Εισαγγελέας για τους υπαλλήλους των πανεπιστημίων που απεργούν και αμείβονται
Αντικείμενο της έρευνας -μετά την αποκάλυψη από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ότι διοικητικοί υπάλληλοι πληρώνονταν ενώ απεργούσαν- είναι να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις όπως για παράδειγμα το αδίκημα της απιστίας
Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί αν ισχύουν όσα έχουν δημοσιευθεί στον Τύπο για τους διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων οι οποίοι απεργούν αλλά αμείβονται κανονικά, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, κυρία Παναγιώτα Φάκου.
Την παρέμβαση της εισαγγελέως προκάλεσε αποκαλυπτικό δημοσίευμα στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ του Σαββάτου 26 Οκτωβρίου.
Αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις όπως για παράδειγμα το αδίκημα της απιστίας.
Έρευνα του Douleutaras σε συνεργασία με το ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, αποτυπώνει τις τάσεις και τις προκλήσεις που διαμορφώνουν την καθημερινότητα των σύγχρονων επαγγελματιών
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.