Πολιτική σύγκρουση μετά την επίθεση οπαδών της Χρυσής Αυγής σε μέλος του ΚΚΕ

Πολιτική σύγκρουση μετά την επίθεση οπαδών της Χρυσής Αυγής σε μέλος του ΚΚΕ

Στην ταυτοποίηση τριών ατόμων έχει καταλήξει η ΕΛΑΣ - «Ομάδα θρασύδειλων φασιστών χρυσαυγιτών» επιτέθηκε με ρόπαλα από τα οποία προεξείχαν πρόκες, καταγγέλλει ο Περισσός - Χρυσή Αυγή: «Θα συνεχίσουμε τον διμέτωπο αγώνα ενάντια στους επαγγελματίες εργατοπατέρες της αριστεράς»

Πως θα ήταν ο John Lennon σήμερα…
Πολιτική σύγκρουση μετά την επίθεση οπαδών της Χρυσής Αυγής σε μέλος του ΚΚΕ
Φωτογραφίες του προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Σωτήρη Πουλικόγιαννη, λίγη ώρα μετά την επίθεση που καταγγέλλουν πως δέχτηκαν στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Πέραμα, από ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής, στο Πέραμα, δημοσίευσε ο 902.

Στις φωτογραφίες διακρίνεται ο κ. Πουλικογιάννης αιμόφυρτος, να πιέζει με πετσέτα το κεφάλι του ώστε να σταματήσει η αιμορραγία από το χτύπημα που δέχτηκε, ενώ η μπλούζα και τα χέρια του είναι γεμάτα αίματα. Στη συνέχεια φαίνεται μέσα στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που τον μετέφερε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. 

Ο 902 δημοσίευσε επίσης φωτογραφίες ενός εκ των αυτοκινήτων που χρησιμοποίησαν τα μέλη του κόμματος κατά τη διάρκεια της αφισοκόλλησης, το βράδυ της Πέμπτης, και το οποίο είναι σχεδόν κατεστραμμένο μετά τα χθεσινά επεισόδια. 

Κλείσιμο
Το παρμπρίζ του οχήματος είναι σπασμένο, ενώ στη λαμαρίνα είναι εμφανείς τρύπες από μεταλλικά αιχμηρά αντικείμενα. Άλλωστε, όπως έχει καταγγείλει από την πρώτη στιγμή ο Περισσός, οι δράστες είχαν μαζί τους ρόπαλα, από τα οποία προεξείχαν πρόκες, γεγονός που καταδεικνύει ότι ήταν αποφασισμένοι να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς, αν όχι να δολοφονήσουν.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, στην επίθεση συμμετείχαν 50 «θρασύδειλοι φασίστες χρυσαυγίτες», οι οποίοι επιτέθηκαν σε 20 στελέχη του Περισσού, με αποτέλεσμα εννέα από τους τελευταίους να καταλήξουν τραυματισμένα στο νοσοκομείο. Όλοι πάντως πήραν εξιτήριο μετά τις πρώτες βοήθειες που δέχτηκαν όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο του ALPHA, ο Βαγγέλης Μαρούπας, γραμματέας της Κ.Ο. Πειραιά του ΚΚΕ.

Πάντως, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν η Τομεακή Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ και η Νομαρχιακή Οργάνωση Πειραιά της ΚΝΕ, γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα ονόματα μελών της Χρυσής Αυγής που συμμετείχαν, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, στην επίθεση.

Αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση: «Οι συγκεκριμένοι "παλικαράδες", όπως ο Πανταζής, επικεφαλής της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, ο Καστρινός και άλλοι που αναγνωρίστηκαν, δεν έκαναν κανένα μεγάλο κατόρθωμα. Οι κομμουνιστές και ο λαός δεν τρομοκρατούνται. Δεν έχουμε τρομοκρατηθεί δεκαετίες ολόκληρες από πιο σκληρούς αντικομμουνιστές από αυτούς, δε θα μας τρομοκρατήσουν ένα τσούρμο θρασύδειλων». 

Το ΚΚΕ καλεί σε μαζική συγκέντρωση σήμερα, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα σε ένδειξη διαμαρτυρίας και καταδίκης της «δολοφονικής επίθεσης».

Στο μεταξύ, τη διενέργεια έρευνας για την υπόθεση έχει αναλάβει η υποδιεύθυνση κρατική ασφάλειας.



Κουτσούμπας: «Οργανωμένη και μαφιόζικη» επίθεση


Μιλώντας την Παρασκευή από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, έκανε λόγο για «οργανωμένη και μαφιόζικη» επίθεση και για «φασιστικό μόρφωμα» που είναι «γέννημα-θρέμμα του συστήματος» το οποίο το χρησιμοποιεί. «Το σύστημα αξιοποιεί τέτοια ναζιστικά, φασιστικά μορφώματα ακριβώς για να εμποδίσει την ανάπτυξη του εργατικού κινήματος, για να δώσει ανάσα στο ίδιο το σύστημα, που δυσκολεύεται και αυτό από τις κρίσεις του» είπε χαρακτηριστικά. 

Τόνισε, δε, πως δεν πρέπει να γίνεται η ανιστόρητη εξομοίωση του φασισμού με τον κομμουνισμό, ενώ, για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής από τα μέσα ενημέρωσης παρατήρησε: «Ακόμα και η αρνητική προβολή του ναζιστικού, φασιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, πολλές φορές έχει αντανάκλαση διαφορετική στο πώς το προσλαμβάνει ο άνθρωπος που είναι απελπισμένος, που κάθεται στο σπίτι του, βλέπει τηλεόραση και δεν ξέρει προς τα πού να πάει. Και βλέπει κάποιους φωνακλάδες, χωρίς να ξέρει ότι αυτοί είναι τσιράκια του συστήματος, είναι μέσα στο σύστημα, ότι είναι αυτοί που τον έχουν κάνει άνεργο, τον έχουν ρίξει μέσα στη φτώχεια και στην ανέχεια, είναι αυτοί που αποτελούν και την ηγεσία και τα μέλη της Χρυσής Αυγής, ως ενεργούμενα, βεβαίως, των μονοπωλιακών ομίλων διαφόρων τέτοιων συμφερόντων». 

Η Χρυσή Αυγή πάντως από την πλευρά της, σε ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει λόγο για συκοφαντίες, ψέματα και αθλιότητες και εξαπολύει σφοδρή επίθεση στο ΚΚΕ. «Οι επαγγελματίες αφισοκολλητές - που δεν δούλεψαν ούτε μία μέρα στη ζωή τους και τρώνε με χρυσά κουτάλια από τα κρατικά λεφτά του ΚΚΕ - να πάψουν να λένε ψέματα και να καταδίδουν πολίτες», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Οι μπολσεβίκοι της συμφοράς, οι νεκροθάφτες της ζώνης του Περάματος, να μην τολμήσουν να ξαναπιάσουν στο στόμα τους την Χρυσή Αυγή. Οι κοινοί τραμπούκοι και τα κομματόσκυλα, που τόσα χρόνια στέρησαν το μεροκάματο από χιλιάδες Έλληνες, τώρα κλαίγονται, διαμαρτύρονται και συκοφαντούν το Εθνικιστικό Κίνημα», τονίζει η Χρυσή Αυγή και καταλήγει ότι το κόμμα θα συνεχίσει «τον διμέτωπο αγώνα της ενάντια στους επαγγελματίες εργατοπατέρες της αριστεράς και στο εφοπλιστικό κεφάλαιο που από κοινού εκμεταλλεύονται τον Έλληνα εργάτη».



ΕΛΑΣ: Οι δράστες είχαν φύγει όταν έφτασε το πρώτο περιπολικό


Αναφερόμενη στο χθεσινό περιστατικό, και σχολιάζοντας τα περί ολιγωρίας που επέδειξαν οι αστυνομικοί, η ηγεσία της ΕΛΑΣ απορρίπτει τους ισχυρισμούς, σημειώνοντας ότι το πρώτο περιπολικό έφτασε επί τόπου 2,5 λεπτά μετά την πρώτη ενημέρωση, ότι επιστρατεύτηκαν συνολικά 38 αστυνομικοί, αλλά οι δράστες είχαν ήδη εξαφανιστεί.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της, η ΕΛΑΣ αναφέρει ότι η πρώτη ενημέρωση του κέντρου της Άμεσης Δράσης για το περιστατικό έγινε τηλεφωνικά στις 00:08:17 και το πρώτο περιπολικό κατέφθασε στο σημείο ύστερα από δυόμισι λεπτά περίπου και συγκεκριμένα στις 00:10:57, το δεύτερο στις 00:12:07 και το τρίτο στις 00:12:09.

Συνολικά, επί τόπου μετέβησαν περισσότεροι από 38 αστυνομικοί, ωστόσο κατά το χρόνο άφιξής τους οι δράστες είχαν ήδη αποχωρήσει.

Παρά τις επισταμένες, όπως αναφέρεται, έρευνες που έγιναν στην ευρύτερη περιοχή, δεν εντοπίστηκαν. Οι έρευνες θα συνεχιστούν, καταλήγει η ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, η ΕΛ.ΑΣ. έχει ήδη προχωρήσει σε τουλάχιστον τρεις κατ' οίκον έρευνες, ενώ έχουν προσαχθεί 24 άτομα.

Ταυτοποιήθηκαν τρία άτομα 
Στην ταυτοποίηση τριών ατόμων που συμμετείχαν στην επίθεση που δέχθηκαν μέλη του ΚΚΕ το βράδυ της Πέμπτης στο Πέραμα από οπαδούς της Χρυσής Αυγής έχει προχωρήσει η αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες αστυνομικοί της Ασφάλειας αναζητούν τα τρία αυτά άτομα προκειμένου να προχωρήσουν στη σύλληψή τους στα πλαίσια του αυτοφώρου που λήγει το μεσημέρι του Σαββάτου.




Σύσσωμη καταδίκη από τα κόμματα 

ΣΥΡΙΖΑ: Τραμπούκικη δολοφονική επίθεση Χρυσαυγιτών

Στο πλευρό του ΚΚΕ τάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας τη Χρυσή Αυγή για τις συμπλοκές στο Πέραμα, ανάμεσα σε μέλη των δύο κομμάτων.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «τραμπούκικη δολοφονική επίθεση Χρυσαυγιτών εναντίον μελών του ΚΚΕ» και προσθέτει: «Η θρασύδειλη ναζιστική συμμορία, αφού επιδόθηκε ανενόχλητη επί χρόνια σε συνεχείς επιθέσεις σε βάρος των μεταναστών, τώρα δεν διστάζει να στραφεί εναντίον μελών κομμάτων της Αριστεράς. Η προκλητική ανοχή της αστυνομίας, που ούτε χτες συνέλαβε κανέναν τραμπούκο, σε συνδυασμό με τη σταθερή πολιτική υποστήριξη που τους παρέχει μερίδα του μνημονιακού συμπλέγματος εξουσίας, οδηγούν τους ναζί στην αποθράσυνση. Αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε η ενότητα δράσης των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων για να αντιμετωπιστεί η φασιστική απειλή».

ΠΑΣΟΚ: Στις σύγχρονες Θερμοπύλες πολεμούμε όλοι μαζί αυτούς που είναι επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία μας

Για «απρόκλητη δολοφονική επίθεση» εναντίον στελεχών του ΚΚΕ, από «νεοναζί» της Χρυσής Αυγής κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ.

Σχολιάζοντας τις καταγγελίες περί επίθεσης σε βάρος στελεχών του κόμματος του ΚΚΕ, στο Πέραμα, ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ τονίζει σε ανακοίνωσή του πως «στις σύγχρονες Θερμοπύλες πολεμούμε όλοι μαζί αυτούς που είναι επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία μας. Δυστυχώς στους 300 βουλευτές που έχουν χρέος να υπερασπίζονται τη Δημοκρατία δεν υπάρχει μόνο ένας Εφιάλτης».

Και καταλήγει καλώντας τα κόμματα του συνταγματικού τόξου να απαντήσουν με μια φωνή «χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις», υπενθυμίζοντας πως ουσιαστικά μέχρι σήμερα, η πρόσκληση του ΠΑΣΟΚ για κοινή θεσμική-πολιτική δράση απέναντι στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής παραμένει αναπάντητη.

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Καταδίκη της επίθεσης των νεοναζιστών

«Καταδικάζουμε την επίθεση των νεοναζιστών σε βάρος μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα» αναφέρουν στη δική τους ανακοίνωση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, σύμφωνα με τους οποίους, «είναι ξεκάθαρο ότι κάποιοι επιδιώκουν να χυθεί αίμα, είναι ξεκάθαρο ότι κάποιοι επενδύουν στην κατάλυση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα».

ΔΗΜΑΡ: Βάρβαρη επίθεση Χρυσαυγιτών σε βάρος μελών του ΚΚΕ

Τη «βάρβαρη επίθεση Χρυσαυγιτών σε βάρος μελών του ΚΚΕ» στο Πέραμα καταδικάζει η ΔΗΜΑΡ.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, είναι ένα ακόμα αποτρόπαιο κρούσμα της φασιστικής βίας της ναζιστικής οργάνωσης. Η ανοχή, η υποτίμηση, η αδιαφορία απέναντι σε τέτοιες πράξεις συνιστούν μείζον πολιτικό ζήτημα. Ο φασισμός σηκώνει κεφάλι στη χώρα μας και πρέπει από κοινού να αντιδράσουν όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις.

Οικολόγοι Πράσινοι: Στο στόχαστρο των νεοναζί είμαστε όλοι


«Για όσους είχαν ακόμα αυταπάτες, αποδεικνύεται περίτρανα ότι στο στόχαστρο των νεοναζί είμαστε όλοι. Έλληνες και ξένοι. Στο στόχαστρό τους είναι πάνω και πρώτα από όλα η ελευθερία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η δημοκρατία. Αυτοί στοχεύουν στον εκφοβισμό, τη βία και την προπαγάνδα. Εμείς σκεπτόμαστε και πράττουμε ελεύθερα. Είμαστε φύσει και θέσει απέναντι. Ας προσέξουν όμως γιατί η ιστορία αποδεικνύει διαχρονικά ότι οι εχθροί της ελευθερίας αργά ή γρήγορα ηττώνται», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Θανάσης Μακρής, σχολιάζοντας την επίθεση σε βάρος μελών του ΚΚΕ.








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης