Μικρό «μουσείο» σε σπίτι και αποθήκη στη Ρόδο

Μικρό «μουσείο» σε σπίτι και αποθήκη στη Ρόδο

Ο 65χρονος συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου

rodos_arxaia
Αρχαιότητες διαφόρων περιόδων στόλιζαν την κατοικία ενός 65χρονου σε περιοχή της δημοτικής ενότητας Αφάντου στη Ρόδο, ενώ κάποιες από αυτές τις είχε καλά φυλαγμένες και στην αποθήκη του. Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας που έκαναν στοχευμένη έρευνα, ανακάλυψαν το μικρό «μουσείο».

Συγκεκριμένα, τόσο στο σπίτι όσο και στην αποθήκη, βρέθηκαν ένας αμφορίσκος ύψους 25 εκατοστών, 12 τμήματα αμφορέων που εκτιμάται ότι ανήκουν χρονολογικά στη Ρωμαϊκή και Ελληνιστική περίοδο και λίθινα ανάγλυφα με σταυρό, τα οποία χρονολογούνται στον 19 αιώνα. Ο αμφορίσκος θεωρείται μεγάλης αρχαιολογικής αξίας, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους που τον εξέτασαν, καθώς χρονολογείται στους Μυκηναϊκούς χρόνους, πιθανότατα στη δεύτερη χιλιετία π.Χ.!

Ο 65χρονος συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου που του άσκησε δίωξη για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων, χωρίς όμως να αποκαλύψει πού βρήκε τα πολύτιμα αντικείμενα και κυρίως τον αμφορίσκο. Όλα τα αρχαία κατασχέθηκαν και φυλάσσονται ώσπου να τα παραλάβει η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων για να τα αξιολογήσει και να εκτιμήσει την προέλευσή τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης