Πλακιωτάκης και Γρηγοράκος μιλούν για τη «μάχη» με τον κορωνοϊό: «Ήξερα ότι αν έφτανα στο σημείο να διασωληνωθώ θα είχα ελάχιστες πιθανότητες να ζήσω»

Πλακιωτάκης και Γρηγοράκος μιλούν για τη «μάχη» με τον κορωνοϊό: «Ήξερα ότι αν έφτανα στο σημείο να διασωληνωθώ θα είχα ελάχιστες πιθανότητες να ζήσω»

Όταν μπήκα στην Εντατική φοβήθηκα, λέει ο υπουργός Ναυτιλίας - Περιγράφουν τις δύσκολες ημέρες που έζησαν μέσα στο νοσοκομείο

grigorakos
Στις δύσκολες ώρες που πέρασαν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αντιμέτωποι με τον κορωνοϊό, αναφέρθηκαν ο Γιάννης Πλακιωτάκης και ο Λεωνίδας Γρηγοράκος.

«Τα μηνύματα από τα αγαπημένα σου πρόσωπα και από τους φίλους λειτουργούν ως πολλαπλασιαστής δύναμης και θέλησης. Επιπλέον εκείνες τις δύσκολες ώρες υπάρχουν τα ανάμεικτα συναισθήματα», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας, ξεκαθαρίζοντας ότι στην εντατική αισθάνθηκε λύπη και φόβο, γιατί κανείς δεν ήξερε πού μπορεί να φτάσει ο ιός.



«Κατά τη μεταφορά μου από την απλή μονάδα στην Εντατική, κατάλαβα ότι τα πράγματα είναι σοβαρά και πραγματικά φοβήθηκα. Όμως εκείνες τις δύσκολες ώρες πρέπει να σκέφτεσαι τι θέλεις να κάνεις στο μέλλον, με τα αγαπημένα σου πρόσωπα», συμπλήρωσε ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Από την πλευρά του ο Λεωνίδας Γρηγοράκος αναφέρθηκε στη δική του μάχη, που είχε ξεχωριστό νόημα καθώς ο ίδιος είναι καθηγητής Εντατικής Θεραπείας και όσοι βρίσκονταν στο πλάι του ήταν φίλοι και μαθητές του.

«Δεν ήμουν εύκολος ασθενής. Συζήτησα μαζί τους για να διασωληνωθώ», υπογράμμισε ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, εξηγώντας τη διαδικασία που ακολούθησε για τη νοσηλεία του. «Είπα στους γιατρούς πως εάν διασωληνωθώ θα πεθάνω», συμπλήρωσε ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, εκτιμώντας ο ίδιος ότι οι πιθανότητες να ζήσει ήταν ελάχιστες, εάν έφτανε στο σημείο να χρειαστεί να διασωληνωθεί. 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεμβολίαστοι, κλειστοί χώροι και ελλιπείς έλεγχοι οδήγησαν στα 5.449 κρούσματα - Σήμερα η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό

Ο Ερντογάν «σέρνεται» και του φταίνε όλα - Έξαλλος με τα Rafale και την αμερικανική βάση στην Αλεξανδρούπολη

Θεσσαλονίκη: Γιατί ζει την επανάληψη του «μαύρου Νοέμβρη» του 2020
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης