Νέα απεργία διοικητικών ΑΕΙ από σήμερα έως και την Παρασκευή

Νέα απεργία διοικητικών ΑΕΙ από σήμερα έως και την Παρασκευή

Μέσα σε αυτό το κλίμα τα πανεπιστήμια παρατείνουν τις προθεσμίες για εγγραφή πρωτοετών φοιτητών

Θα έρθει και η ημέρα που θα παντρευόμαστε μόνες μας…
Νέα απεργία διοικητικών ΑΕΙ από σήμερα έως και την Παρασκευή
Νέα πενθήμερη απεργία των διοπικητικών υπαλλήλων ξεκίνησε από σήμερα, ενώ αύριο Τρίτη λήγει η προθεσμία που έχει δώσει το υπουργείο Παιδείας για την απογραφή των διοικητικών υπαλλήλων.

Εντωμεταξύ το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του  προς τους διοικητικούς υπαλλήλους τονίζει ότι «σε περίπτωση κατά την οποία δεν είστε βέβαιοι για τη βαθμολογία υπηρεσιακής σας αξιολόγησης ή και τις πειθαρχικές σας ποινές ή και τον αριθμό ετών της διοικητικής σας εμπειρίας, στην Υπεύθυνη Δήλωση που θα προσκομίσετε, παρακαλείστε να γράψετε πως για τα πεδία αυτά, διατηρείτε επιφυλάξεις».

Την ανακοίνωση αυτή έκανε το υπουργείο Παιδείας, επειδή  λόγω των κινητοποιήσεων, οι Διευθύνσεις Διοικητικού Προσωπικού των Πανεπιστημίων δεν λειτουργούν, με αποτέλεσμα οι διοικητικοί υπάλληλοι να μην έχουν πρόσβαση στον φάκελο τους κι  ενδεχομένως να μην είναι σίγουροι γι αυτά που θα δηλώσουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω απογραφή επέχει και θέση υπεύθυνης δήλωσης του ν.1599/1986 και αποτελεί εκπλήρωση υπηρεσιακού καθήκοντος, η παράβαση του οποίου επάγεται τις συνέπειες του νόμου.

Νωρίτερα οι Σύλλογοι Εργαζομένων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου είχαν προσφύγει στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνίων  ζητώντας   κάθε νόμιμη άμεση ενέργεια  της Αρχής. Όπως αναφέρουν η χρήση της ιστοσελίδας  που έχει δημιουργηθεί από το υπουργείο Παιδείας για το θέμα «δεν είναι ασφαλής καθώς τα δεδομένα δεν κρυπτογραφούνται (χρήση πρωτοκόλλου TLS). Η μη χρήση ασφαλούς σύνδεσης συνεπάγεται ότι η ιστοσελίδα και το περιεχόμενο της δεν είναι υπογεγραμμένο. Υπάρχει η δυνατότητα τρίτος να υποκλέψει την επικοινωνία του υπαλλήλου με τη σελίδα απογραφής (Eavesdropping) καθώς επίσης και να παρουσιάσει εικονικό αντίγραφο της σελίδας χωρίς τη γνώση του υπαλλήλου (man-in-the-middle)».
Κλείσιμο

Μέσα σε αυτό το κλίμα τα Πανεπιστήμια παρατείνουν τις προθεσμίες για εγγραφή πρωτοετών φοιτητών, όπως έως τις 15 Νοεμβρίου το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έως το τέλος του μήνα για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Αύριο Τρίτη αναμένεται να ψηφισθεί από τη Βουλή η τροπολογία για όσους διοικητικούς υπαλλήλους δεν απογραφούν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης