Πρόεδρος ΟΕΝΓΕ στο ΘΕΜΑ 104,6: Ακέραια η ευθύνη του υπ. Υγείας για την απόλυση επικουρικών γιατρών

giatroi-eleg-syn

«Μας έλεγαν ότι κινδυνολογούμε για επικείμενες απολύσεις και μας διαβεβαιώναν ότι κανείς δεν θα απολυθεί πριν τη λήξη της σύμβασης του στο τέλος του 2018» δήλωσε η Αφροδίτη Ρέτζιου

Το υπουργείο Υγεία φέρει ακέραια την ευθύνη για την επικείμενη απόλυση εκατοντάδων συμβασιούχων εργαζομένων στα νοσοκομεία σύμφωνα με την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών που μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6
.

Όπως είπε η Αφροδίτη Ρέτζιου όταν τον Ιανουάριο είχαμε επισημάνει το θέμα ενόψει της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δεν επιτρέπει την ανανέωση συμβάσεων πέραν των 24 μηνών τοτε μας έλεγαν ότι κινδυνολογούμε για επικείμενες απολύσεις και μας διαβεβαιώναν ότι κανείς δεν θα απολυθεί πριν τη λήξη της σύμβασης του στο τέλος του 2018.

«Και τώρα διάφορα παπαγαλάκια μιλάνε για επικείμενη ρύθμιση και κακούς επιτρόπους του ελεγκτικού συνεδρίου» πρόσθεσε η κυρία Ρέτζιου.

Όπως καταγγέλλει «το γνώριζε η κυβέρνηση το σκεπτικό της απόφασης αλλά όχι μόνο δεν έδωσε οριστική λύση αλλά ψήφιζε νόμο με την οποία απαγόρευε τη μετατροπή συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

«Θα υπάρξει πρόβλημα λειτουργικότητας κλινικών εν μέσω καλοκαιριού» τόνισε η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ σύμφωνα με την οποία «το πολύ πολύ αυτό που μπορούμε να περιμένουμε στη μεταμνημονιακή περίοδο θα είναι να προσλαμβάνεται ένας γιατρός όταν ένας άλλος συνταξιοδοτείται όταν έχουμε 6.500 κενές οργανικές θέσεις».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

laughing_gas_arthro

Χιλιάδες μπαλόνια με υποξείδιο του αζώτου κατακλύζουν κάθε καλοκαίρι τους δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς της χώρας μας - μαζί με τους Βρετανούς τουρίστες στους οποίους κατά κύριο λόγο απευθύνονται.

apotefrwsi

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, μειώνονται οι γραφειοκρατικές διαδικασίες μετά από απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Το οικόπεδο που θα κατασκευαστεί το κέντρο είναι ελεύθερο και αδιαμόρφωτο