Αναδίπλωση από Άρειο Πάγο για Μάτι: Παραμένει ο εισαγγελέας Ζαγοραίος, μπορεί να καλέσει τους πρώτους υπόπτους

Αναδίπλωση από Άρειο Πάγο για Μάτι: Παραμένει ο εισαγγελέας Ζαγοραίος, μπορεί να καλέσει τους πρώτους υπόπτους

Μετά τον σάλο, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου πήρε πίσω τη γραπτή εντολή να «φρενάρει» η εισαγγελική έρευνα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι έως ότου εκδοθεί το πόρισμα της επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης - Στο χέρι του εισαγγελέα να προσωποιήσει τις ευθύνες για την τρομακτική εθνική καταστροφή με τους 99 νεκρούς

fotia-sto-mati-mesa01
Ένα βήμα πίσω μετά τον ορυμαγδό των αντιδράσεων για το ανώτατο εισαγγελικό "μπλόκο" στην έρευνα για τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι που στοίχισαν τη ζωή σε 99 συνανθρώπους μας, φαίνεται πως κάνει τώρα η εισαγγελία του Αρείου Πάγου!

Μετά τον σάλο και τις σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν με αφορμή την παραγγελία του Αρείου Πάγου για να συσχετισθεί στη δικογραφία για τις φωτιές πόρισμα της επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης - το οποίο αναμενόταν να ολοκληρωθεί σε πολλούς μήνες - η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κυρία Ξένη Δημητρίου, ζήτησε σήμερα να παραμείνει στη θέση του ο εισαγγελέας κ. Ηλίας Ζαγοραίος (μέχρι πρότινος και προϊστάμενος της εισαγγελίας) μέχρι να ολοκληρώσει την έρευνά του για την φονική πυρκαγιά και να αποδώσει ποινικές ευθύνες σε όσους ευθύνονται για την τραγωδία.


Να σημειωθεί πως ο κ. Ζαγοραίος έχει προαχθεί σε αντεισαγγελέα Εφετών και ως εκ τούτου την ερχόμενη εβδομάδα -αφού δεν του είχε δοθεί η εντολή να παραμείνει στη θέση του όπως αρχικά είχε γίνει γνωστό για να ολοκληρώσει την έρευνα - θα έπρεπε να αναχωρήσει από την Ευελπίδων για το Εφετείο προκειμένου να ασκεί τα νέα του καθήκοντα.

Αναδίπλωση...

Την ίδια ώρα, φαίνεται πως επιχειρείται τώρα αντιστροφή του κλίματος που διαμορφώθηκε χθες μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης για το "πάγωμα" της έρευνας.

Κλείσιμο
Όπως αναφέραν σήμερα αρμόδιες πηγές η κυρία Δημητρίου, διαβίβασε χθες στην εισαγγελία Πρωτοδικών το σχετικό έγγραφο που αφορά στο πόρισμα της Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης για να λάβει γνώση ο.κ. Ζαγοραίος για ενέργειες που πρέπει να γίνουν και όχι με στόχο να "παγώσει" η έρευνα έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα της επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης και συνταχθεί το πόρισμα!

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, η εισαγγελία του Αρείου Πάγου έδωσε την παραγγελία για το πόρισμα της Επιθεώρησης Δημίσιας Διοίκησης ώστε ο κ. Ζαγοραίος να το αναζητήσει στην πορεία συσχετίζοντας το με τη δικογραφία που έχει στα χέρια του.

Μάλιστα, όπως διευκρινίζεται σήμερα σε καμία περίπτωση, το έγγραφο της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου δεν σηματοδοτεί και το "πάγωμα" της εισαγγελικής έρευνας για τις φονικές πυρκαγιές...

Και αυτό διότι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές είναι στην κρίση του εισαγγελέα να προχωρήσει στο επόμενο κομβικό σημείο της έρευνας που είναι να αποστείλει τις πρώτες κλήσεις σε υπόπτους...

ΝΔ: Η έρευνα να συνεχιστεί με ταχύτητα

Εν τω μεταξύ, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης και Νίκος Παναγιωτόπουλος μετά την χθεσινή παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για το Μάτι, ζήτησαν διευκρινίσεις από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Αμέσως μετά ο κ. Παναγιωτόπουλος σε δήλωσή του χαρακτήρισε ξαφνική την παραγγελία της εισαγγελέως τιυ Αρείου Πάγου «που ήδη έχει ανασκευαστεί λόγω του θορύβου» οπως ειπε.

Παράλληλα, ζήτησε «η έρευνα να συνεχιστεί με ταχύτητα. Αυτό θέλουν οι οικογένειες των θυμάτων, αυτό θέλει η ελληνική κοινωνία».

Από την πλευρά του ο κ. Καραγκούνης, ζήτησε την άμεση κλήτευση των υπαιτίων λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο κόσμος ζητάει για εξηγήσεις. Η δικαιοσύνη να συνεπικουρήσει στην απόδοση ευθυνών».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης