Ανοίγει σήμερα η «αυλαία» των Πανελλαδικών Εξετάσεων με τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ

Ανοίγει σήμερα η «αυλαία» των Πανελλαδικών Εξετάσεων με τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ

Την Παρασκευή αρχίζουν οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων

panelladikes
Με το μάθημα των Νέων Ελληνικών αρχίζουν σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους μαθητές των ΕΠΑΛ.Στη “μάχη” των Πανελλαδικών Εξετάσεων μπαίνουν από την Παρασκευή και οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων που αποτελούν και την μεγαλύτερη κατηγορία.

Οι Πανελλαδικές θα συνεχιστούν το Σάββατο για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ στα Μαθηματικά ενώ για τους υποψηφίους των ΓΕΛ οι εξετάσεις θα συνεχισθούν τη Δευτέρα στα μαθήματα Αρχαίων Ελληνικών (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών) και Μαθηματικά (Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής), ανάλογα με την κατεύθυνση, Ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων θα κινηθεί περίπου στις 102.000, οι οποίοι θα διεκδικήσουν 78.335 θέσεις (σε αυτές πρέπει να προστεθούν οι 350 θέσεις των αστυνομικών και οι 819 των στρατιωτικών σχολών).

Το “protothema.gr” σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας (ΟΕΦΕ) θα δημοσιοποιήσει έγκαιρα τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις των θεμάτων.

Χθες, δημοσιοποιήθηκαν από το υπουργείο Παιδείας τα μηχανογραφικά δελτία για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2019.

Συγκεκριμένα αναρτήθηκαν:

Κλείσιμο
- Το μηχανογραφικό δελτίο των υποψηφίων Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) 2019 με τα 4 επιστημονικά πεδία, για τους υποψήφιους που συμμετέχουν στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ και για τους υποψήφιους του 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, με τελευταίο έτος συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2018.

- το μηχανογραφικό δελτίο των υποψηφίων ΓΕΛ 2019 με τα 5 επιστημονικά πεδία, μόνο για το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, για τους υποψήφιους που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2017.

- Το μηχανογραφικό δελτίο των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) 2019 για τους υποψήφιους που συμμετέχουν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις ΕΠΑΛ και για τους υποψήφιους του 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, με τελευταία έτη συμμετοχής στις εξετάσεις ΕΠΑΛ το 2017 και το 2018 .

Οι υποψήφιοι μπορούν να μελετήσουν ή/και να εκτυπώσουν το μηχανογραφικό δελτίο που αφορά την κατηγορία τους.

Ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων θα κινηθεί περίπου στις 102.000, οι οποίοι θα διεκδικήσουν 78.335 θέσεις (σε αυτές πρέπει να προστεθούν οι 350 θέσεις των αστυνομικών και οι 819 των στρατιωτικών σχολών).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης