Στιγμές τρόμου έζησε 86χρονος άνδρας και η 76χρονη σύζυγός του, μέσα στο ίδιο τους το σπίτι στην Αταλάντη, το απόγευμα της Τετάρτης (3/1).
Τέσσερις άνδρες, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες, εισέβαλαν από την ανασφάλιστη πόρτα του σπιτιού τους στο εσωτερικό, με σκοπό τη ληστεία. Επειδή ήταν νωρίς το απόγευμα (γύρω στις 5) οι άνθρωποι είχαν στην πόρτα ακόμη τα κλειδιά τους κάτι που διευκόλυνε τους δράστες, σύμφωνα με το lamiareport.
Ένας από τους ληστές μάλιστα κρατούσε ξύλο και απείλησε το ζευγάρι ενώ με βίαιες κινήσεις τους ανάγκασαν να τους πουν πού είχαν τα κοσμήματα, τα οποία και αφαίρεσαν.
Το ζευγάρι ειδοποίησε την αστυνομία η οποία έσπευσε στο σημείο. Σύμφωνα με το τοπικό μέσο, επρόκειτο για νεαρά άτομα, ενώ, νωρίτερα είχαν σημειωθεί άλλες δύο κλοπές στην περιοχή.
Διεξάγονται έρευνες από το ΑΤ Λοκρών που ανέλαβε την προανάκριση.
Η Mapei Hellas, εταιρεία δομικών και χημικών προϊόντων, μέλος του γνωστού Ιταλικού Ομίλου Mapei, που φέτος κλείνει 25 χρόνια στην Ελλάδα, έχει εισέλθει δυναμικά σε μια νέα φάση βιώσιμης ανάπτυξης, με τη σειρά προϊόντων «Zero Line» να αποτελεί την αιχμή του δόρατος και να την οδηγεί σε ένα ακόμη καλύτερο μέλλον.
Στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους ανέδειξε την πρότασή του για την καθιέρωση Εκπαιδευτικού Προγράμματος Κοινωνικής Αφύπνισης για την Αναπηρία και Ανάπτυξης Συμπεριληπτικής Νοοτροπίας.