LIVE

Κορωνοϊός

Υπ. Παιδείας: 1.000 από τους 2.000 διοικητικούς έχουν απογραφεί

«Ανυπότακτοι» ακόμη οι υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου - 'Εκτακτη σύνοδος των Πρυτάνεων στις 5 Νοεμβρίου - Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ κατέθεσαν μήνυση κατά του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας


Πυκνώνει ο ρυθμός απογραφής των διοικητικών υπαλλήλων, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, ενώ το ΕΜΠ φαίνεται ότι «αντιστέκεται» περισσότερο και από το Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει απογραφεί μεγάλος αριθμός ενώ αρκετοί έχουν απογραφεί από Πάτρα και Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τις έως στιγμής πληροφορίες από το σύνολο των 2000 έχουν απογραφεί περίπου οι 1000 ενώ η προθεσμία λήγει σήμερα τα μεσάνυχτα.

Οι φοιτητές από την πλευρά τους, έχουν συγκεντρώσει περίπου 18.500 υπογραφές μέσω του Διαδικτύου (www.anoixtessxoles.gr) υπέρ των ανοικτών πανεπιστημίων, δηλώνοντας «ότι τα πανεπιστήμια είναι χώρος ακαδημαϊκής δραστηριότητας και όχι εργαλείο για πολιτικά παιχνίδια». Οι φοιτητές τονίζουν ότι αν δεν ανοίξουν τα Πανεπιστήμια είναι ορατός ο κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο.

Σήμερα, πάντως, αναμένεται να ψηφισθεί τροπολογία για όσους διοικητικούς υπαλλήλους δεν απογραφούν ενώ από το υπουργείο Παιδείας έχει συνταχθεί σχετική νομοτεχνική ρύθμιση που θέτει σε αναδρομική ισχύ από τις 11 Οκτωβρίου. Με τη εν λόγω τροπολογία μπαίνουν σε αργία οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων που δεν θα απογραφούν.

Ένταση επικράτησε πάντως χθες το βράδυ στο ΕΜΠ καθώς έγινε μεγάλος τσακωμός μεταξύ των διοικητικών για τη στάση θα ακολουθήσουν. Αν και ένας αρκετά μεγάλος αριθμός φαίνεται να έχει απογραφεί κατέληξαν ότι τελικά δεν απογραφούν με βάση σημερινή τους ανακοίνωση παρά το γεγονός ότι μέχρι αργά χθες το βράδυ έλεγαν ότι απογράφονται. Σε ανακοίνωσή του μετά το αλαλούμ που επικράτησε τονίζουν:

«Προκηρύσσουμε νέα απεργία έως και την Παρασκευή 25/10/2013. Απαιτούμε, καμία απόλυση – διαθεσιμότητα εργαζόμενου, να ανακληθεί άμεσα η ΚΥΑ για τις διαθεσιμότητες στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και η ηλεκτρονική πλατφόρμα ηλεκτρονικής απογραφής».

Στο ίδιο μήκος κύματος οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοινωθέν ζητούν από τον υπουργό να απενεργοποιήσει άμεσα τη λειτουργία της πλατφόρμας απογραφής και να αποσύρει άμεσα όλες τις σχετικές διατάξεις περί των διαθεσιμοτήτων προσωπικού, έτσι ώστε να επανέλθουν τα ΑΕΙ στη φυσιολογική λειτουργία τους.

Οι διοικητικοί των 8 Πανεπιστημίων είχαν «δείξει» το Πανεπιστήμιο Πειραιά για διαθεσιμότητα το οποίο τους απάντησε «107 Διοικητικοί Υπάλληλοι για 15.000 προπτυχιακούς φοιτητές και 8.000 μεταπτυχιακούς φοιτητές». Σε αντίθεση με τα χίλια και πλέον άτομα του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ. Κύκλοι του Πανεπιστημίου Πειραιά έλεγαν χαρακτηριστικά : «Πόσο πιο κάτω να πάνε από τους 107 διοικητικούς υπαλλήλους;».

Οι πρυτάνεις από την πλευρά τους ανακοίνωσαν έκτακτη σύνοδο για τις 5 Νοεμβρίου, ενώ οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ κατέθεσαν μήνυση κατά του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Αθ. Κυριαζή.

Η Διεύθυνση Προσωπικού Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, σχετικά με την απογραφή των υπαλλήλων των Πανεπιστημίων, εξέδωσε το ακόλουθο Ενημερωτικό Σημείωμα:

«1ον Όλοι οι υπάλληλοι ανά Ίδρυμα που κατέχουν θέσεις σε κατηγορίες και κλάδους ή και ειδικότητες, ορισμένες εκ των οποίων καταργούνται, έχουν την υποχρέωση έως την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 12 τα μεσάνυχτα:

i. να απογραφούν στο ειδικό πληροφοριακό σύστημα που παρέχει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στον ιστότοπο http://odysseas.it.minedu.gov.gr.,

ii. και να προσκομίσουν, είτε ταχυδρομικώς είτε αυτοπροσώπως ή με πληρεξούσιο, όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά των στοιχείων που δηλώνουν στο ανωτέρω αναφερόμενο ειδικό πληροφοριακό σύστημα και περιγράφονται αναλυτικότερα στις κείμενες διατάξεις και στο ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ, στο Τμήμα Γ’- Διοικητικού Προσωπικού της Διεύθυνσης Προσωπικού Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΠΡΟΣΟΧΗ: Την υποχρέωση απογραφής έχουν και οι υπάλληλοι που εμπίπτουν στις κατηγορίες των εξαιρέσεων της περίπτωσης Δ της παραγράφου 2 του άρθρου 90 του Ν.4172/2013 (ΦΕΚ 167/τ.Α’/23-07-2013) και του άρθρου 53 του Ν.4186/2013 (ΦΕΚ 193/ τ.Α’ /17-09-2013). Ειδικώς, οι υπάλληλοι αυτοί οφείλουν, επιπροσθέτως των ανωτέρω δικαιολογητικών της ΙΙ. περίπτωσης της παρούσας, να καταθέσουν και όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πιστοποιούν την εξαίρεσή τους από τη διαθεσιμότητα.

2ον Για την απογραφή στο ειδικό πληροφοριακό σύστημα εφόσον ο απογραφόμενος υπάλληλος δεν είναι σίγουρος για την εγκυρότητα των πληροφοριών που δηλώνει, ΔΥΝΑΤΑΙ στην υπεύθυνη δήλωση που θα καταθέσει να σημειώσει « …με κάθε επιφύλαξη για τα στοιχεία των πεδίων Έκθεση Αξιολόγησης ή Πειθαρχικές Ποινές ή Διοικητική Εμπειρία». Επίσης εάν δεν δύνανται να προσκομίσουν κάποιο από τα απαραίτητα δικαιολογητικά να το σημειώσουν στην Υπεύθυνη Δήλωση που προσκομίζουν περί γνησιότητας.

3ον Σε περίπτωση που κάποιος υπάλληλος εισέρχεται στο ειδικό πληροφοριακό σύστημα για να απογραφεί και αφού συμπληρώσει το προσωπικό του ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, το σύστημα δεν του επιτρέπει να συνεχίσει, αυτό ΣΗΜΑΙΝΕΙ ότι δεν είναι ΥΠΟΧΡΕΟΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ. Συμβουλεύουμε, σε κάθε περίπτωση, να προσπαθήσετε τουλάχιστον δύο φορές ελέγχοντας, ότι καταχωρείται σωστά το προσωπικό σας ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ.

4ον Για την παροχή πληροφοριών και την υποβοήθησή σας μπορείτε να συμβουλεύεστε το ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ του ειδικού πληροφοριακού συστήματος, καθώς και να απευθύνεστε στα τηλέφωνα: 210 3442304, 210 3442919, 210 3442918, 210 3442038 της οικείας υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης