Ταυτοποιήθηκαν τρεις δράστες για την επίθεση κατά μελών του ΚΚΕ

Ταυτοποιήθηκαν τρεις δράστες για την επίθεση κατά μελών του ΚΚΕ

Guardian: «Επίδειξη δύναμης από την Χρυσή Αυγή. Θέλουν να φέρουν τον Εμφύλιο πίσω στην Ελλάδα» - Ελεύθεροι οι 20 από τους 24 προσαχθέντες κατά την επίθεση - Σεσημασμενος ο ενας εκ των δραστων


Ταυτοποιήθηκαν τρεις δράστες για την επίθεση κατά μελών του ΚΚΕ
Στην ταυτοποίηση τριών ατόμων που συμμετείχαν στην επίθεση που δέχθηκαν μέλη του ΚΚΕ το βράδυ της Πέμπτης στο Πέραμα από οπαδούς της Χρυσής Αυγής έχει προχωρήσει η αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες αστυνομικοί της Ασφάλειας αναζητούν τα τρία αυτά άτομα προκειμένου να προχωρήσουν στη σύλληψή τους στα πλαίσια του αυτοφώρου που λήγει το μεσημέρι του Σαββάτου.

Μάλιστα, ένας από αυτούς αναγνωρίστηκε από τα αποτυπώματά του καθώς ήταν σεσημασμένος. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι συνοδός μεγαλοεργολάβου και σε βάρος του είχε σχηματιστεί δικογραφία για επίθεση ομάδας Χρυσαυγιτών σε ένα σπίτι που έμεναν Αιγύπτιοι.

Συνολικά η αστυνομία προχώρησε σε 24 προσαγωγές μετά από την χθεσινή εκτεταμένη επιχείρηση στο Πέραμα, όπου και σημειώθηκε η επίθεση. Από αυτούς, οι 20 αφέθησαν ελεύθεροι, ο ένας συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών και για άλλους δύο οι έρευνες συνεχίζονται.

Μάλιστα, η ελληνική Αστυνομία έδωσε χθες στη δημοσιότητα βίντεο και φωτογραφίες από την αστυνομική επιχείρηση.
Κλείσιμο
Δείτε εδώ

Guardian: «Επίδειξη δύναμης από την Χρυσή Αυγή»

Πάντως, τις τελευταίες ώρες η είδηση της δολοφονικής επίθεσης κάνει τον γύρο του κόσμου, ενώ ενδεικτικό είναι το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Guardian», η οποία κάνει λόγο για επίδειξη δύναμης από την Χρυσή Αυγή που «θέλει να φέρει ξανά τον εμφύλιο στην Ελλάδα».

Ο «Guardian» χαρακτηρίζει την προχθεσινή επίθεση ως την πιο επικίνδυνη του ακροδεξιού κόμματος, από την είσοδο του στη Βουλή και σημειώνει πως έρχεται εν μέσω φόβων ότι η ακροδεξιά προσπαθεί να δημιουργήσει μια εμφυλιοπολεμική ατμόσφαιρα στην Ελλάδα.

Μάλιστα, όπως σημειώνει ο «Guardian», «προβεβλημένα μέλη της Χρυσής Αυγής, έχουν προβλέψει πως η χτυπημένη από την κρίση χώρα οδηγείται σε Εμφύλιο».

Επίσης, η εφημερίδα επικαλείται δηλώσεις αναλυτών οι οποίοι υποστηρίζουν πως η επίθεση των χρυσαυγιτών, «αποδεικνύει την αυτοπεποίθηση τους και την ικανότητα τους να εξαπλώνουν την επιρροή τους και στοχεύουν στις γειτονιές της μεσαίας τάξης των Αθηνών».



ΚΚΕ για Χρυσή Αυγή: «Γνωστοί φασίστες και τραμπούκοι»

Το ΚΚΕ αναφέρει πως τα μέλη του έκαναν αφισοκόλληση στη Λ. Δημοκρατίας τα μεσάνυχτα, όταν δέχτηκαν επίθεση με καδρόνια και λοστούς. Η ομάδα του ΚΚΕ αποτελείτο από 30 άτομα.

"Ο τρόπος που έδρασαν και τα εργαλεία της επίθεσης -με αυτοκίνητα και μηχανάκια, βγήκαν από τα γύρω στενά και ύπουλα επιτέθηκαν στα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με σιδερολοστούς και κοντάρια, στην άκρη των οποίων είχαν προσαρμόσει αιχμηρά αντικείμενα- αποδεικνύουν τον δολοφονικό χαρακτήρα της επίθεσης", αναφέρει ανακοίνωση.

"Ανάμεσα στους χρυσαυγίτες, ορισμένοι με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, άλλοι με κράνη και άλλοι με μπλούζες, ήταν οι επικεφαλής τους, γνωστοί φασίστες και τραμπούκοι του Περάματος", προσθέτει.

"Η χτεσινή δολοφονική επίθεση επιβεβαιώνει το ναζιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής που στόχο έχει μόνιμα το ΚΚΕ, γιατί παλεύει για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, που γεννά και θρέφει το φασισμό και το ναζισμό" προσθέτει, αναφέροντας ότι "η επίθεση στα μέλη του ΚΚΕ που ανάμεσα τους ήταν και στελέχη του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, των σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης που η δράση τους αποτελεί καρφί στο μάτι της εργοδοσίας, επιβεβαιώνουν το ρόλο τους ως τσιράκια του συστήματος".

"Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, αποφασιστικά να καταδικάσουν και να απομονώσουν τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής και την τραμπούκικη δράση τους. Με συμπόρευση με το ΚΚΕ, ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας στους χώρους δουλειάς και συνοικίες", καταλήγει η ανακοίνωση.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης