Πολύ σύντομα θα είναι διαθέσιμες οι νέες ταυτότητες, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης.
Οι νέες ταυτότητες σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας θα εκδίδονται από τα μέσα Σεπτεμβρίου, για όσους τις βγάζουν τώρα, είπε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός. «Στόχος μας είναι να τις παρουσιάσουμε στο ευρύ κοινό στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης αρχές Σεπτεμβρίου» ενημέρωσε και την επομένη θα αρχίσει η έκδοσή τους.
Για τις παλαιές ταυτότητες ανέφερε πως «έχουν διάρκεια 10 χρόνια και ως ταξιδιωτικό έγγραφο. Πλέον αυτό θα φαίνεται και επίσημα πάνω στην ταυτότητα. Τα διαβατήρια είχαν ισχύ πέντε χρόνια, αλλά πέρυσι το αλλάξαμε. Η λογική θα είναι στο μέλλον με μια κοινή αίτηση να επανεκδίδεις ταυτότητα και διαβατήριο ανά 10 χρόνια από τα ίδια συστήματα.
«Δεν υπάρχει πρόθεση να αλλάξει το κόστος έκδοσης της νέας ταυτότητας, ούτε το κόστος διαβατηρίου» σημείωσε ακόμη ο κ. Μηταράκης.
Δείτε το σχετικό απόσπασμα των δηλώσεων στο 07:45 στο παρακάτω βίντεο:
Ο Chef θα παρουσιάσει μέσα από τα ψηφιακά του κανάλια (Instagram, Facebook και YouTube) δύο νέες σειρές επεισοδίων, βασισμένες σε ένα φρέσκο concept, ειδικά σχεδιασμένο για την AEG
Ο Όμιλος Active πρωταγωνιστεί στη νέα τεχνολογική εποχή, διευκολύνοντας την ψηφιακή μετάβαση και οδηγώντας τις εξελίξεις σε μια σειρά από κρίσιμους τομείς για το μέλλον της χώρας, όπως για παράδειγμα της Εκπαίδευσης.
Για την Coca-Cola, τα Χριστούγεννα δεν είναι απλώς μια γιορτή. Είναι η στιγμή που η μαγεία της προσφοράς συναντά την ανάγκη για αλληλεγγύη. Η εποχή που μας θυμίζει πόσο σημαντικό είναι να στεκόμαστε δίπλα σε όσους μας χρειάζονται.