«Tα θύματα έχουν αρχίσει να μιλούν, δεν φτάνει όμως μόνο αυτό» δηλώνει η Σοφία Μπεκατώρου

«Tα θύματα έχουν αρχίσει να μιλούν, δεν φτάνει όμως μόνο αυτό» δηλώνει η Σοφία Μπεκατώρου

Κατέθεσε νωρίτερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η 22χρονη αθλήτρια που κατήγγειλε τον προπονητή της στην ιστιοπλοΐα για βιασμό, όταν η ίδια ήταν μόλις 11 ετών - Η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου είναι μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση

sbekatorou-0
Τη δική της σημειολογία για τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης έχει η σημερινή μέρα ενώ αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα για το κίνημα Metoo. Λίγες ώρες αφότου μπήκε στο δικαστήριο, με τα χέρια ενωμένα η οικογένεια του θύματος, της 22χρονης κοπέλας, που κατήγγειλε τον προπονητή της για όσα έζησε στα χέρια του, η Σοφία Μπεκατώρου, που παρέστη στη δίκη ως μάρτυρας κατηγορίας και άνοιξε τον κύκλο των αποκαλύψεων, έστειλε το δικό της μήνυμα.

«Πάντα όταν έρχεται η τελική απόφαση μπορεί να ησυχάσει κάποιος και ιδιαίτερα ένα θύμα που έχει υποστεί αυτήν την κακοποίηση. Ήθελα να τονίσω πόσο δύσκολο είναι για ένα θύμα να περάσει όλη αυτήν την διαδικασία. Βρέθηκαν για πολλή ώρα στον ίδιο χώρο, θύτης και θύμα, μέχρι να ξεκινήσει η διαδικασία, ήταν σαν να βιώνει πάλι τα ίδια το θύμα», δήλωσε η Σοφία Μπεκατώρου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1.

Ερωτηθείσα για την πρώτη δίκη στην Ελλάδα αναφορικά με το κίνημα #MeToo και τις καταγγελίες, η «Χρυσή Ολυμπιονίκης» είπε τα εξής: «ανακουφισμένη αισθάνομαι σε πρώτο στάδιο. Δικαιωμένη θα είμαι όταν βγει η τελική απόφαση».

Μιλώντας για την νεαρή ιστιοπλόο που κατήγγειλε τον προπονητή της για χρόνια σεξουαλική κακοποίηση της, η κυρία Μπεκατώρου υπογράμμισε: «είμαι πολύ υπερήφανη για την αθλήτρια, γιατί πραγματικά κρατάει την σημαία ψηλά. Ήταν πολύ δυνατή, όπως και όλη η οικογένεια της και είμαι σίγουρη ότι όλα θα πάνε καλά».

«Σίγουρα κάτι έχει αλλάξει και αυτό που μπορώ να διακρίνω περισσότερο είναι ότι τα θύματα έχουν αρχίσει και μιλάνε. Δεν φτάνει όμως μόνο αυτό. Πρέπει να βελτιωθεί η διαδικασία μέσα στην οποία καταθέτουν και να υπάρχει ένα πλαίσιο για να αισθάνονται πιο ασφαλή τα θύματα», συμπλήρωσε η Σοφία Μπεκατώρου.

Κεκλεισμένων των θυρών κατέθεσε η αθλήτρια που κατήγγειλε τον βιασμό της

Κεκλεισμένων των θυρών κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η 22χρονη αθλήτρια που κατήγγειλε τον προπονητή της στην ιστιοπλοΐα για βιασμό της, όταν η ίδια ήταν μόλις 11 ετών.

Το δικαστήριο έλαβε τη παραπάνω απόφαση, μετά από το σχετικό αίτημα που υπέβαλε στο ακροατήριο η πλευρά της 22χρονης.

Χαρακτηριστικά η δικηγόρος της νεαρής γυναίκας, Κλειώ Παπαπαντολέων, ανέφερε στο ακροατήριο: «Για λόγους προστασίας της και της ιδιωτικής της ζωής ζητάμε την διεξαγωγή της αποδεικτικής διαδικασίας κεκλεισμένων των θυρών. Αν αυτό δεν γίνει δεκτό, ζητάμε έστω η κατάθεση του θύματος να διεξαχθεί χωρίς δημοσιότητα. Είναι μια επώδυνη διαδικασία για την ίδια η κατάθεση αυτή. Πρόκειται για αδικήματα που έχουν πλήξει τον πυρήνα της προσωπικότητάς της».

Νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να γίνει δεκτό το αίτημα, ενώ η υπεράσπιση του 39χρονου κατηγορούμενου προπονητή δεν έφερε αντίρρηση στο αίτημα, ως προς την κατάθεση μόνο του θύματος κεκλεισμένων των θυρών.

Τελικά το δικαστήριο αποφάσισε να δοθεί μόνο κεκλεισμένων των θυρών η κατάθεση του θύματος.


Ειδήσεις σήμερα:

Τη Δευτέρα ξεκινά η εκπαίδευση των πρώτων 400 πανεπιστημιακών αστυνομικών, ανακοίνωσε ο Γεραπετρίτης

Πήρε εξιτήριο ο βουλευτής της ΝΔ, Φίλιππος Φόρτωμας

Κίνα: Σε τριτοκοσμικά «στρατόπεδα καραντίνας» απομονώνονται οι πολίτες ανάμεσά τους έγκυες και παιδιά

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης