Ο Τσίπρας, η Περιστέρα, το κοριτσάκι με το τρίγωνο και το «εισ' ωραίος»

Ο Τσίπρας, η Περιστέρα, το κοριτσάκι με το τρίγωνο και το «εισ' ωραίος»

Μια τρισχαριτωμένη μικρούλα έκλεψε την παράσταση στο Μαξίμου, την ώρα που ο πρωθυπουργός άκουγε τα κάλαντα των Χριστουγέννων από το Μουσικό Σχολείο Αλίμου

tsip_main01
Με παιδικές φωνές πλημμύρισε το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς μαθητές του μουσικού σχολείου Αλίμου είπαν τα κάλαντα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τη σύντροφό του Περιστέρα Μπαζιάνα. Ο Αλέξης Τσίπρας πρόσφερε στα παιδιά από ένα cd με «το χαμόγελο της Τζοκόντας» του Μάνου Χατζηδάκι και η κ. Μπαζιάνα τους έδωσε γούρια.

Μια μικρούλα, όμως, που πήγε έτοιμη να τραγουδήσει φορώντας αγιοβασιλιάτικο σκούφο και το καλύτρό της χαμόγελο και κρατούσε στα χέρια της το παραδοσιακό τρίγωνο αρχικά στάθηκε αμήχανη. Η κ. Μπαζιάνα, που είχε επιλέξει ένα μπορντό κρουαζέ φόρεμα -στο χρώμα που ταιριάξει στο εορταστικό πνεύμα των ημερών με ασορτί ψηλοτάκουνες γόβες πήρε τη μικρή από το χέρι και στάθηκαν και οι δύο κοντά στον πρωθυπουργό. Σαν μια σταρ που αναδύεται η τρισχαριτωμένη μικρή τράβηξε αμέσως τόσο την προσοχή  του κ.Τσίπρα, αλλά και των φωτογράφων που έσπευσαν να απαθανατίσουν τα γνήσια παιδικά της νάζια.


tsip01
tsip02
tsip04
tsip03




Κλείσιμο
Το πρωθυπουργικό ζεύγος άκουσε κάλαντα και από μαθητές του διαπολιτισμικού δημοτικού σχολείου Αλσούπολης με τον Αλέξη Τσίπρα να αντεύχεται «merry christmas» σε κάποιον από τους μικρούς μαθητές ενώ στη συνέχεια όταν έμαθε από ποιο σχολείο ήταν τα παιδιά είπε σε ένα μικρό αγόρι «κόλλα το ρε φίλε, εισ' ωραίος»

Τα παιδιά, αφρικανικής καταγωγής στην συντριπτική τους πλειονότητα, ανταλλαξαν ευχές με τον πρωθυπουργό και τραγούδησαν τα κάλαντα αλλά και ένα κενυάτικο τραγούδι, το "kothbiro" με στίχους στα κενυάτικα και στα ελληνικά. Οι μικροί μαθητές πρόσφεραν στον πρωθυπουργό μία ζωγραφιά, που έγραφε «Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι», με τον Αλέξη Τσίπρα να τους δωρίζει από ένα βιβλίο με το μυθιστόρημα της πεζογράφου Άλκης Ζέη, «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου».

Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο σχολείο φοιτούν 149 παιδιά από τη Νιγηρία, την Κένυα, τις Φιλιππίνες, τη Γεωργία, την Κίνα, την Αλβανία, το Μπαγκλαντές, τις Σεϋχέλλες, την Αιθιοπία, τη Συρία, το Πακιστάν, το Ιράν.


Πρωθυπουργός-Κάλαντα



Αφού τραγούδησαν, τα παιδιά με τον πρωθυπουργό πέρασαν στην αίθουσα συσκέψεων, όπου τα ρώτησε τι θέλουν να γίνουν όταν μεγαλώσουν. «Δασκάλα» απάντησαν τρία κορίτσια, ενώ ενας συμμαθητής τους είπε ότι θέλει να φτιάχνει αεροπλάνα και οι δίδυμες Λακίσα και Λατίφα, ντυμένες στα κόκκινα, πληροφόρησαν τον πρωθυπουργό ότι μιλούν και σουαχίλι.

Αργότερα, όταν έφτασαν τα παιδιά του 78ου Νηπιαγωγείου Αθηνών και του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου, το Μέγαρο Μαξίμου μετατράπηκε σε κανονικό... νηπιαγωγείο.

Τραγούδια και φωνές πλημμύρισαν το χώρο, ενώ ήταν ιδιαίτερα... ανυπόμονα να σκίσουν το περιτύλιγμα από τα δώρα που τους χάρισε ο πρωθυπουργός, να πάρουν τα γούρια και τα γλυκά που περιέφερε από παιδί σε παιδί η Μπέττυ Μπαζιάνα.



Τη συζήτηση με τον πρωθυπουργό και τη σύντροφό του σχεδόν μονοπώλησε η ...άφιξη του Άγιου Βασίλη. Ο Αλ. Τσίπρας τους... εκμυστηρεύθηκε ότι έχει... πληροφορίες πως ο Άγιος Βασίλης θα εμφανιστεί απόψε το βράδυ και ρώτησε τι δώρα θέλουν να τους φέρει. Κάποια είπαν ότι θέλουν δύο δώρα και ο Αλ. Τσίπρας συμβούλευσε να ζητούν από ενα δώρο για να φτάσουν για όλους.

Μόλις τελείωσαν τα κάλαντα και τα τραγούδια, τα παιδιά και των δύο νηπιαγωγείων κάθισαν στα τραπέζια του Μεγάρου, όπου τα περίμεναν χαρτιά και χρωματιστοί μαρκαδόροι, έφτιαξαν ζωγραφιές και τις χάρισαν στον Αλ. Τσίπρα και την κ. Μπαζιάνα, ενώ έφτιαξαν στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο με τη βοήθεια των δασκάλων τους, αλλά και της κ. Μπαζιάνα.

«Πιο ωραία είναι στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα», ακούστηκε να λέει ο πρωθυπουργός βλέποντας τα νήπια να έχουν πάρει τις θέσεις τους στο τραπέζι με τον διευθυντή του γραφείου Τύπου, Θανάση Καρτερό να συμπληρώνει: «Αυτό είναι το Υπουργικό Συμβούλιο».

foto-max-1



Τον πρωθυπουργό όμως τον περίμενε και μία... νεογέννητη έκπληξη, και μάλιστα από την Ιθάκη. Οταν είχε επισκεφθεί το νησί, γνώρισε το λιμενάρχη και την έγκυο, τότε, συζυγό του. Τους είχε καλέσει να έρθουν στο Μέγαρο Μαξίμου, όταν γεννηθεί το παιδί και, πράγματι, σήμερα το ζευγάρι ήταν εκεί με την δύο μηνών κόρη τους. Ο κ. Τσίπρας πρότεινε να την ονομάσουν Πηνελόπη, λόγω της μυθολογικής σχέσης του ονόματος με το νησί.

Η γιορτινή μέρα έκλεισε με τον μάγο που διασκέδασε τα παιδιά. «Είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών», σχολίασε γελώντας ο Αλ. Τσίπρας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης