Πολύ σύντομα θα είναι διαθέσιμες οι νέες ταυτότητες, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης.
Οι νέες ταυτότητες σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας θα εκδίδονται από τα μέσα Σεπτεμβρίου, για όσους τις βγάζουν τώρα, είπε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός. «Στόχος μας είναι να τις παρουσιάσουμε στο ευρύ κοινό στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης αρχές Σεπτεμβρίου» ενημέρωσε και την επομένη θα αρχίσει η έκδοσή τους.
Για τις παλαιές ταυτότητες ανέφερε πως «έχουν διάρκεια 10 χρόνια και ως ταξιδιωτικό έγγραφο. Πλέον αυτό θα φαίνεται και επίσημα πάνω στην ταυτότητα. Τα διαβατήρια είχαν ισχύ πέντε χρόνια, αλλά πέρυσι το αλλάξαμε. Η λογική θα είναι στο μέλλον με μια κοινή αίτηση να επανεκδίδεις ταυτότητα και διαβατήριο ανά 10 χρόνια από τα ίδια συστήματα.
«Δεν υπάρχει πρόθεση να αλλάξει το κόστος έκδοσης της νέας ταυτότητας, ούτε το κόστος διαβατηρίου» σημείωσε ακόμη ο κ. Μηταράκης.
Δείτε το σχετικό απόσπασμα των δηλώσεων στο 07:45 στο παρακάτω βίντεο:
Σε μια καθημερινότητα που γίνεται όλο και πιο απαιτητική για τις επιχειρήσεις, εκεί όπου η πρώτη εντύπωση γίνεται πλέον online και οι επιλογές κρίνονται με ένα scroll, κάποια brands καταφέρνουν να επαναπροσδιορίσουν τον ρόλο τους με τρόπο ουσιαστικό και επωφελή. Ο Χρυσός Οδηγός είναι ένα από αυτά!
Σε έναν κόσμο που κινείται όλο και πιο γρήγορα, αξίζει να επιστρέφουμε σε όσα έχουν πραγματική σημασία. Να επιστρέφουμε σε όσα είναι αυθεντικά. Να επιστρέφουμε εκεί όπου ξεκινούν όλα - στις ρίζες μας.