Σήμερα ψηφίζεται στη Βουλή η τροπολογία για την αργία των διοικητικών υπαλλήλων

Σήμερα ψηφίζεται στη Βουλή η τροπολογία για την αργία των διοικητικών υπαλλήλων

Στις 12 το μεσημέρι πορεία στο κέντρο της Αθήνας των εργαζομένων σε Πανεπιστήμιο Αθηνών και ΕΜΠ - Στο Ευρωκοινοβούλιο οι Έλληνες πρυτάνεις

Σήμερα ψηφίζεται στη Βουλή η τροπολογία για την αργία των διοικητικών υπαλλήλων
Αποφασισμένοι να εξαντλήσουν την προθεσμία του υπουργείου Παιδείας έως την Τρίτη 22 του μήνα προκειμένου να  καταγραφούνν, φαίνονται οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων.

Σήμερα πάντως είναι προγραμματισμένη η συζήτηση επί των τροπολογιών του υπουργείου Παιδείας που θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή προκειμένου να ψηφισθεί η τροπολογία που προβλέπει αργία για όποιον υπάλληλο δεν συμπληρώσει τα στοιχεία του. 

Εως την ερχόμενη Τρίτη οι διοικητικοί υπάλληλοι των οκτώ Πανεπιστημίων πρέπει να συμπληρώσουν μόνοι τους σε ηλεκτρονική πλατφόρμα που ετοίμασε το υπουργείο Παιδείας και  ανέβασε χθες το πρωί τα τυπικά τους προσόντα, προκειμένου να μοριοδοτηθούν και στη συνέχεια η τριμελής επιτροπή να συντάξει τη λίστα με τα 1349 ονόματα που τελικά θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Η πρόσκληση του υπουργείου αφορά στους υπαλλήλους του Πανεπιστημίου Αθηνών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, του Πανεπιστημίου Πατρών, Κρήτης και Θεσσαλίας.
Κλείσιμο

Οι διοικητικοί υπάλληλοι από την πλευρά τους τραβούν το σκοινί και συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους έως το τέλος της εβδομάδας. Οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών και του ΕΜΠ έχουν προγραμματίσει για σήμερα πορεία στο κέντρο της Αθήνας στις 12 το μεσημέρι.
 
Από την πλευρά τους, πάντως, οι πρυτάνεις θα πάνε έως το ευρωκοινοβούλιο καθώς  αντπροσωπεία της Συνόδου των Πρυτάνεων, με επικεφαλής τον προεδρεύοντα, πρύτανη του ΑΠΘ, Γιάννη Μυλόπουλο, που θα μεταβεί σήμερα, Πέμπτη, στις Βρυξέλλες, προκειμένου να παρουσιάσει στο Ευρωκοινοβούλιο «τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά πανεπιστήμια μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και κυρίως εξαιτίας της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας του διοικητικού προσωπικού», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης