«Δεν θυμάμαι τίποτα» είπε στον ανακριτή ο μαχαιροβγάλτης

«Δεν θυμάμαι τίποτα» είπε στον ανακριτή ο μαχαιροβγάλτης

Προκαλεί ο νεαρός ανιματέρ - Δεν έπαιρνε τα φάρμακά του, λέει ο συνήγορός του - Βελτιώνεται η υγεία του 12χρονου Ρώσου - Σήμερα θα γίνουν νευρολογικά τεστ, προκειμένου οι γιατροί να εκτιμήσουν την κινητικότητά του


«Δεν θυμάμαι τίποτα» είπε στον ανακριτή ο μαχαιροβγάλτης
Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και ανακρίτριας, ο 20χρονος Ολλανδός ανιματέρ που το βράδυ της περασμένης Τρίτης δε δίστασε να ξεσπάσει τη μανία του στο 12χρονο αγόρι από τη Ρωσία μαχαιρώνοντάς το περισσότερες από 20 φορές.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στο ανακριτικό γραφείο του δικαστικού μεγάρου Ηρακλείου από την πίσω πόρτα και κάτω από αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας. Ο Σράιβερ έμεινε στο γραφείο της ανακρίτριας περίπου 15 λεπτά και σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα του λόγια ήταν πως δεν θυμάται τίποτα!

Κλείσιμο
Η ανακρίτρια διέταξε να γίνει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη ενώ ο 20χρονος Ολλανδός θα κρατηθεί σε φυλακή με ψυχιατρικό τμήμα, προκειμένου να ακολουθεί την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή για την κατάστασή του.

Σε δηλώσεις του ο συνήγορός του, Φραγκίσκος Λαμπρινός, ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους του 20χρονου αναφέροντας ότι το τελευταίο διάστημα είχε διακόψει την φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε με αποτέλεσμα την αιματηρή επίθεση στον 12χρονο Ρώσο.

Όπως ανέφερε επίσης, ο 20χρονος πάσχει από σοβαρή ψυχολογική διαταραχή και υποστήριξε πως υπάρχει μια απόφαση δικαστηρίου από το Άρμεν της Ολλανδίας, για πλήρη δικαστική συμπαράσταση, το οποίο σημαίνει ότι η υπογραφή του 20χρονου σε έγραφα δεν έχει ισχύ.



Πριν οδηγηθεί στην ανακρίτρια, η μητέρα και η αδελφή του κατηγορούμενου κατέθεσαν τον ιατρικό του φάκελο, όπου σύμφωνα με τις ίδιες βεβαιώνεται ότι ο 20χρονος είναι αυτιστικός, ενώ στο παρελθόν έχει νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική.


Η μητέρα και η αδερφή του δράστη



Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα του υποστήριξε πως στο πρώτο ξενοδοχείο όπου έμεινε ο γιος της, στον Ανισαρά, είχαν ενημερώσει τους υπευθύνους για την πάθηση του 20χρονου και ότι απαιτείται να βρίσκεται υπό επίβλεψη. Όπως ισχυρίζεται η μητέρα, όταν ο 20χρονος Ολλανδός βρήκε δουλειά ως ανιματέρ στο δεύτερο ξενοδοχείο δεν ενημερώθηκαν οι υπεύθυνοι ότι απαιτείται να βρίσκεται υπό επίβλεψη.

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλεί η είδηση ότι ο αδερφός του 20χρονου βρίσκεται στη φυλακή, έχοντας καταδικαστεί για φόνο και ληστεία. Όπως αποκαλύπτει η ολλανδική εφημερίδα «De Telegraaf», ο 24χρονος αδερφός του ανιματέρ συνελήφθη το Μάιο του 2007 στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ για ληστεία και συνενοχή σε δολοφονία αστυνομικού και καταδικάστηκε σε πολυετή κάθειρξη.

Διαβάστε περισσότερα στο cretalive.gr, στο prismanews.gr, στο flashnews.gr


Ξύπνησε ο 12χρονος - Ζήτησε τη μητέρα του


Ευχάριστα είναι τα νέα για το 12χρονο αγόρι από τη Ρωσία, που έπεσε θύμα επίθεσης από τον 20χρονο Ολλανδό Σιρίνο Σράιβερ στην Κρήτη.

Η διαδικασία αποσωλήνωσης του 12χρονου, που εφερε σοβαρά τραύματα από τις 20 μαχαιριές που του κατάφερε ο νεαρός Ολλανδός ανιματέρ σε ξενοδοχείο στη Χερσόνησο της Κρήτης, ολοκληρώθηκε το Σάββατο στο Νοσοκομείο Παίδων. Από την Παρασκευή, οι γιατροί είχαν αρχίσει την προσπάθεια να βγάλουν το μικρό από την καταστολή.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, ο 12χρονος, που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Αγλαΐα Κυριακού, μόλις άνοιξε τα μάτια του, έβαλε τα κλάματα και ζήτησε να δει τη μητέρα και τον αδερφό του.

Σήμερα θα γίνουν νευρολογικά τεστ, προκειμένου οι γιατροί να εκτιμήσουν την κινητικότητά του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης