Άγρια συμπλοκή Χρυσαυγιτών με μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα

Άγρια συμπλοκή Χρυσαυγιτών με μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα

Το ΚΚΕ κάνει λόγο για δολοφονική επίθεση εναντίον των μελών του που είχε ως αποτέλεσμα επτά άτομα να τραυματιστούν - Χρυσή Αυγή: Θα συνεχίσουμε τον διμέτωπο αγώνα της ενάντια στους επαγγελματίες εργατοπατέρες της αριστεράς 

ΝΑ της Ρόδου την Κυριακή το «Πίρι Ρέϊς»!
Άγρια συμπλοκή Χρυσαυγιτών με μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα
Εκτεταμένα επεισόδια έξω από την Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος έλαβαν χώρα, αργά χθές το βράδυ, όταν ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής ήρθαν στα χέρια με μέλη του ΚΚΕ που πραγματοποιούσαν αφισοκολλήσεις με αφορμή το 39ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Όπως γράφει σήμερα ο Ριζοσπάστης τα μέλη του ΚΚΕ δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από περίπου τριάντα έως πενήντα άτομα με κράνη και μπλούζες της Χρυσής Αυγής που κρατούσαν σιδερολοστούς και κοντάρια.

Τα... αίματα άναψαν και ακολούθησαν απίστευτες σκηνές ξυλοδαρμού. Όπως καταγγέλει ο Ριζοσπάστης τα μέλη της Χρυσης Αυγής τραυμάτισαν συνολικά επτά άτομα, ενώ έσπασαν τα τζάμια και προκάλεσαν σοβαρές φθορές στα αυτοκίνητα του συνεργείου αφισοκόλλησης. Η ομάδα του ΚΚΕ που πραγματοποιούσε την αφισοκόλληση αποτελείτο απο τριάντα άτομα.

Κλείσιμο
Για τη χθεσινή επίθεση η εφημερίδα του ΚΚΕ κάνει λόγο για μαφιόζικη επίθεση με στόχο να υπάρξει νεκρός:

«Υπουλη και δολοφονική επίθεση, με μανία που δείχνει ότι ήθελαν νεκρό...Ο απολογισμός της μαφιόζικης επίθεσης ήταν εφτά τραυματίες, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όλοι στελέχη του ΚΚΕ. Μεταξύ αυτών ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρης Πουλικόγιαννης και άλλα μέλη της διοίκησης. Είναι φανερό ότι η δράση του ΚΚΕ στην περιοχή και η επιρροή του ταξικού Συνδικάτου Μετάλλου στους μεταλλεργάτες της Ζώνης ήταν το κίνητρο της επίθεσης από τα μαντρόσκυλα της μεγαλοεργοδοσίας. Λίγες βδομάδες πριν, με βίντεο που γύρισαν «εν κρυπτώ» στη Ζώνη, είχαν εξαπολύσει ανοιχτά απειλές σε βάρος του ταξικού συνδικάτου και στελεχών του ΠΑΜΕ».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή ο Περισσός, σημειώνει ότι η χθεσινή επίθεση «επιβεβαιώνει το ναζιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής που στόχο έχει μόνιμα το ΚΚΕ, γιατί παλεύει για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, που γεννά και θρέφει το φασισμό και το ναζισμό. Η επίθεση στα μέλη του ΚΚΕ που ανάμεσα τους ήταν και στελέχη του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, των σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης που η δράση τους αποτελεί καρφί στο μάτι της εργοδοσίας, επιβεβαιώνουν το ρόλο τους ως τσιράκια του συστήματος».

Με αφορμή το χθεσινό περιστατικό η Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ και η ΚΝΕ καλούν σήμερα σε συγκέντρωση, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα.

Τη διενέργεια έρευνας για την υπόθεση έχει αναλάβει η υποδιεύθυνση κρατική ασφάλειας.

ΕΛΑΣ: Οι δράστες είχαν φύγει όταν έφτασε το πρώτο περιπολικό

Αναφερόμενη στο χθεσινό περιστατικό, και σχολιάζοντας τα περί ολιγωρίας που επέδειξαν οι αστυνομικοί, η ηγεσία της ΕΛΑΣ απορρίπτει τους ισχυρισμούς, σημειώνοντας ότι το πρώτο περιπολικό έφτασε επί τόπου 2,5 λεπτά μετά την πρώτη ενημέρωση, ότι επιστρατεύτηκαν συνολικά 38 αστυνομικοί, αλλά οι δράστες είχαν ήδη εξαφανιστεί.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της, η ΕΛΑΣ αναφέρει ότι η πρώτη ενημέρωση του κέντρου της Άμεσης Δράσης για το περιστατικό έγινε τηλεφωνικά στις 00:08:17 και το πρώτο περιπολικό κατέφθασε στο σημείο ύστερα από δυόμισι λεπτά περίπου και συγκεκριμένα στις 00:10:57, το δεύτερο στις 00:12:07 και το τρίτο στις 00:12:09.

Συνολικά, επί τόπου μετέβησαν περισσότεροι από 38 αστυνομικοί, ωστόσο κατά το χρόνο άφιξής τους οι δράστες είχαν ήδη αποχωρήσει.

Παρά τις επισταμένες, όπως αναφέρεται, έρευνες που έγιναν στην ευρύτερη περιοχή, δεν εντοπίστηκαν.   Οι έρευνες θα συνεχιστούν, καταλήγει η ΕΛΑΣ.

Επίθεση της Χρυσής Αυγής με σκαιούς χαρακτηρισμούς στο ΚΚΕ

Σε ανακοίνωσή της, η Χρυσή Αυγή κάνει λόγο για συκοφαντίες, ψέματα και αθλιότητες και εξαπολύει σφοδρή επίθεση στο ΚΚΕ.

«Οι επαγγελματίες αφισοκολλητές - που δεν δούλεψαν ούτε μία μέρα στη ζωή τους και τρώνε με χρυσά κουτάλια από τα κρατικά λεφτά του ΚΚΕ - να πάψουν να λένε ψέματα και να καταδίδουν πολίτες», αναφέρεται χαρακτηριστικά. «Οι μπολσεβίκοι της συμφοράς, οι νεκροθάφτες της ζώνης του Περάματος, να μην τολμήσουν να ξαναπιάσουν στο στόμα τους την Χρυσή Αυγή. Οι κοινοί τραμπούκοι και τα κομματόσκυλα, που τόσα χρόνια στέρησαν το μεροκάματο από χιλιάδες Έλληνες, τώρα κλαίγονται, διαμαρτύρονται και συκοφαντούν το Εθνικιστικό Κίνημα», τονίζει η Χρυσή Αυγή και καταλήγει ότι το κόμμα θα συνεχίσει «τον διμέτωπο αγώνα της ενάντια στους επαγγελματίες εργατοπατέρες της αριστεράς και στο εφοπλιστικό κεφάλαιο που από κοινού εκμεταλλεύονται τον Έλληνα εργάτη»

ΣΥΡΙΖΑ: Τραμπούκικη δολοφονική επίθεση Χρυσαυγιτών

Στο πλευρό του ΚΚΕ τάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας τη Χρυσή Αυγή για τις συμπλοκές στο Πέραμα, ανάμεσα σε μέλη των δύο κομμάτων.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «τραμπούκικη δολοφονική επίθεση Χρυσαυγιτών εναντίον μελών του ΚΚΕ» και προσθέτει: «Η θρασύδειλη ναζιστική συμμορία, αφού επιδόθηκε ανενόχλητη επί χρόνια σε συνεχείς επιθέσεις σε βάρος των μεταναστών, τώρα δεν διστάζει να στραφεί εναντίον μελών κομμάτων της Αριστεράς. Η προκλητική ανοχή της αστυνομίας, που ούτε χτες συνέλαβε κανέναν τραμπούκο, σε συνδυασμό με τη σταθερή πολιτική υποστήριξη που τους παρέχει μερίδα του μνημονιακού συμπλέγματος εξουσίας, οδηγούν τους ναζί στην αποθράσυνση. Αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε η ενότητα δράσης των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων για να αντιμετωπιστεί η φασιστική απειλή».

ΔΗΜΑΡ: Βάρβαρη επίθεση Χρυσαυγιτών σε βάρος μελών του ΚΚΕ

Τη «βάρβαρη επίθεση Χρυσαυγιτών σε βάρος μελών του ΚΚΕ» στο Πέραμα καταδικάζει η ΔΗΜΑΡ.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, είναι ένα ακόμα αποτρόπαιο κρούσμα της φασιστικής βίας της ναζιστικής οργάνωσης. Η ανοχή, η υποτίμηση, η αδιαφορία απέναντι σε τέτοιες πράξεις συνιστούν μείζον πολιτικό ζήτημα. Ο φασισμός σηκώνει κεφάλι στη χώρα μας και πρέπει από κοινού να αντιδράσουν όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις.


ΠΑΣΟΚ: Στις σύγχρονες Θερμοπύλες πολεμούμε όλοι μαζί αυτούς που είναι επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία μας

Για «απρόκλητη δολοφονική επίθεση» εναντίον στελεχών του ΚΚΕ, από «νεοναζί» της Χρυσής Αυγής κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ.

Σχολιάζοντας τις καταγγελίες περί επίθεσης σε βάρος στελεχών του κόμματος του ΚΚΕ, στο Πέραμα, ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ τονίζει σε ανακοίνωσή του πως «στις σύγχρονες Θερμοπύλες πολεμούμε όλοι μαζί αυτούς που είναι επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία μας. Δυστυχώς στους 300 βουλευτές που έχουν χρέος να υπερασπίζονται τη Δημοκρατία δεν υπάρχει μόνο ένας Εφιάλτης».

Και καταλήγει καλώντας τα κόμματα του συνταγματικού τόξου να απαντήσουν με μια φωνή «χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις», υπενθυμίζοντας πως ουσιαστικά μέχρι σήμερα, η πρόσκληση του ΠΑΣΟΚ για κοινή θεσμική-πολιτική δράση απέναντι στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής παραμένει αναπάντητη. 




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης