Κακοκαιρία Μπάλλος: Στα διεθνή ΜΜΕ το λεωφορείο που «βυθίστηκε» στην Ποσειδώνος

Κακοκαιρία Μπάλλος: Στα διεθνή ΜΜΕ το λεωφορείο που «βυθίστηκε» στην Ποσειδώνος

Οι επιβάτες κατάφεραν να απεγκλωβιστούν με ασφάλεια - Φαινόταν μόνο η οροφή του λεωφορείου - Δείτε εικόνες και βίντεο

leoforeio-plymmira-5
Τον γύρο του κόσμου έχουν κάνει οι εικόνες από τις καταστροφές που προκάλεσε στην χώρα μας η κακοκαιρία «Μπάλλος».

Στα διεθνή ΜΜΕ γίνεται αναφορά για το πέρασμα της σφοδρής κακοκαιρίας και πώς αυτή προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην Αττική καθώς και σε άλλες περιοχές ενώ ειδική αναφορά γίνεται και στον αγώνα των κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας οι οποίοι λίγες μόλις εβδομάδες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν το νησί βλέπουν τον τόπο τους να δοκιμάζεται από την έντονη βροχόπτωση και τις πλημμύρες.

Ωστόσο ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στο περιστατικό που έχει, σε μεγάλο βαθμό, ξεχωρίσει από χθες και δεν είναι άλλο από την... βύθιση του αστικού λεωφορείου στην λεωφόρο Ποσειδώνος στην Αττική από το οποίο, δημιουργώντας αλυσίδα και βαδίζοντας μέσα σε λιμνάζοντα νερά ύψους άνω του ενός μέτρου, κατάφεραν να βγουν οι επιβάτες του.

Το Associated Press με ξεχωριστή αναφορά στο συγκεκριμένο περιστατικό μιλά για τους ανθρώπους οι οποίοι βοηθώντας ο ένας τον άλλον κατάφεραν να φύγουν από το πλημμυρισμένο λεωφορείο δίχως να κινδυνεύσουν με τα στιγμιότυπα ωστόσο να κάνουν τον γύρω των ΜΜΕ. Αντίστοιχη αναφορά γίνεται και από την αμερικανική Washington Post.

ap-leoforeio-5


Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται πως σκηνές που δεν χωρά ο ανθρώπινος νους εκτυλίχθηκαν στην παλιά λεωφόρο Ποσειδώνος, όταν, εξαιτίας της κακοκαιρίας, λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς-Βούλα εγκλωβίστηκε κάτω από γέφυρα, με τους επιβάτες να σχηματίζουν ανθρώπινη «αλυσίδα», προκειμένου να απομακρυνθούν από το σημείο με ασφάλεια.

Το νερό κάλυψε σχεδόν ολόκληρο το λεωφορείο, με αποτέλεσμα να φαίνεται μόνο η οροφή του, καθώς η στάθμη των υδάτων ανέβαινε.

Στο συγκεκριμένο σημείο υπήρξαν πολλά προβλήματα εξαιτίας της κακοκαιρίας, με τα νερά να φτάνουν σε αρκετά μεγάλο ύψος, ενώ έκλεισε για κάποιες ώρες και η κυκλοφορία. Τα νερά που συγκεντρώθηκαν ήταν αρκετά, «βυθίζοντας» μέχρι τη μέση το λεωφορείο, ωστόσο οι επιβάτες πρόλαβαν να το εγκαταλείψουν.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο:


kai_pali_bus


bus11


bus12


Ειδήσεις σήμερα:

Αγνοείται άντρας στην Εύβοια - Είχε καλέσει την Πυροσβεστική για απεγκλωβισμό από το σπίτι του που βρισκόταν κοντά σε χείμαρρο 

Αμυντική συμφωνία με ΗΠΑ: Ψήφος εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα και «ομπρέλα προστασίας» για την εδαφική της ακεραιότητα


Πρεμιέρα σήμερα για το πετρέλαιο θέρμανσης με τιμές «φωτιά» - Πόσο θα κοστίσει στους καταναλωτές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης