείου, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα έχουν αποσταλεί στις διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανά την χώρα, με σκοπό να φτάσουν και να αναρτηθούν στα σχολεία.

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (8)

Πυροσβέστης

Διαβάζουν για να βγουν πρώτοι και να γίνουν «πυροσβέστες», μαζί με κάτι τλειωμένους ΕΠΟΠ που διόρισε ο σίριζα.. Τα μυαλά στα κάγκελα.

Δεξιός_Ψάλτης

Προτιμούν την σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση και καλά κάνουν...όταν η ΠΑΣΟΚΑΡΑ περισσότερο και λιγότερο και η ΝΔ απαξίωσαν τα πτυχία των νομικών,μηχανικών και ιατρών με το να βγάζουν "στρατιές" ανέργων πτυχιούχων που πουλάνε σουβλάκια, τι περίμενες δηλαδή???πρέπει να μπαίνουν σε κάθε σχολή 50 εισακτέοι max(ή καλύτερα να ορίζει η σχολή τον αριθμό των εισακτέων με βάση το πόσους μπορεί να εκπαιδεύσει επαρκώς)....αλλά δεν βλέπω να έχει τα guts η ΝΔ να το κάνει.......

Μούγκα Γκαμπούγκα

Έχεις δίκιο! Καλύτερα ειδικοί φρουροί επι νδ. Άλλο πρεστιζζζ.

Νικ

Ξεφτίλα κατάσταση και πεταμενοι φόροι για "πανεπιστήμια " με φοιτητές του 5 στα 20. Τρώνε τα λεφτά του μπαμπά για 4 χρόνο Μ φραπέδες και κλαμπακια Και μετά κάνουν τους ντιλιβερυ κλαιγομενοι ότι είναι πτυχιούχοι. Με τη συμβολή της αριστεράς που δηλωσε ότι η αριστεία είναι ρετσινιά η Ελλάδα συνεχίζει την πορεία προς τον πάτο

Kj

Mε την παγκόσμια πρωτοτυπία και ξευτίλα των φροντιστηρίων, όλοι θέλουν να σπουδάσουν - ΔΗΘΕΝ οι περισσότεροι, για να περάσουν καλά με τα λεφτά των γονέων και αυτοί να λένε στην γειτονιά ότι « το παιδί μου σπουδάζει»... / άντε να μην δουλεύει κανένας και να ζουν με καποιο κωλοπτυχιο ανεργίας και το χαρτζιλίκι μέχρι τα 30-40. Αλλά σπουδάσαμε ....Μα δεν κάνουν όλοι για επιστήμονες τι να γίνει, με το ζόρι;

Που είναι η αριστεία Κούλη

Που είναι η αριστεία Κούλη

στόκος

οι πανελλήνιες εγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ...

Αρα μια χαρα

και οι στόκοι που δεν έγραψαν τιποτα περνάνε .

χαχαχαχ

αρα περνάνε όλοι

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης